Στη φάση degassing το βάζεις κατάψυξη; Όχι στο βέλτιστο χρονικό σημείο για την κατανάλωση του, δηλαδη 2 εβδομάδες περίπου μετά το rd; Γιατί η άποψη στην οποία κατέληξα είναι το 2ο.Rallakias έγραψε: ↑Τετ Δεκ 16, 2020 10:56 amΟπως λέει και ο Hoffman στο βιντεο του , το να βάλεις στην καταψυξη εναν καφέ που ειναι ήδη μπαγιάτικος ,δεν θα βοηθήσει παρα στο να μην μπαγιατέψει εντελώς (αν ειναι π.χ. 1 μηνα).Η συγκεκριμένη μέθοδος προτείνεται κυρίως για κατάψυξη οσο ο καφές είναι πολύ φρέσκος-ιδανικά σε φάση degassing.
Black Friday
Re: Black Friday
-
Rallakias
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
Οποτε θέλεις το βάζει - απλά ''επιβραδύνει'' τη διαδικασία γήρανσης του κόκκου.Κοινώς όσο πιο ''γερασμένος'' ο κόκκος τοσο το χειρότερο.
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
Απ ότι βλέπω ξεκόλλησαν και τα δικά μου καφεδάκια, λογικά αυριο θα τα έχω. Παράλληλα και επειδή δεν μπορούσα να μείνω Χριστουγεννιάτικα χωρίς καφέδες παρήγγειλα και απο το Sapid το πολύ αγαπημένο μου Indian Monsoon και διάφορα άλλα χαρούμενα Χριστουγεννιάτικα blendακια...Ευτυχώς έχει χώρο ο καταψύκτης!
- agpol07
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Μόνο εγώ έμεινα μου φαίνεται..

- agpol07
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
Εν τω μεταξύ η ειρωνεία είναι ότι έχω πληρώσει τα μεταφορικά, γιατί δεν ήξερα το κόλπο για τα δωρεάν..

Είναι τουλάχιστον αστείο ότι δεν έχουμε παραλάβει καφέ από μια απόσταση 50 χλμ από την Αττική,σε χρόνους που κάνει δέμα να έρθει από την Κίνα
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
Εχουν βγει φημες οτι δικαιουμαστε 6ευρω αποζημιωση ανα μερα καθυστερησης των ελτα κουριερ (max 100e ανα αποστολη) . Ξερεις κανεις λεπτομερειες? Πως μπορουμε να κανουμε αιτηση αποζημιωσης?
Οff topic, to ξερω
Οff topic, to ξερω
- geathana
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
Ανέκδοτο