Compak K10

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Ιαν 25, 2013 1:55 pm

Νομίζω πως έχουν στρώσει τα μαχαίρια.
Το blonding point αρχίζει αισθητά αργότερα από πριν.
Τώρα για την διαφορά στις γεύσεις θα έλεγα πως γενικά είναι λίγο πιο ευδιάκριτες.Οι οξύτητες κυρίως,όχι ξινές όμως.Περιβάλλονται από μια γλύκα.
Σοκολατένιους δεν εχω πιει πολλούς αλλά εχω γευτεί σοκολάτα σε όσους είχαν τέτοιο χαρακτηριστικό.

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Σάβ Οκτ 15, 2016 1:19 pm

Δυστυχως δεν μπορω να βρω τα καλωδια απο το κινητο για να αναβασω τη φωτο...ψαχνω και ενα βιντεο που ειχα δει στο internet που ηταν ετσι αλλα δεν το βρισκω...ακριβως πανω απο το τουνελ εχει μια τρυπουλα που βγαινουν 2 καλωδια και μπαινουν σε κατι σαν μικρο μετασχηματιστη, σαν μικρη μπαταρια αυτοκινητου κατι τετοιο το οποίο ηταν μεσα στο προστατευτικο του τουνελ.Σκεφτομαι να το τυλιξω με μια ζελατινα για να μην λερωνεται...

Επισης εχω δει πολλους...εχουν βαλει μικρο hopper.Ξερεις καποιο που να ταιριαζει? Να παρω τηλ στην eurocat να ρωτησω ή εχεις δει σε καποιο site κατι?

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Δημοσίευση από manyjobs23 » Σάβ Οκτ 15, 2016 6:56 pm

Χρήστο καλησπέρα, τα καλώδια αυτά ειναι για το αυτόματο προστατευτικό που εχει μαμά ο μυλος για την εισαγωγή του τούνελ που βγαίνει ο καφές, δεν το χρειάζεσαι,κόψε τα καλώδια μονοςετα και σπρωξτα να μπουν μέσα στην τρύπα.Οσο για το χοπερ πάρε στον ΔΟΙΚΑ (doikas.com η GR) εχει τα πάντα εκει στο στέλνει σε μια μέρα, αν θυμάμαι καλα εχει κανα 30€.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

buddy

Δημοσίευση από buddy » Σάβ Οκτ 15, 2016 6:58 pm

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Μανο :oneup: να σαι καλα!

buddy

Δημοσίευση από buddy » Δευ Οκτ 17, 2016 8:26 pm

Στο θεμα περι παρακρατησης καφε στο συγκεκριμενο μυλο...Τι κανετε οι κατοιχοι (π.χ.Βασιλης) ή τι κανατε οι πρωην κατοχοι (π.χ. Μανος) ?
Εγω αφου αλεσω την δοση μου και πιω τον καφε μου, μετα τον βαζω παλι σε λειτουργια, βγαζει λιγο καφε στο τουνελ, το καθαριζω, μετα τον ξαναβαζω σε λειτουργια βγαζει λιγοτερο καφε στο τουνελ, καθαριζω, μετα τον ξαναβαζω σε λειτουργια και δεν βγαζει τιποτα και λεω οκ θα εφυγε ολος ο καφες...στο τελος βαζω και ηλεκτρικη σκουπα και ρουφαω το τουνελ και απο πανω απο το κολαρο ενω ειναι σε λειτουργια και τελος ρουφαω και το doser.
Υπαρχει περιπτωση να κραταει και αλλο μεσα που δεν μπορει να βγει? Μηπως να πεταμε τα πρωτα γραμμαρια καθε φορα που αλεθουμε ή αυτο που κανω ειναι αρκετο και φευγουν ολα?

