gpardali έγραψε:...
Τώρα για τον καθαρισμό του μύλου, για χρήση άλεσης 2 καφέδων την ημέρα πόσο συχνά θα πρότεινες να καθαρίζεται ο μύλος?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό. Το δικό μου log ήταν ως εξής:
20/2/10 Πρώτη χρήση και μετά καθαρίστηκε:
23/9/10
viewtopic.php?f=6&t=60&start=20#p5221
23/11/10
11/12/10
4/2/11
26/6/11
3/12/11 και αποθήκευση του μύλου
Όπως βλέπεις, δεν είχα σταθερή συχνότητα και συνήθως τον καθάριζα όταν το θυμόμουνα ή κάτι στην γεύση του καφέ δεν με ικανοποιούσε και δεν μπορούσα να βρω την αιτία. Επίσης στην περίπτωση μου, ο μύλος έκοβε στο 99% των περιπτώσεων καλούς καφέδες που δεν ήταν λαδεροί και μόνο την απαραίτητη ποσότητα τους για την εκάστοτε παρασκευή espresso. Με την βοήθεια και ενός πινέλου, όλη η ποσότητα του καφέ που μπορούσε να βγει με περιστροφή των μαχαιριών, με τον μύλο άδειο, απομακρύνονταν μετά από κάθε κόψιμο.
Εκτός απο το ξεβίδωμα του φορέα, θα συνιστούσες και το ξεβίδωμα των μαχαιριών για βέλτιστο καθαρισμό?
Υπάρχει και κάποιο νήμα με σχετική συζήτηση στο forum. Προσωπικά δεν το κάνω. Για εμένα τα μαχαίρια βγαίνουν από τους φορείς τους μόνο όταν είναι να αλλαχθούν.
Σόρρυ για τις απανωτές ερωτήσεις μου (σε ζάλισα).
Δεν με ζάλισες αλλά μελλοντικά θα σε παρακαλούσα οι ερωτήσεις σου να μην απευθύνονται προσωπικά σε εμένα. Υπάρχουν και άλλα παιδιά στο forum που τα αποκλείεις έτσι από το να σου δώσουν απάντηση.
ΥΓ Όχι ο Anfim δεν είναι για πούλημα. Το γράφω για να αποφύγω την πιθανή ερώτηση από κάποιο μέλος μας.

Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.