Νεα μηχανη-αναμεσα σε τρεις..

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Re: Νεα μηχανη-αναμεσα σε τρεις..

Δημοσίευση από harryv » Πέμ Αύγ 25, 2016 4:48 pm

Chriss έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Σε ότι αφορά το μυαλό. Παίζει κ mazzer από φίλο αλλά δε νομίζω να χρειαστεί. Ο ροκυ είναι stepless κ πολύ σταθερός.
Στο θέμα της μηχανής πραγματικά είμαι πολυ μπερδεμένος. Στα λεφτά αυτά παίζουν μονου boiler (unica), διπλού boiler (lelit) , hx Oscar... Όμως αν δεν τις δοκιμάσεις δε μπορείς να κρίνεις την υλοποίηση της κάθε μιας.
Stepless Rocky ? Πολύ θα ήθελα να δω φωτό από τη μόντα.

Μεταξύ SB, DB και ΗΧ η επιλογή σου πρέπει να βασιστεί στο τι είδους καφέδες φτιάχνεις και πόσους στη σειρά.

Με βάση αυτά που έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα, ότι δηλαδή πίνεις "λευκούς" καφέδες, σου πρότεινα τη Magica (δε νομίζω ότι χρειάζεται το PID) αν φτιάχνεις πολλούς στη σειρά ή τη Silvano αν φτιάχνεις έναν κάθε φορά.

Με μια SB μπορεί να πάρεις μικρότερους χρόνους προθέρμανσης (δε νομίζω ωστόσο ότι η Unica με το Ε61 θα χρειαστεί λιγότερα από 25' προθέρμανσης) αλλά θα περιμένεις 1 έως 1,5 λεπτό μεταξύ εκχύλισης και ατμού και εννοείται πως αν θες 2 ή περισσότερους καφέδες, θα κάνεις όλες τις εκχυλίσεις πρώτα και μετά θα πας για αφρόγαλα. Στην περίπτωση αυτή μάλλον θα βρεθείς να προσθέτεις ζεστό γάλα σε κρύο καφέ.

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Παρ Αύγ 26, 2016 4:00 pm

Εαν θέλεις μπορείς να κοιτάξεις και αυτή : http://www.barista.gr/el/expobar-brewtu ... lers-pid-3
Μέχρι στιγμής που την έχω είμαι υπερευχαριστημένος.
Με 3 λίτρα διπλού boiler ( 1,5 + 1,5 ) όπου το καθένα λειτουργεί ξεχωριστά και αυτόνομα ανάλογα εαν θέλεις να φτιάξεις εσπρέσσο ή καπουτσίνο.

Chriss
Όνομα: Χρηστος
Μηχανή:: Oscar II
2η Μηχανή:: Gaggia Classic/Evo
Μύλος:: Mazzer SJ
2ος Μύλος:: Niche 0

Δημοσίευση από Chriss » Τρί Αύγ 30, 2016 12:21 pm

Tελικα η παραγγελια εγινε. Κατοπιν μελετης, η καρδια ελεγε bezzera ομως η λογικη που επικρατησε κιολας διαλεξε την Οσκαρ. Δεδομενου οτι ειμαι ενα ατομο κ σπανιως φτιαχνω καφε για περισσοτερα ατομα σπιτι ειπα να δοκιμασω κατι πιο compact. Να σας πως την αληθεια, αν δεν τα βρω με αυτη τη μηχανη η επομενη θα ειναι ειτε η magica ειτε η mitica τις οποιες εχω συμπαθησει ιδιαιτερως μετα την παροτρυνση του φιλου harryv.

Ο ιταλος μου εδωσε χρονο παραλαβης 5 μερες αλλα τελικα ειπα να προτιμησω ελληνικο καταστημα που ομως οπως φαινεται ο χρονος κυλαει οπως στο tennessee...

