Stepless Rocky ? Πολύ θα ήθελα να δω φωτό από τη μόντα.Chriss έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Σε ότι αφορά το μυαλό. Παίζει κ mazzer από φίλο αλλά δε νομίζω να χρειαστεί. Ο ροκυ είναι stepless κ πολύ σταθερός.
Στο θέμα της μηχανής πραγματικά είμαι πολυ μπερδεμένος. Στα λεφτά αυτά παίζουν μονου boiler (unica), διπλού boiler (lelit) , hx Oscar... Όμως αν δεν τις δοκιμάσεις δε μπορείς να κρίνεις την υλοποίηση της κάθε μιας.
Μεταξύ SB, DB και ΗΧ η επιλογή σου πρέπει να βασιστεί στο τι είδους καφέδες φτιάχνεις και πόσους στη σειρά.
Με βάση αυτά που έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα, ότι δηλαδή πίνεις "λευκούς" καφέδες, σου πρότεινα τη Magica (δε νομίζω ότι χρειάζεται το PID) αν φτιάχνεις πολλούς στη σειρά ή τη Silvano αν φτιάχνεις έναν κάθε φορά.
Με μια SB μπορεί να πάρεις μικρότερους χρόνους προθέρμανσης (δε νομίζω ωστόσο ότι η Unica με το Ε61 θα χρειαστεί λιγότερα από 25' προθέρμανσης) αλλά θα περιμένεις 1 έως 1,5 λεπτό μεταξύ εκχύλισης και ατμού και εννοείται πως αν θες 2 ή περισσότερους καφέδες, θα κάνεις όλες τις εκχυλίσεις πρώτα και μετά θα πας για αφρόγαλα. Στην περίπτωση αυτή μάλλον θα βρεθείς να προσθέτεις ζεστό γάλα σε κρύο καφέ.