Nuova Simonelli Musica Lux
-
Michalis_cy
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
Re: Nuova Simonelli Musica Lux
Σε αυτή την τιμή είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες επιλογές. Η γνώμη είναι ότι δεν έχει κάτι να ζηλέψει απο μηχανές με Ε61 ανάλογης τιμής.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Πως προκύπτει το φανταστικό της τιμής ? Αυτή την έχει -78Ε το maxicoffee ενώ με +22Ε παίρνεις την Professional με το Sirai.warhawk έγραψε:Ξεπερνάει πολύ το budjet μου η Alex. Μόλις είδα ότι το cup10 έφερε τη Musica σε φανταστική τιμή.
- edifis
- Όνομα: Κοσμάς
- Μηχανή:: Lelit MaraX
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση...
1.198 η τιμή της στο maxicoffee αυτήν την εποχή,
https://www.maxicoffee.com/musica-luxe- ... -2101.html
Αν όμως δε σας ενδιαφέρουν τα led και η πολυτέλεια, 950 ευρώ η απλή Musica, πραγματικά νομίζω τα σπάει:
https://www.maxicoffee.com/musica-nuova ... -2069.html
https://www.maxicoffee.com/musica-luxe- ... -2101.html
Αν όμως δε σας ενδιαφέρουν τα led και η πολυτέλεια, 950 ευρώ η απλή Musica, πραγματικά νομίζω τα σπάει:
https://www.maxicoffee.com/musica-nuova ... -2069.html
- johnsin
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Τελικά είναι μηχανάρα ογκομέτριση τεράστιο μποιλερ και η τιμή τιμάρα 
- georgevag
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Oscar 2
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec221
- Μύλος:: DF83
Συμφωνώ αν και υπάρχουν κάτοχοί της που αναφέρουν αποκλίσεις στην αυτόματη δοσομέτρησή της..
- geathana
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
Ερώτηση...
Μπορείς να παίξεις με τη θερμοκρασία σε αυτή τη μηχανή? Το γνωρίζω οτι δεν έχει PID, αλλά μήπως έχει κάπου ρύθμιση στο θερμοστάτη?
Μπορείς να παίξεις με τη θερμοκρασία σε αυτή τη μηχανή? Το γνωρίζω οτι δεν έχει PID, αλλά μήπως έχει κάπου ρύθμιση στο θερμοστάτη?
- georgevag
Στις HX μηχανες τη θερμοκρασία του νερού εκχύλισης την ρυθμίζεις μεταβάλλοντας την πίεση του ατμού που βρίσκεται μεσα στο boiler. Αυξάνοντας την πίεση μέσα στο boiler αυξάνεις και τη θερμοκρασία του νερού.. Για να γνωρίζεις όμως το ποσο αυξήθηκε πρέπει να πάρεις με κάποιο τρόπο τη θερμοκρασία του νερού μέσα στο γκρουπ και να έχεις ένα μπουσουλα.. πχ σε πίεση 1.1 bar έχω 91 βαθμους, σε πίεση 1.2 έχω 92 βαθμούς κ πάει λέγοντας.. Πρέπει όμως να προσέξεις και τι flush θα κάνεις..
Η musica όπως και η oscar2 στην Ευρώπη έχουν ίδιο πρεσσοστατη, τον Campini και όχι τον Sirai. Ο Campini για οικιακή χρήση είναι κομπλέ από θέμα αξιοπιστίας αλλά η ρύθμισή του αν και φαίνεται εύκολη (μια βίδα γυρνάς) είναι μανίκι γιατί είναι πλαστική και μπορεί να χαλάσουν τα πάσα.. Γενικά εάν θες να σκαλίζεις συνεχώς την πίεση πας σε Sirai.
Άρα σε oscar2 και musica αν θες να πάρεις το 100% που μπορούν να σου δώσουν πρέπει να βάλεις ρυθμιζόμενη OPV και Sirai πρεσσοστατη με ένα μπαρομετρο για το γκρουπ και ένα για το μποιλερ..
Ομως, αφου τη θερμοκρασία εκχύλισης μπορείς να τη διαχειριστείς κάνοντας περισσότερο ή λιγότερο flush θεωρώ υπερβολή τη τοποθέτηση Sirai αν δε σε νοιάζει να ρυθμίζεις και τη πίεση του ατμού..
Η musica όπως και η oscar2 στην Ευρώπη έχουν ίδιο πρεσσοστατη, τον Campini και όχι τον Sirai. Ο Campini για οικιακή χρήση είναι κομπλέ από θέμα αξιοπιστίας αλλά η ρύθμισή του αν και φαίνεται εύκολη (μια βίδα γυρνάς) είναι μανίκι γιατί είναι πλαστική και μπορεί να χαλάσουν τα πάσα.. Γενικά εάν θες να σκαλίζεις συνεχώς την πίεση πας σε Sirai.
Άρα σε oscar2 και musica αν θες να πάρεις το 100% που μπορούν να σου δώσουν πρέπει να βάλεις ρυθμιζόμενη OPV και Sirai πρεσσοστατη με ένα μπαρομετρο για το γκρουπ και ένα για το μποιλερ..
Ομως, αφου τη θερμοκρασία εκχύλισης μπορείς να τη διαχειριστείς κάνοντας περισσότερο ή λιγότερο flush θεωρώ υπερβολή τη τοποθέτηση Sirai αν δε σε νοιάζει να ρυθμίζεις και τη πίεση του ατμού..
- johnsin
από ότι καταλαβαίνω αυτό έχεις κάνει και στην δικιά σου γιατί βλέπω και έχει η φώτο του αβαταρ μανόμετρο. Πολλή σωστή επεξήγηση έλυσες αρκετές απορίες πολλών. 
- georgevag
Ναι φυσικά.. η Oscar2 χωρίς ρυθμιζόμενη OPV και μπαρομετρο είναι μισή μηχανή! Το ίδιο και για τη musica. Το κόστος αγοράς κ τοποθέτησηής τους είναι χαμηλό και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μηχανή. Τώρα για τον Sirai εξαρτάται πόσο πολύ τον χρειάζεται ο καθένας.. Το κόστος παίζει κοντα στο 100αρικο!
Η musica σε σχέση με την oscar2 έχει πολύ μικρές διάφορες κ δε ξέρω εάν δικαιολογεί τα έξτρα χρήματα που ζητει. Επίσης, υπάρχουν σε ξένα φορουμ κάτοχοι που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τη λειτουργία του δοσομετρικου της. Όχι ότι της oscar2 λειτουργεί τέλεια αλλά υποτίθεται ότι πληρώνεις έξτρα χρήματα για την musica με την ογκομετρική της μέτρηση....που εν τέλει δε λειτουργεί καλά!
Ευτυχώς στην oscar είναι πλήρως ρυθμιζόμενα τα προγράμματα σε seconds και μπορείς να σταματήσεις την εκχύλιση όποτε θες πατώντας ξανά το ίδιο κουμπί ενώ στη musica υπάρχει ένα έξτρα κουμπί που κάνει την ίδια δουλειά..
- johnsin
βλέπω στον barista ότι βάζει extra OPV και πρεσοστατη του λες μόνο ένα μπαρόμετρο να βάλει επιπλέον.https://www.barista.gr/el/nuova-simonel ... ional-pack