Taresso Tigrato

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από Jazz » Τετ Δεκ 21, 2016 2:17 pm

UltiMo_ έγραψε:τι τον έχεις κάνει τον άνθρωπο. θα ακούει καφέ και θα τρέχει. βλέπω να το γυρίζει στο τσάι ο χριστιανός
Όχι, ντάξει. Εγώ ήθελα να πάω στην τράπεζα. Αλλά μόλις του το ανέφερα, μου είπε ότι δεν έχει νόημα να περιμένω στην ''ουρά'', και ότι θα το κάνουμε μαζί μέσω web banking.
Οκ, ότι θεωρεί υπερβολικά όλα όσα κάνω στο θέμα 'καφές', ναι, αυτό ισχύει. Αλλά σιγά σιγά βλέπω ότι χωνεύει την ιδέα. Έχουμε μαλώσει βέβαια κανά 2-3 φορές για την "εμμονή" μου όπως λέει να μετράω τα mg ( :P ) κοκ, αλλά επειδή ούτε εγώ τον πείθω με αυτά που λέω, αλλά ούτε αυτός εμένα, τη λήγουμε την συζήτηση συνήθως χωρίς πολλά πολλά.
Κοίτα, και εγώ, δε μπορώ ώρες ώρες. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω να καθαρίζουν με το βουρτσάκι και το τυφλό τη μηχανή... Εγώ τα λέω, εγώ τα ακούω. Η απάντηση της οικογένειας, είναι ότι "όλα αυτά είναι υπερβολές και ότι τόσα χρόνια (παλιότερα) η krups δεν είχε πάθει τίποτα"... Ε, πώς να συνεννοηθούμε, μετά;; Αφού δεν έχουμε 'κώδικα'! :|
Τέλος πάντων, πλέον, το έχω πάρει απόφαση. Κάθε φορά που ακούω θόρυβο στη κουζίνα που παραπέμπει σε μηχανή/μύλο ...τρέχω να συγυρίσω μετά. Και πρώτο μου μέλημα μόλις γυρίσω σπίτι, είναι να τσεκάρω ότι δεν έχουν αφήσει τη "γωνία" μου σε άθλια κατάσταση... Τι να πεις; Τα κακά της συγκατοίκησης! :lol:

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τετ Δεκ 21, 2016 2:53 pm

Η Krups έχει κάνει την ίδια καταστροφή στη κουλτούρα του Espresso στη Ελλάδα με τα κανόνια της στον Α' WW :down:

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα ευτυχώς. Ακολουθεί αυθεντική εξήγηση Άγγλου στο ebay για τον λόγο που ξεπουλάει μια Gaggia Baby του 2010:

Makes a good espresso if you know how to do it. ....................................................... You need a good grinder , a good coffee and the time for all the process (IF you can not fulfill this 3 requirements please understand this is not the machine you looking for) . Is coming with just with a double basket .Please see pictures for accessories or for visual condition . no original box or manual. genuine reason to sell . TO Busy on mornings for the all process and after work is to late for an espresso . I prefer Turkish coffee is same flavor but easy to do and quick. 3- 5 minutes .

Θυμήθηκα με αυτό ένα γέρο ναυτικό που πάντα έλεγε ότι οι Άγγλοι είναι του Οθωμανικού Δικαίου :a048:

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τετ Δεκ 21, 2016 3:30 pm

o espresso που έφτιαχνε το παλικάρι είχε την ίδια γεύση με τούρκικο; 90% robusta έπινε; λογικό να την πουλάει..
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
Jazz

Δημοσίευση από Jazz » Τετ Δεκ 21, 2016 5:12 pm

Μου ήρθε email από Taresso! Ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου! Οπότε λογικά, την Παρασκευή θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στην πόρτα μου! :clap:

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Τετ Δεκ 21, 2016 6:10 pm

Ποια Παρασκευη...αυριο θα τον εχεις.
Εδω εγω στην αλλη ακρη της Ελλαδας ειμαι και τα στελνουν το απογευμα και το μεσημερι της επομενης ο curier χτυπα κουδουνι...ουτε καν 24ωρο συμπληρωνεται.

