Βοήθεια αναβαθμισης

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
skuros
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Δεν αποφασισα ακομη
2η Μηχανή:: Bacchi
Μύλος:: Δεν αποφασισα ακομη
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Θα δουμε

Re: Βοήθεια αναβαθμισης

Δημοσίευση από skuros » Τετ Φεβ 18, 2015 10:50 am

Ψαχνοντας παλιότερα ειχα βρει μια brewtus leva,ετσι την ελεγε,σ'αυτό εδω:http://espressoshop.gr/index.php/espres ... chines.Δεν εχω αλλες πληροφοριες διοτι αν κ ενδιαφερομουν δεν επικοινωνησα μαζι τους.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Τετ Φεβ 18, 2015 8:59 pm

Παίζει να είναι και το καλύτερο ντιλ για μηχανή διπλού μπόιλερ με τόσα μεγάλα μπόιλερ. Σε σχέση με τη Rocket που είναι σαφέστατα πιο ακριβή, αλλά και άλλες Hi - End μηχανές.
Ε και νομίζω ότι έχεις πιάσει ταβάνι αν την αγοράσεις. Αν δεν έχεις πιάσει τα ταβάνι ίσως να μπορούσες θεωρητικά να κέρδιζες ένα 5% με κάποιο άλλο μοντέλο αν και πολύ αμφιβάλλω τι άλλο περισσότερο θα σου έδινε ένα άλλο μοντελλο dual boiler, αλλά αυτό το 5% θα το πλήρωνες ένα 1000αρικο παραπάνω. Διότι ως γνωστόν τα Hi-End μοντέλα των καταναλωτικών αγαθών για αυτό το 5% κοστίζουν πολύ ακριβότερα.
Και με τέτοια τιμή δεν βλέπω το λόγω γιατί να αγοράσεις μία ΗΧ των 1400 ευρώ και όχι αυτή.... Προφανώς θα υπάρχει ο αντίλογος, αλλά την ευκολία των διπλών μπόιλερ είναι κρίμα να μην την έχεις στα ίδια χρήματα όταν μάλιστα με τα ίδια χρήματα αγοράζεις δύο αληθινά μεγαλα μπόιλερ για Home Barista κατασταση.

christosjr1
Όνομα: Χρηστος
Μηχανή:: Nuova simonelli osca
Μύλος:: Graef cm 800
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: Barista shop espresso blend

Δημοσίευση από christosjr1 » Τετ Φεβ 18, 2015 10:37 pm

Theoprofil έγραψε:Παίζει να είναι και το καλύτερο ντιλ για μηχανή διπλού μπόιλερ με τόσα μεγάλα μπόιλερ. Σε σχέση με τη Rocket που είναι σαφέστατα πιο ακριβή, αλλά και άλλες Hi - End μηχανές.
Ε και νομίζω ότι έχεις πιάσει ταβάνι αν την αγοράσεις. Αν δεν έχεις πιάσει τα ταβάνι ίσως να μπορούσες θεωρητικά να κέρδιζες ένα 5% με κάποιο άλλο μοντέλο αν και πολύ αμφιβάλλω τι άλλο περισσότερο θα σου έδινε ένα άλλο μοντελλο dual boiler, αλλά αυτό το 5% θα το πλήρωνες ένα 1000αρικο παραπάνω. Διότι ως γνωστόν τα Hi-End μοντέλα των καταναλωτικών αγαθών για αυτό το 5% κοστίζουν πολύ ακριβότερα.
Και με τέτοια τιμή δεν βλέπω το λόγω γιατί να αγοράσεις μία ΗΧ των 1400 ευρώ και όχι αυτή.... Προφανώς θα υπάρχει ο αντίλογος, αλλά την ευκολία των διπλών μπόιλερ είναι κρίμα να μην την έχεις στα ίδια χρήματα όταν μάλιστα με τα ίδια χρήματα αγοράζεις δύο αληθινά μεγαλα μπόιλερ για Home Barista κατασταση.
My point exactly!
Μενει να δω απο που θα αγορασθει!

vyronnnn
Όνομα: Βύρων
Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Eureka Mignon XL
2ος Μύλος:: Mahlkoenig Vario

