Χρησιμοποίησα κιτρικό οξύ (ΞΥΝΟ) αγορασμένο από super market. 18γρ σε 1,5 λίτρο νερό περίπου. Ακολούθησα τη διαδικασία που αναφέρεται στο πρώτο post, βγάζοντας νερό και από το steam wand και από το group σε αναλογία 2:1 κι εγώ. Όλα νορμάλ. Από το steam wand τη 2η και τη 3η φορά έβγαλε λίγο γαλάζιο νερό, όπως έχει προαναφερθεί, λίγες νιφάδες λευκές και 2-3 (κυριολεκτικά) μαυράκια. Τέλος ξέπλυμα με ένα ολόκληρο δοχείο από το group κι άλλο ένα από το steam wand.
Μερικές παρατηρήσεις/απορίες είναι οι εξής:
Δεν είμαι σίγουρος ότι έγινε σωστή δουλειά με τα λίγα που απέβαλε. Δεν είχε προλάβει να μαζέψει ή απλά ήταν μικρή η αναλογία κιτρικού-νερού; Θα μου πείτε τα άλατα διαλύονται και δεν τα βλέπεις και δίκιο έχετε αλλά!
Βγάζοντας από το steam wand κάποιες πιτσιλιές πήγαν στα πλαϊνά της μηχανής. Τα σκούπισα καλά φυσικά και το σώμα δεν έπαθε απολύτως τίποτα, το αντίθετο μου φαίνεται γυάλισε καλύτερα.
Αποφάσισα να κάνω την διαδικασία με το shower screen επάνω. Το έβγαλα όμως πριν ξεκινήσω, να δω σε τη κατάσταση είναι. Λίγα στίγματα από καφέ που ξεπλύθηκαν και το group σχετικά καθαρό. Σήμερα μου την έδωσε και το ξανά έβγαλα να δω. Το group όπως ήταν αλλά στο καπάκι υπήρχε ένα ελαφρύ στρώμα από άλατα. Το ξανά καθάρισα και το βίδωσα. Δεν ξέρω αν την επόμενη θα το δοκιμάσω χωρίς το shower screen αλλά αν δεν, με σιγουριά θα κάνω το ίδιο, ξεβίδωμα μετά από κάποια ώρα και καθάρισμα.
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που ανοιγόκλεινα την μηχανή συνεχώς, αμέσως όταν σταματούσα να τραβάω νερό, η μηχανή ανέβασε πολύ θερμοκρασία.
Αυτό το συνεχόμενα, με διαλείμματα έστω, άνοιξε , τράβα νερό, σβήσε, μου μπήκε η ιδέα ότι είναι κάπως βαριά λειτουργία για τη μηχανή. Ισχύει; Είμαι λίγο φοβητσιάρης το ομολογώ.