Τεσπα. Εν αναμονη της μηχανης για τα πειραματα και θα ποσταρω εντυπωσεις μιας κ η οσκαρ2 δεν εχει κυκλοφορησει κ πολυ (ακομα)

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τρί Αύγ 30, 2016 12:26 pm

το οτι την πηρες απο ελλαδα δε σημαινει απαραιτητα οτι η μηχανη ηταν ελλαδα. πιθανως τωρα να την παράγγελλαν αυτοι απεξω, να ερθει, να κρατησουν την προμήθεια τους, να την φορολογήσουν με 24% και μετα να στη στείλουν σπίτι
When life throws you curves, aim for the apex

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Τρί Αύγ 30, 2016 2:00 pm

Για αυτο που θες...να πινεις cappuccino/latte εκανες την καλυτερη επιλογη..και μαλιστα ειναι πιο φθηνη απο ολες τις αλλες που ειχες βαλει στο "menu"...
To ποσο ομορφη ειναι μια μηχανη δεν θα πρεπει να ειναι κρητηριο για αγορα μηχανης αλλα οι αναγκες μας...
Με τα χρηματα που σου περισσεψαν απο το 1000αρικο βαλε και κατι ακομα και παρε εναν καλο μυλο...
Με το καλο να σου ερθει...και καλα καφεδακια!

Chriss

Δημοσίευση από Chriss » Τετ Σεπ 14, 2016 8:34 pm

Μολις τελειωσα την εγκατασταση των 2 μανομετρων για γκρουπ και μποιλερ... :a013:
1.jpg
Δοκιμες αυριο γιατι πρεπει να φυγω :red:

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Τετ Σεπ 14, 2016 8:58 pm

:a013: :respekt:
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Πέμ Σεπ 15, 2016 3:01 pm

Απλά :inlove:.. πόσο πήγε το μαλλί με τις μόντες; Το μαστόρεψες μόνος σου;

Chriss

Δημοσίευση από Chriss » Τρί Σεπ 27, 2016 7:23 pm

Λοιπον παραλαβα τη μηχανη με opv απο barista.gr εγκατεστημενη. Παρηγγειλα απο τον ιταλο τα δυο μανομετρα για μποιλερ κ γκρουπ τα οποια κ τοποθετησα μονος μου. Το πιο δυσκολο ηταν να τρυπησω τη λαμαρινα που ειναι ανοξειδωτη και θελει ειδικο ποτηρακι για το μεταλλο. Στη συνδεσμολογια ειναι ολα ευκολα μιας και οπως βλεπετε υπαρχει κ χωρος και ποιοτητα κατασκευης... με μια λεξη μεσα ειναι σαλονι.. To μανομετρο για το μποιλερ μπηκε με Τ στη βαλβιδα ασφαλειας του μποιλερ και το μανομετρο του γκρουπ μπηκε με Τ μετα το γκρουπ. Χρειαστηκα ενα Τ το οποιο χρησιμοποιησα για να μεταφερω την OPV απο το γκρουπ που μου την ειχαν τοποθετησει απο barista.gr , ακριβως μετα την αντλια.Επιπλεον ενα σωληνακι για να γυρναει το νερο (η OPV) στο τανκ. Κατα τα αλλα οτι εστειλε ο ιταλος ηταν αρκετο για την τοποθετηση των μανομετρων.
Μετα απο δοκιμες στην πιεση με διαφορες εκχυλισεις η OPV ρυθμιστηκε να δινει 9 bar σκαρτα στο γκρουπ. Παντως και χωρις OPV με μικρες διαφοροποιησεις κοπης του καφε δε θα δεις διαφορες στη γευση.

Γενικα θεωρω οτι ειναι δυσκολο να παρεις κακο καφε απο αυτη τη μηχανη. Στο γκρουπ το νερο φτανει 4 δευτερολεπτα απο την εναρξη αντλιας (τοτε ανοιγει τη βαλβιδα) οποτε αναλογα μετρας, οποιος μετραει, διοτι εγω με το ματι κρινω.

Ατμος σουπερ δυνατος, εχω αντικαταστησει το δικο της ακροφυσιο με ενα 3 τρυπων 1χιλιοστου ωστε να προλαβαινω να κανω αφρογαλα με 150 ml γαλα.

Αυτα.. φωτο και μια εκχυλιση moka special 10 ημερων
DSC_1527.jpg
DSC_1537.jpg
http://sendvid.com/hm5lx2rr

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Σεπ 27, 2016 7:40 pm

Ο ατμός είναι κτηνώδης, ακόμα δεν εχω καταφέρει να ζεστάνω τόσο λιγο γάλα που λες ακόμα κ με το ακροφύσιο της musica. Το setup τα σπάει πάντως, μεγειά!

Απάντηση