Δημοσίευση από vyronnnn » Σάβ Φεβ 28, 2015 6:33 pm

Την δική μου brewtus VI την αγόρασα από την CASABARISTA πριν 2 χρόνια ακριβώς και στην ίδια τιμή. 1279 ευρώ συν τα μεταφορικά. Περιλάμβανε και το μεταλικό προστατευτικό για τα φλιτζανάκια που υπάρχει επάνω. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι σήμερα και την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός διπλού boiler KAI Pid δεν βρίσκεται εύκολα σε παρόμοια τιμή. Τα αποτελέσματα είναι επαναλαμβανόμενα και όταν δεν είναι, οφείλεται σε δικό μου λάθος.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Φεβ 28, 2015 9:14 pm

Παιδιά η μηχανή είναι safe bet. Έχει απίστευτο value for money. Και ίσως να είναι και η τελευταία μηχανή που αγοράζει ένας home -barista. Παρανοϊκά μοντέλα που κοστίζουν 5000-7000 € όπως La marzocco GS/3 & Kees Van Den Westen speedster είναι unreasonable alternatives από τη στιγμή που το Μάη θα αγοράζουμε σε δραχμές και όχι σε ευρώ... :a014:
Με:
dual boiler και μάλιστα τεράστια
Ε61 Group
PID και για τα δύο μπόιλερ (νομίζω)
και με δυνατότητα rotary pump και plumping
Με δυνατότητα απενεργοποίησης του δεύτερου μπόιλερ
Με τιμή ΚΑΝΟΝΙ
τι άλλο περισσότερο να ζητήσει κανείς για 2-4 καφέδες την ημέρα?
Εγώ ήδη άρχισα να αποταμιεύω. Σύντομα θα την αγοράσω.

christosjr1
Όνομα: Χρηστος
Μηχανή:: Nuova simonelli osca
Μύλος:: Graef cm 800
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: Barista shop espresso blend

Δημοσίευση από christosjr1 » Κυρ Μαρ 01, 2015 12:33 pm

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η αποταμιευση ήδη ξεκίνησε και εδώ... Βλέπω ότι από το ολλανδικό casabarista στέλνει και κάποια δώρα στην ίδια τιμή... Χμμμ θα τους στείλω ένα μαιλ.

patikas69
Μηχανή:: Classic + PID Rex
2η Μηχανή:: Bialeti Moka Express
Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Speciality

Δημοσίευση από patikas69 » Παρ Μαρ 06, 2015 9:23 am

Για δες την πολύ καλή προσφορά του barista.gr για την Expobar Brewtus LEVA EB-61 1 GR 2 BOILERS PID στα 1353 ευρώ.

drharisis
Μηχανή:: gaggia classic
Μύλος:: vario
Οι καφέδες μου:: tailor - taf

Δημοσίευση από drharisis » Τετ Ιαν 20, 2016 10:50 am

Η μηχανη απο το barista.gr ειναι ιδια με το casabarista?http://casabarista.com/expobar-brewtus-iv/ ποια ειναι καλυτερη?

konmax
Όνομα: Κωνσταντίνος
2η Μηχανή:: Chemex
Μύλος:: Quamar Q13E Flat
2ος Μύλος:: Hario Skerton
Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers

Δημοσίευση από konmax » Δευ Μάιος 09, 2016 5:00 pm

Aπο την περιγραφή μάλλον είναι οι ίδιες, οι φωτογραφίες είναι λίγο παραπλανητικές καθώς εμφανίζουν τη μηχανή με έναν διακόπτη και όχι 2 (λειτουργία on/off του steam boiler). Έχω στείλει και email για επιβεβαίωση, θα ενημερώσω όταν απαντήσουν :)

konmax
Όνομα: Κωνσταντίνος
2η Μηχανή:: Chemex
Μύλος:: Quamar Q13E Flat
2ος Μύλος:: Hario Skerton
Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers

Δημοσίευση από konmax » Τρί Μάιος 10, 2016 9:14 am

Απάντησαν, ήταν όντως λάθος η φωτό με τον ένα διακόπτη άρα μιλάμε για την ίδια μηχανή που βλέπεις και στο casabarista με ξεχωριστό διακόπτη για κάθε boiler

Απάντηση