Άβαταρ μέλους
Jazz

Δημοσίευση από Jazz » Πέμ Δεκ 22, 2016 7:59 pm

xristospet21 έγραψε:Ποια Παρασκευη...αυριο θα τον εχεις.
Εδω εγω στην αλλη ακρη της Ελλαδας ειμαι και τα στελνουν το απογευμα και το μεσημερι της επομενης ο curier χτυπα κουδουνι...ουτε καν 24ωρο συμπληρωνεται.
Ε τότε είσαι τυχερός γιατί προφανώς και το κατάστημα courier της περιοχής σου λειτουργεί ορθά. Το δικό μας ACS (εννοώ της περιοχής μου), είναι Άθλιο και μακάρι κάποιος υπεύθυνος να επιληφθεί του θέματος... Έχω συχνά παραγγελίες/δέματα που δυστυχώς εναπόκεινται στην ACS, και δεν έχουν έρθει ούτε ΜΙΑ φορά σε ώρα που τους έχει ζητηθεί με αποτέλεσμα να τρέχω εγώ με τη συγκοινωνία να τα παραλάβω...Ο πατέρας μου έχει έρθει σε αντιπαράθεση αρκετές φορές με το συγκεκριμένο κατάστημα, και η συνήθης απάντηση είναι "ότι δε τους διευκολύνει/βολεύει η μεσημεριανή ώρα για παραδόσεις στη διεύθυνσή μου..." Τι με νοιάζει ρε φίλε αν βολεύεσαι ή όχι;; Ή είσαι courier και κάνεις τη δουλειά σου σωστά ή όχι. Προφανώς από ότι έχω καταλάβει η Asc δεν προσαρμόζει ποτέ τα δρομολόγιά της, αλλά ακολουθεί στάνταρ πορεία. Εξού και τα χαρτάκια που βλέπω στην εξώπορτα που είναι πάντα την ίδια ώρα (8.30 το πρωί ενώ φυσικά εγώ έχω ζητήσει παράδοση μετά τις 3, όποτε και υπάρχει κάποιος στο σπίτι)...
Σε άλλες εταιρίες courier ποτέ δε συμβαίνει αυτό. Πχ Γενική Ταχυδρομική

Περιττό να πω, ότι δεν ήρθε σήμερα η παραγγελία. Προφανώς θα έρθει αύριο. Αν και πάλι η παράδοση τους γίνει πριν τις 3 (όπου δεν είναι κανείς σπίτι), τότε θα απαιτήσω να μου το φέρουν εκείνη την ώρα επιτόπου. Εάν όχι, τότε για τελευταία φορά θα αναγκαστώ να τρέξω εγώ στο κατάστημα, και δυστυχώς πολύ απλά θα προσπαθήσω να αποφύγω κάθε παραγγελία που σχετίζεται με την εν λόγω εταιρεία courier! Αν αυτό σημαίνει να "στερηθώ" πχ ποιοτικό καφέ από taresso, τι να κάνω, θα στερηθώ, Αλλά το να "κυνηγάω" συνεχώς εγώ την παραγγελία μου, ε όχι, πάει πολύ. Μία φορά να μου κάνουν παράδοση σε ώρα που έχει ζητηθεί, δεν υπάρχει. Πάντα 8.30-9.00 το πρωί.

Για να μην αναφέρω πως τους θεωρώ υπεύθυνους για το πρόβλημα που προέκυψε στη lelit μου κατά την μεταφορά... Που τους έχω δει να πετάνε/σπρώχνουνε τα κουτιά λες και είναι γράμματα...

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Πέμ Δεκ 22, 2016 9:00 pm

Και σε εμενα με ASC ερχεται, αλλα ολα καλα. Εννοειται παντως οτι ο καφες πρεπει να ειναι ηδη ψημενος, διαφορετικα, λογικο ειναι να αργησει και μια μερα παραπανω.
Παντως επειδη ο tigrato πουλαει πολυ απο οτι εχω καταλαβει, εχουν παντα ψημενο και ερχεται στο μπαμ και εννοειται παντα πολυ κοντα στο RD.

