Arielli KM-180BS

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Arielli KM-180BS

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιούλ 15, 2013 10:25 pm

Δεν νομίζω να ανοίγει για καθάρισμα αυτό το καλαθάκι εάν είναι το pressurized με διπλό πάτο και μια μονή τρυπούλα στην βάση του.
Τεσπά, ελπίζω να σε βοηθήσει κάποιος που έχει arielli μηχανή.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Angeldust
Όνομα: Kostas
Μηχανή:: Gaggia Classic gold
2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
Μύλος:: Saeco M2002
2ος Μύλος:: Hand mill
Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Angeldust » Δευ Ιούλ 15, 2013 10:45 pm

Επειδή η μηχανή είναι φτηνή αυτό δεν σημαίνει ότι και η αντλία είναι μάπα.Σχεδόν όλες η αντλίες είναι Ulka σε όλες τις μηχανές.Στο καλάθι θα ψάξεις το πρόβλημα γιατί κολλάει ο καφές και φράζεται η οπή.

apt_doc

Δημοσίευση από apt_doc » Τετ Μαρ 05, 2014 4:01 am

Καλησπέρα σε όλους.Σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη μηχανή και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω χάρτινες κάψουλες.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Άβαταρ μέλους
re4male
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: bezzera unica pid
Μύλος:: Eureka Zenith E 65

Δημοσίευση από re4male » Τετ Μαρ 05, 2014 12:45 pm

επειδη ειχα παρει μια τετοια μηχανη και την ξερω ( μετα απο 2 εβδομαδες χαλασε ). βαλε το καλαθακι στο ξυδι και αστο λιγακι.
εαν συνεχιζει το προβλημα ισως δεν εχει αρκετη δυναμη η αντλια ( προβλημα ) και δεν βγαζει τον καφε αφου τον μετρας .

Άβαταρ μέλους
tsambu
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Arielli KM-150BS
Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: -

Δημοσίευση από tsambu » Τετ Μαρ 05, 2014 6:34 pm

Σε μενα παντως εδω και αρκετους μηνες με 3-4 διπλους καφεδες την ημερα, δεν εχει βγαλει κιχ.Εχω βρει και το κουμπι της σε κοψιμο-εκχυλιση και ολα μια χαρα.
Για να τη δοκιμασω εκανα διαφορα.
Αγορασα διαδοχικα καφεδες απο μαγαζια που σερβιραν εσπρεσσο και συγκρινα τον καφε τους με τον δικο μου.Η μηχανουλα ηθελε ενα κλικ πιο χοντρο κοψιμο και γυρω στα 14-15 γραμμαρια για τον διπλο καφε.Παραπανω χαλουσε η γευση σε ολους τους καφεδες.
Παντου επαιρνα ενα κλικ λιγοτερο σωμα καφε αλλα πλουσια γευση.Καϊμακι πηρα καλυτερο με το non pressurized, αλλα τις 3-4 πρωτες φορες που κανω καφε, φρεσκοκομμενο,με το μονο ελευθερο, δυσκολα πετυχαινω καλη γευση.
Ο Καπουτσινο παρ οτι κανει καλο αφρογαλα δεν μ αρεσει καθολου, αλλα στο φρεντο πολυ ευχαριστημενος.
Ηδη παντως μαζευω για καλο μυλο.Μηχανακι εκχυλισης, θα δουμε.

menspa

Δημοσίευση από menspa » Τετ Μαρ 12, 2014 1:50 pm

Απλώς βάλε καφέ και μην τον πατάς δεδομένου οτι είναι presurized portafilter.Αν το πατήσεις πολύ λογικό είναι να μπουκώσει η μηχανή.

simosb

Δημοσίευση από simosb » Παρ Μάιος 30, 2014 7:10 pm

Γεια σας
Εχω και εγω αυτη τη μηχανη... Μηπω γνωριζει καποιος που μπορω να βρω μονο φιλτρο?

Απάντηση