Τι νερό να τοποθετήσω;
-
Redrum
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- Οι καφέδες μου:: Έλα ντε
Re: Τι νερό να τοποθετήσω;
Με τρομαξες τωρα με αυτα που ειπες, δηλαδη μαπα το καρπουζι τζαμπα ειχαν παει τα 400€ που ειχα δωσει;;
- stelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Κάθε άλλο. Η αντίστροφη όσμωση είναι ότι καλύτερο.
Το boiler το δικό σου μάλλον δεν είναι από αλουμίνιο, άρα μικρό το κακό.
Επίσης για τα θέματα υγείας, ισχύουν μόνο όταν πίνεις αποκλειστικά τέτοιο νερό. Φαντάζομαι δεν το κάνεις.
Το boiler το δικό σου μάλλον δεν είναι από αλουμίνιο, άρα μικρό το κακό.
Επίσης για τα θέματα υγείας, ισχύουν μόνο όταν πίνεις αποκλειστικά τέτοιο νερό. Φαντάζομαι δεν το κάνεις.
-
kostas73
ειχα τις ιδιες ανησυχίες διαβαζοντας (προφανως) τις ιδιες μελετες με τον Στελιο...
1ον υπάρχει (συνηθως) το mineral filter το οποιο αναπληρώνει (σε μικρο βαθμο) καποια μεταλλικα στοιχεία στο νερο...
2ον τα περισσοτερα απο αυτα ο ανθρωπος τα παιρνει απο τις τροφες...
3ον δεν πίνεις (οπως λεει κ ο Στελιος) μονο αυτο το νερο (ασε που δεν παιρνεις μονο υγρα απο νερο και καφε ειμαι σιγουρος...
)
αρα ο κινδυνος ειναι αμελητεος μπροστα στο να πινεις το νερο του δικτυου αφιλτραριστο...
1ον υπάρχει (συνηθως) το mineral filter το οποιο αναπληρώνει (σε μικρο βαθμο) καποια μεταλλικα στοιχεία στο νερο...
2ον τα περισσοτερα απο αυτα ο ανθρωπος τα παιρνει απο τις τροφες...
3ον δεν πίνεις (οπως λεει κ ο Στελιος) μονο αυτο το νερο (ασε που δεν παιρνεις μονο υγρα απο νερο και καφε ειμαι σιγουρος...
αρα ο κινδυνος ειναι αμελητεος μπροστα στο να πινεις το νερο του δικτυου αφιλτραριστο...
- stelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Γιώργο (Redrum), δε θα έχεις πρόβλημα με τη μηχανή, γιατί το boiler σου δεν είναι από αλουμίνιο.
Επίσης τώρα ξέρεις ότι είναι καλύτερα να μην πίνεις νερό αποκλειστικά από το βρυσάκι, άρα όλα καλά.
Κώστα (Kostas73), βλέπω ότι μένεις στην Αθήνα.
Επειδή το forum είναι δημοφιλές και δεν πρέπει να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι εξαιρετικό, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το νερό των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών πόλεων το οποίο είναι σχεδόν ακατάλληλο (επιπτώσεις της βιομηχανικής ανάπτυξης και υπερκαλλιέργειας).
Ακόμα και για το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ δεν έχω διαβάσει το παραμικρό τεκμηριωμένο με αξιόπιστες μετρήσεις. Το ΕΜΠ και το πανεπιστήμιο κάνει τόσες μετρήσεις στο νερό, για την πρακτική των φοιτητών, που αν βρίσκανε το παραμικρό θα το μαθαίναμε.
Το μόνο που κατά καιρούς λέγεται είναι ότι μερικές φορές το νερό είναι υπερχλωριομένο.
Αν τώρα μένεις σε περιοχή που δεν καλύπτεται από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και το νερό είναι τόσο "σκληρό" και επικίνδυνο, η επιλογή της αντίστροφης όσμωσης είναι καλή. Επίσης είναι καλή επιλογή, για να προστατεύσεις τη μηχανή σου από τα άλατα.