Άβαταρ μέλους
Jazz

Δημοσίευση από Jazz » Πέμ Δεκ 22, 2016 9:14 pm

xristospet21 έγραψε:Και σε εμενα με ASC ερχεται, αλλα ολα καλα. Εννοειται παντως οτι ο καφες πρεπει να ειναι ηδη ψημενος, διαφορετικα, λογικο ειναι να αργησει και μια μερα παραπανω.
Παντως επειδη ο tigrato πουλαει πολυ απο οτι εχω καταλαβει, εχουν παντα ψημενο και ερχεται στο μπαμ και εννοειται παντα πολυ κοντα στο RD.
Χρήστο εμένα ουδέποτε με πείραζε να αργήσει και 2 και 3 και 4 μέρες η μεταφορική! Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι να πληρώνω μεταφορικά και να "κυνηγάω" εγώ πάντα τα δέματά μου! Δεν έχει συμβεί μία και δύο φορές. Με την εν λόγω courier συμβαίνει Συνέχεια! Επειδή το σπίτι είναι empty μέχρι τις τρεις παρά, ζητάω πάντα και ξεκάθαρα παράδοση μετά τις 3. Με άλλες εταιρίες courier (Γενική Ταχυδρομική, ΕΛΤΑ, Speedex κλπ) που έχω 'χρησιμοποιήσει' για αποστολή/παραλαβή προϊόντος, έχω εξυπηρετηθεί άψογα. Με τη μόνη ταχυδρομική που μου συμβαίνει αυτό, είναι με την ASC. Και όχι, η απάντηση "δε μας διευκολύνει η παράδοση στη διεύθυνσή σας σε μεσημεριανή ώρα" δε με καλύπτει! Δουλειά τους είναι, να βρουν τρόπο αν είναι σωστοί. Από ότι έχω καταλάβει barista.gr & Taresso συνεργάζονται δυστυχώς με την ACS και αυτό για μένα είναι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για να παραγγέλνω από εκεί συχνά. Τουλάχιστον , εφόσον καταλήγω εγώ να τρέχω με τη συγκοινωνία να παραλαμβάνω την παραγγελία μου, να μην χρεώνομαι με τα extra μεταφορικά.
Και τη προηγούμενη φορά που πήρα τα καθαριστικά και το γυμνό από barista, μου "χτύπησε" πουρνό πουρνό το κούριερ. Ευτυχώς είχα ακύρωση εργαστηρίου εκείνη την ημέρα και ήμουν σπίτι. Αλλά όπως είπα, δεν είμαι διατεθειμένη να παίζω "κυνηγητό" με τα δέματα μου επ' άπειρον.
Προτιμώ να σταματήσω (ή να παραγγέλνω πιο αραιά) καφέ κοκ από Κόρινθο που είναι τα παιδιά, παρά να τρώω τόση ταλαιπωρία στο δρόμο και στο πήγαινε-έλα... :|

Άβαταρ μέλους
Βασιλης Α.
Μηχανή:: LM GS3 MP 2017
2η Μηχανή:: LP Prof. 83
Μύλος:: Monolith Flat
2ος Μύλος:: Comandante C40
Οι καφέδες μου:: Taf, Gardelli, The Barn,Coff. Collective

Δημοσίευση από Βασιλης Α. » Πέμ Δεκ 22, 2016 9:26 pm

Θα κανεις την παραγγελία σου Τετάρτη και θα ενημερώνεις την acs να κρατήσουν το δέμα στο κατάστημα. Το Σάββατο που ειναι ανοικτά, θα περνάς από το κατάστημα πριν βγεις τη βόλτα σου, θα παίρνεις το πακετάκι και θα συνεχίζεις ευχάριστα το Σ/Κ σου.

Λύσεις υπάρχουν, λίγο καλή διάθεση χρειάζεται.

Άβαταρ μέλους
Jazz

Δημοσίευση από Jazz » Πέμ Δεκ 22, 2016 9:35 pm

Βασιλης Α. έγραψε:Θα κανεις την παραγγελία σου Τετάρτη και θα ενημερώνεις την acs να κρατήσουν το δέμα στο κατάστημα. Το Σάββατο που ειναι ανοικτά, θα περνάς από το κατάστημα πριν βγεις τη βόλτα σου, θα παίρνεις το πακετάκι και θα συνεχίζεις ευχάριστα το Σ/Κ σου.

Λύσεις υπάρχουν, λίγο καλή διάθεση χρειάζεται.
Βασίλη, πίστεψέ το αν θες, εγώ δεν έχω χρόνο για βόλτες. Τις έχω κόψει προ πολλού. (πρέπει να έχω να βγω βόλτα έξω για καφέ και καλοπέραση, τουλάχιστον 4 μήνες...) Υποτίθεται ότι είμαι στην ηλικία που πρέπει να "βολτάρω", αλλά δεν έχω τέτοια πολυτέλεια. Είμαι 8-9 ώρες τη μέρα στη σχολή (εργαστήρια κλπ) και συνήθως την υπόλοιπη μέρα δουλεύω είτε στο μαγαζί είτε θα μοιράσω φυλλάδια για να μπορέσω να βγάλω τα λεφτά της δόσης για τον εξοπλισμό μου. Τα ΣΚ, δε, είναι τα χειρότερα μου. Ξυπνάω στις 6:30 και τρέχω σα το Βέγγο μέχρι τις 9:30 το βράδυ που σχολάω... (ότι χρόνος που περισσεύει, τον τρώω συνήθως σε διάβασμα και γυμναστική)

Πραγματικά, δε ξέρω πως κάποιοι έχουν χρόνο να βγαίνουν κάθε Σάββατο πχ...

Και όχι, δεν οφείλω να δείξω καλή διάθεση, σε κάποιον που δε κάνει σωστά τη δουλειά του. Οι άλλες μεταφορικές δηλαδή γιατί είναι τυπικές απέναντι στον πελάτη;;
Να πεις να είχα αυτοκίνητο ή μέσο μεταφοράς, να πω, δε βαριέσαι, θα βρω χρόνο να πεταχτώ. Αλλά, με τα λεωφορεία τραβιέμαι...

Απάντηση