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Δευ Οκτ 17, 2016 10:47 pm

Ετσι και γω με μικρα ανοιγματα του διακοπτη και καθαρισμα του τουνελ και μεχρι μεσα και τον αστερια, σκουπα δε βαζω καθε φορα, οταν αλλαζω σακουλι και το θυμαμαι :)
espresso junkie...

buddy

Δημοσίευση από buddy » Δευ Οκτ 17, 2016 10:49 pm

:oneup:

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Δημοσίευση από Jazz » Δευ Οκτ 17, 2016 10:58 pm

Χρήστο έχεις τον αυτόματο, ή τον manual ; Γιατί ο αυτόματος είναι ακόμα πιο "δύσκολος" στο καθάρισμα της παρακράτησης. Λόγω του "αισθητήρα" που έχει μέσα το doser ακριβώς πάνω από το τούνελ, είναι δύσκολο να το καθαρίσεις. Επειδή η ηλεκτρική σκούπα δε χωράει εκεί εννοείται ούτε κατά διάνοια, και το τούνελ δεν είναι ορατό και "προσβάσιμο", εγώ στο μαγαζί χρησιμοποιώ κάθε βράδυ μία παιδική οδοντόβουρτσα (με κλίση), την οποία τη περνάω από τα πλάγια του αισθητήρα και καθαρίζω τα υπολείμματα του τούνελ. Μετά βάζω ηλεκτρική, όπου χωράει.
Στον manual τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Και με στρογγυλό πινελάκι (μακρύ) μπορείς να καθαρίζεις εύκολα το τούνελ. Σε αυτή τη περίπτωση, πιστεύω δε χρειάζεται να κάνεις τόσες πολλές φορές τη διαδικασία "ανοίγω-ρουφάω-κλείνω". Με μία φορά, άντε 2 μικρά ανοίγματα του διακόπτη, είσαι κομπλέ. Έχω παρατηρήσει, ότι εφόσον ο μύλος δεν 'βγάζει' άλλο από το τούνελ, και εγώ καθαρίσω μετά με το στρογγυλό βουρτσάκι, η επόμενη άλεση είναι 'καθαρή'. Θεωρώ δηλαδή, ότι φεύγουν όλα έτσι.
Εντάξει, αν είναι και 0.1 gr 'κρατημένο' δε θα πεθάνω κιόλας. :lol:

buddy

Δημοσίευση από buddy » Τρί Οκτ 18, 2016 9:54 am

Τον αυτοματο εχω αλλα το εχω ξεβιδωσει το προστατευτικο του τουνελ εχω κοψει και μονοσει τα καλωδια και ετσι εχω πολυ ευκολη προσβαση στο τουνελ.το αυτοματο συστημα με το προστατευτικο ειναι αχρειαστο για οικιακη χρηση.

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Δημοσίευση από Jazz » Παρ Ιουν 23, 2017 6:13 pm

Η τιμή του είναι ~1100€ ? Κάπου εκεί τον βρίσκω σε διάφορα sites. Έχω φάει τα λυσσακά μου ρε παιδιά... Τον θέλω απεγνωσμένα :a080:
Μιλάω σοβαρά, άμα τον βρω σε καμιά τιμή 'ευκαιρία', εκεί γύρω στα 800, θα τον 'χτυπήσω'! Και ας "χτυπιούνται" μετά γονείς κοκ για τη σπατάλη μου.
Αν δεν ήταν και τόσο 'περίεργος' ο θείος μου, θα του ζητούσα να αγοράσω τον έναν του μαγαζιού, και ας πάρει μετά αυτός άλλον... Αλλά, εδώ κόντεψε να τρελαθεί όταν πήρα τον k3 (το θεώρησε υπερβολή...), θα με αφήσει να πάρω τον K10 ??
Θα ρώταγα και στη eurogat τι παίζει αν τον αγοράσω μέσω του μαγαζιού (ως συνεργαζόμενο κατάστημα που είμαστε), αλλά δε θέλω να μπλέξω πάλι με τη eurogat... :(

Απάντηση