Επίσης τώρα ξέρεις ότι είναι καλύτερα να μην πίνεις νερό αποκλειστικά από το βρυσάκι, άρα όλα καλά.
Κώστα (Kostas73), βλέπω ότι μένεις στην Αθήνα.
Επειδή το forum είναι δημοφιλές και δεν πρέπει να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι εξαιρετικό, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το νερό των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών πόλεων το οποίο είναι σχεδόν ακατάλληλο (επιπτώσεις της βιομηχανικής ανάπτυξης και υπερκαλλιέργειας).
Ακόμα και για το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ δεν έχω διαβάσει το παραμικρό τεκμηριωμένο με αξιόπιστες μετρήσεις. Το ΕΜΠ και το πανεπιστήμιο κάνει τόσες μετρήσεις στο νερό, για την πρακτική των φοιτητών, που αν βρίσκανε το παραμικρό θα το μαθαίναμε.
Το μόνο που κατά καιρούς λέγεται είναι ότι μερικές φορές το νερό είναι υπερχλωριομένο.
Αν τώρα μένεις σε περιοχή που δεν καλύπτεται από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και το νερό είναι τόσο "σκληρό" και επικίνδυνο, η επιλογή της αντίστροφης όσμωσης είναι καλή. Επίσης είναι καλή επιλογή, για να προστατεύσεις τη μηχανή σου από τα άλατα.
-
tazman
πήρα κι εγώ το φίλτρο της Silvia από Taf και το έβαλα στη μυτερή άκρη και σταμάτησε να τραβάει νερό. πάλι καλά που το έκλεισα γιατί θα μου έμενε στο χέρι.Loizos έγραψε:Μόνο στο ένα βάζεις, σε αυτό με τη μυτερή άκρη. Από το άλλο επιστρέφει το περίσιο νερό από την opv και έχει ήδη φιλτραριστεί.
Μήπως χρειάζεται ενεργοποίηση του φίλτρου;
Το έβαλα σύμφωνα με το παρακάτω
http://espresso-press.com/?p=215
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Όταν αλλάζεις το φίλτρο η αντλία παίρνει αέρα μέσα.Άνοιξε την βάνα του ατμού και προσπάθησε πάλι.
-
tazman
Να σαι καλά. Επιτέλους δούλεψε!
Ρίσκο όμως γιατί αν διπλώσει το σωληνάκι και δεν το πάρεις γραμμή, το έκαψες.
Ρίσκο όμως γιατί αν διπλώσει το σωληνάκι και δεν το πάρεις γραμμή, το έκαψες.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Το φίλτρο πρέπει να το βυθίζετε σε ένα δοχείο νερό για 5 λεπτά να γεμίσει νερό και κατόπιν στη μηχανή.
-
jf12
- Όνομα: Fotis
- Μηχανή:: Decent DE1PRO
- 2η Μηχανή:: NS Oscar
- Μύλος:: Woodsman TalΩs
- 2ος Μύλος:: Vario G2,Comandante
βρήκα ενα συγκριτικό πίνακα σκληρότητας εμφιαλωμένου νερού απο το chemist.gr
http://www.chemist.gr/wp-content/upload ... -large.jpg
http://www.chemist.gr/wp-content/upload ... -large.jpg
-
stony3gr
Διαβαζοντας στο φορουμ και περιμενοντας(μαλλον αυριο) τη μηχανη και το μυλο εχοντας παραγειλει και φιλτρο ρητινης τι να χρησιμοποιησω α)κανατα της Brita με νερο απο το δυκτιο ή β)εμφιάλωμενο νερο ή γ)κανατα της Brita και εμφιαλωμενο νερο ή δ)μονο νερο απο το δυκτιο.Επισης οπως αναφερει ο Χρηστος το νερο πρεπει να μην ειναι μεταλλικο αλλα επιτραπεζιο;