Wega vs Gaggia ?
- gsisr
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
Re: Wega vs Gaggia ?
φιλε μου με τα λεγόμενα σου ξεχνάς τη gaggia..μπουγάτσα και καφές είναι αλληλένδετα..η θα περιμένεις μέχρι να βρεις το κατάλληλο budget και να προχωρήσεις σε μια καλή μηχανή αναβαθμίζοντας έτσι και το καταστημά σου η δεν θα βάλεις καθόλου...
το μπατζετ υπάρχει και μαλλον θα πάω για wega αυτόματη μονή θα ήθελα να μάθω ποια η διαφορά με την ημιαυτόματη ?
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Λογικά έχει προκαθορισμένες - προγραμματιζόμενες ποσότητες για μονό - διπλό κτλ. Δηλαδή πατάς το κουμπί και σταματάει την εκχύλιση μόνη της. Αν και ιδανικά ο barista πρέπει να παρακολουθεί την εκχύλιση, στην πράξη είναι πολύ χρήσιμο αν ταυτόχρονα κάνεις και κάτι άλλο.
-
RainSpir
Γιατί κόλλησες με την Wega και ποιά Wega μονή αυτόματη έχεις κατά νου ??kiwi1983 έγραψε:το μπατζετ υπάρχει και μαλλον θα πάω για wega αυτόματη μονή θα ήθελα να μάθω ποια η διαφορά με την ημιαυτόματη ?
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Εγώ επιμένω στο διπλό group επαγγελματική μηχανή και μύλο.Να φτιάξεις τρεις καφέδες είναι σαν να φτιάχνεις ένα με το μονο group συν ότι έχεις περισσότερο ατμό.Καλο είναι ότι εκτος από το καλο όνομα που έχεις για τις μπουγάτσες να φτιάξεις και καλο όνομα για τους καφέδες.
έλα ντέ.. τώρα που το λές απο reviews που διάβασα στο φορουμ ειδα οτι καποιο μελος δεν εμεινε ευχαριστημένος ,επίσεις είναι μικρουλα στο μπάτζετ που διαθέτω και ταιριάζει με τον υπόλοιπο εξοπλισμό , αν μπορείς να μου πεις που υστερεί η και να μου προτίνεις καποια άλλη η να μου πεις τι επιλογές έχω θα σου ήμουν υπόχρεος.Γιατί κόλλησες με την Wega και ποιά Wega μονή αυτόματη έχεις κατά νου ??
δεν μπορώ καθόλου να υπολογίσω την κατανάλωση καφέ αυτό και μόνο με οδηγεί σε μονου group καφέ.Εγώ επιμένω στο διπλό group επαγγελματική μηχανή και μύλο.Να φτιάξεις τρεις καφέδες είναι σαν να φτιάχνεις ένα με το μονο group συν ότι έχεις περισσότερο ατμό.Καλο είναι ότι εκτος από το καλο όνομα που έχεις για τις μπουγάτσες να φτιάξεις και καλο όνομα για τους καφέδες.
η Wega Pegaso epu2 παντως λεει οτι ειναι διπλου group ασχετα που εγώ βλεπω 1
-
RainSpir
Δεν πουλάω εξοπλισμό ούτε έχω κάποια τετοια συνεργασία, ρωτάω ειλικρινά για τι επέλεξες συγκεκριμένη μάρκα με τόσες μηχανές εκεί έξω!kiwi1983 έγραψε:έλα ντέ.. τώρα που το λές απο reviews που διάβασα οτι είναι καλή μηχανή σε γενικα πλαίσια ,επίσεις είναι μικρουλα στο μπάτζετ που διαθέτω και ταιριάζει με τον υπόλοιπο εξοπλισμό , αν μπορείς να μου πεις που υστερεί η και να μου προτίνεις καποια άλλη η να μου πεις τι επιλογές έχω θα σου ήμουν υπόχρεος.Γιατί κόλλησες με την Wega και ποιά Wega μονή αυτόματη έχεις κατά νου ??δεν μπορώ καθόλου να υπολογίσω την κατανάλωση καφέ αυτό και μόνο με οδηγεί σε μονου group καφέ.Εγώ επιμένω στο διπλό group επαγγελματική μηχανή και μύλο.Να φτιάξεις τρεις καφέδες είναι σαν να φτιάχνεις ένα με το μονο group συν ότι έχεις περισσότερο ατμό.Καλο είναι ότι εκτος από το καλο όνομα που έχεις για τις μπουγάτσες να φτιάξεις και καλο όνομα για τους καφέδες.
Η εξελιξη της κουβεντας παντως μου θυμιζει αγορα κομπιουτερ...
Ρωταει ο μπαμπας του 12χρονου τους κομπιουτεραδες φιλους του τι μηχανημα να παρει στον πιτσιρικα και αρχιζουν να ανεβαινουν οι πυρηνες στις cpu και τα ghz τα gb λες και ειναι στραγαλια.... λες και θα καταλαβει την διαφορα το 12χρονο σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο παιχνιδια ή εκτος αν ειναι ταλεντο στα κομπιουτερ και κανει τουμπα το μηχανημα οποτε οτι και να παρεις χαλαλι..... Γνώμη μου πάντως στην κουβέντα μονη η διπλη είναι ... παρε καλο μυλο.....
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Δες και αυτήν: http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=1 ... &langid=71
Ίδια εταιρία (Eurogat) σαν αντιπρόσωπος, αρκετά πιο φτηνή, 6 λίτρα boiler.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Eγω θαλεγα να κοιτάξει για μια σοβαρή μάρκα, μεταχειρισμένη με 2 γκρουπ και εναν καλό μυλο.
Α! Και το κυριότερο! Να μαθει να οδηγεί καλά!
ενδιαφέρον και Ελληνική κατασκευή και πολυ καλή η τιμή ειδικά με τα 2 group , την έχει δουλεψει κανένας την συγκεκριμένη?afonic έγραψε:Δες και αυτήν: http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=1 ... &langid=71
η αλληθια είναι οτι με πείσατε να στραφώ προς 2 γκρουπ γιατί η διαφορά δεν είναι μεγάλη στα χρήματα και μπορεί να χρειαστεί , τώρα σοβαρή μάρκα όταν λές ποιές εννοείς και επίσεις πέσμου αν υπάρχουν καταστήματα που ειδικευοντε σε μεταχειρισμένες μηχανές καφέ και αν παρέχουν και κάποια εγγύηση και ποιά είναι αυτά;Eγω θαλεγα να κοιτάξει για μια σοβαρή μάρκα, μεταχειρισμένη με 2 γκρουπ.
για καλό μύλο προς τα πού να κοιτάξω; Επίσεις αξίζει η αγορά μεταχειρισμένου μύλου ή οχι?και εναν καλό μυλο.
Οσο για το να μάθω να οδηγώ καλά πολύ ευχαρίστως όμως δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να οδηγησει καλά ο 55αχρονος υπάλληλος μου και νεότερος φυσικά που αμφιβάλω αν εχουν πιεί ποτέ εσπρέσσο οπότε δεν ρισκάρω και πάω σε ημιαυτόματη.