Καλαθάκια
-
Dimitris_P
Re: Καλαθάκια
Χρήστο μετά τα ζυγίσματα και τη φωτό που έχω βάλει τελικά έχουμε το ίδιο διπλό καλαθάκι ή όχι ? να στο στείλω μία πακέτο να το δεις? 
-
nikp81
Απο Baby Dose :
Διπλο καλαθακι : 25,5 γρ
Μονο καλαθακι : 20,9 γρ
Τα ζυγισα απο 2-3 φορες το καθενα και καλιμπραρισα και την ζυγαρια...Αυτα ειναι !!
Διπλο καλαθακι : 25,5 γρ
Μονο καλαθακι : 20,9 γρ
Τα ζυγισα απο 2-3 φορες το καθενα και καλιμπραρισα και την ζυγαρια...Αυτα ειναι !!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Εάν είναι όπως στην φωτογραφία του coffeehit.co.uk που ανέβασα και έχει αυτήν την εσοχή δεν είναι Gaggia.Dimitris_P έγραψε:Χρήστο μετά τα ζυγίσματα και τη φωτό που έχω βάλει τελικά έχουμε το ίδιο διπλό καλαθάκι ή όχι ? να στο στείλω μία πακέτο να το δεις?
Αναφορικά με την ιδέα μου για την ταυτοποίηση του με ζύγισμα, αποδείχτηκε όχι και ιδιαίτερα καλή (από 25.5 - 26.9 g μέχρι στιγμής)
Διόρθωσα και το σχετικό post.
viewtopic.php?f=4&t=656&p=7406#p7406
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Βαγγέλη θέλω μια χάρη όσο πιο άμεσα γίνεται.
Θέλω ΑΚΡΙΒΕΙΣ μετρήσεις των τριών μεγεθών ΑΠΤΟ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ και που σου δείχνω στην εικόνα. Αν έχεις παχύμετρο με σώζεις.
Α) Από τον εξωτερικό πάτο μέχρι το τέλος του χείλους. Προσοχή, ΟΧΙ μέχρι το "ταβάνι" αλλά μέχρι εκεί που τελιώνει το χείλος. Το δείχνω ακριβώς στην εικόνα.
Β) Την εξωτερική διάμετρο στο κέντρο του καλαθιού
C) Την διάμετρο του πάτου. Αν μπορείς βάλε το καλαθάκι πάνω σε ένα λευκό χαρτί, ζωγράφισε το περίγραμμα με ένα μολύβι και μέτρα την διάμετρο του κύκλου που ζωγράφισες.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν μου τα πεις σήμερα θα σε ευχαριστώ διπλά.
(τα θέλω για να αποφασίω τι ποτηροτρύπανο θα πάρω).
Θέλω ΑΚΡΙΒΕΙΣ μετρήσεις των τριών μεγεθών ΑΠΤΟ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ και που σου δείχνω στην εικόνα. Αν έχεις παχύμετρο με σώζεις.
Α) Από τον εξωτερικό πάτο μέχρι το τέλος του χείλους. Προσοχή, ΟΧΙ μέχρι το "ταβάνι" αλλά μέχρι εκεί που τελιώνει το χείλος. Το δείχνω ακριβώς στην εικόνα.
C) Την διάμετρο του πάτου. Αν μπορείς βάλε το καλαθάκι πάνω σε ένα λευκό χαρτί, ζωγράφισε το περίγραμμα με ένα μολύβι και μέτρα την διάμετρο του κύκλου που ζωγράφισες.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν μου τα πεις σήμερα θα σε ευχαριστώ διπλά.
(τα θέλω για να αποφασίω τι ποτηροτρύπανο θα πάρω).
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Alex_Under έγραψε: Α) Από τον εξωτερικό πάτο μέχρι το τέλος του χείλους. Προσοχή, ΟΧΙ μέχρι το "ταβάνι" αλλά μέχρι εκεί που τελιώνει το χείλος. Το δείχνω ακριβώς στην εικόνα.
Τα νούμερα είναι σε χιλιοστά.
Α:25.3
Β:59.7
Γ:54 (εκεί δεν είναι και πάρα πολύ ευδιάκριτη η αλλαγή διαμέτρου.είναι πιο ''ομαλή'' απ'ότι φαίνεται στην εικόνα)
και στο ύψος,αλλά μέχρι το ταβάνι 27.5 αν σου χρειαστεί.
Υ.Γ. Ευτυχώς είχε παχύμετρο ο γκαραζιέρης γείτονας! Πρέπει να πάρω ένα γιατί αυτήν την φορά κρύφτηκα και δεν είδε τι μετρούσα!
Αν χρειαστείς και άλλη μέτρηση δεν έχω πρόβλημα.Είναι φίλος ο πρώην συνάδελφος.
- Alex_Under
You are a life saver...
Σ' ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ...
Δεν πρόσεξα, από που το πήρες το δικό σου; Δώσε λίγο και το link. (εκτός αν το πήρες από Eurogat)
Δεν πρόσεξα, από που το πήρες το δικό σου; Δώσε λίγο και το link. (εκτός αν το πήρες από Eurogat)
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Είναι από pasmarose και τότε πήγαινε μαζί με το NPF.
Δεν ξέρω τι μάρκα είναι.Δεν γράφει,αλλά μοιάζει πολύ με το La Marzocco.Με τα άλλα που έχει δεν μοιάζει τώρα που τα κοίταξα.
Δεν βρίσκω και την απόδειξη..
Δεν ξέρω τι μάρκα είναι.Δεν γράφει,αλλά μοιάζει πολύ με το La Marzocco.Με τα άλλα που έχει δεν μοιάζει τώρα που τα κοίταξα.
Δεν βρίσκω και την απόδειξη..
Και δεν κάνει τίποτα!You are a life saver...
- Alex_Under
Οκ. Μόλις παρήγγειλα το La Marzocco 21gr. Πιστεύω θα ναι καλύτερα να το έχω στα χέρια μου πριν αρχίσω τα κοψίματα
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Σωστή κίνηση να πας για μεγαλύτερο καλαθάκι.
Μια σημείωση μόνο: δεν νομίζω να είναι La Marzocco το 21g (εάν υπάρχει) γιατί θα το ανέφερε στην ιστοσελίδα σαν "Original La Marzocco " όπως στην περίπτωση των 7 και 14g.
Μια σημείωση μόνο: δεν νομίζω να είναι La Marzocco το 21g (εάν υπάρχει) γιατί θα το ανέφερε στην ιστοσελίδα σαν "Original La Marzocco " όπως στην περίπτωση των 7 και 14g.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Dimitris_P