Για παράδειγμα εδώ και 2-3 μέρες έστριβα -0.5 με -1 στροφη για να έρθω στα ίσια από τον έναν καφέ στον άλλον . Τώρα μη με ρωτήσεις που είμαι ... Θέλει πραγματικά να κρατάς ημερολόγιο (log file) !.mx1001 έγραψε:...Δεν λεω οτι δεν ειναι καλα αλλά μετα απο πολλα + / - στις στροφες ζαλίζεσαι και δεν ξερεις σε ποιο σημειο εισαι ...
Eureka Mignon
-
mx1001
Re: Eureka Mignon
-
livadaki
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: La Pavoni
- Μύλος:: Eureka Mignon
Τι ακριβώς να πω; δεν θυμάμαι να έχω αφήσει κάτι αναπάντητο.mx1001 έγραψε:που σε ρε Θωμά ... 1,5 βδομάδα πέρασε και δεν έχουμε νέα σου ...
Ρώτησέ με αν θες κάτι συγκεκριμένο.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Θωμά εγώ πάντως θα ήθελα να δω κάποια φώτο από παρασκευή espresso κατά προτίμηση από την τελευταία παραγγελία καφέδων σου.livadaki έγραψε:Τι ακριβώς να πω; δεν θυμάμαι να έχω αφήσει κάτι αναπάντητο.mx1001 έγραψε:που σε ρε Θωμά ... 1,5 βδομάδα πέρασε και δεν έχουμε νέα σου ...![]()
Ρώτησέ με αν θες κάτι συγκεκριμένο.
Τελικά χρειάστηκε να κάνεις παραπάνω από μία στροφές στον περιστροφικό διακόπτη που ρυθμίζει το κόψιμο του μύλου;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
mx1001
αυτο λεμε ... κανα reviewδάκι ... καμια φωτο να παρουμε τζουρα ... κατις τες πα ...
-
livadaki
Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά δεν είχα πολύ χρόνο τις τελευταίες ημέρες.
Λοιπόν, καταρχήν προχθές έκανα κάτι που ήταν στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό, να κάνω μια επέμβαση στο pf. Πήρα το dremel και έκοψα ένα μεγάλο κομμάτι του αλουμινένιου τμήματος του pf. Αποδείχθηκε λάθος κίνηση διότι ο καφές πλέον χύνεται και από το πλάϊ.
Τώρα μάλλον θα αγοράσω νέο pf και δυστυχώς πάλι pressurized γιατί μόνο αυτό βρίσκω! Και αυτό στα 41.5€
. Σχεδόν η μισή τιμή της μηχανής...
Οπότε η προσπάθεια να βγάλω φώτο θα καθυστερήσει μέχρι να λύσω αυτό το πρόβλημα.
Για την περιστροφή του διακόπτη, στις μέχρι τώρα δοκιμές μου ανάμεσα σε 3-4 ποικιλίες καφέ δεν χρειάστηκε να τον περιστρέψω πάνω από 1 μονάδα (πχ μεταξύ 4-5 δοκιμάζω).
Κατά τα άλλα, ένα (-) είναι ότι βγάζει τον καφέ σε κομματάκια όταν αλέθω ψιλά το οποίο λύνεται με ανακάτεμα του καφέ μέσα στο καλαθάκι. Αν εξαιρέσουμε αυτό, δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Λοιπόν, καταρχήν προχθές έκανα κάτι που ήταν στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό, να κάνω μια επέμβαση στο pf. Πήρα το dremel και έκοψα ένα μεγάλο κομμάτι του αλουμινένιου τμήματος του pf. Αποδείχθηκε λάθος κίνηση διότι ο καφές πλέον χύνεται και από το πλάϊ.
Τώρα μάλλον θα αγοράσω νέο pf και δυστυχώς πάλι pressurized γιατί μόνο αυτό βρίσκω! Και αυτό στα 41.5€
Οπότε η προσπάθεια να βγάλω φώτο θα καθυστερήσει μέχρι να λύσω αυτό το πρόβλημα.
Για την περιστροφή του διακόπτη, στις μέχρι τώρα δοκιμές μου ανάμεσα σε 3-4 ποικιλίες καφέ δεν χρειάστηκε να τον περιστρέψω πάνω από 1 μονάδα (πχ μεταξύ 4-5 δοκιμάζω).
Κατά τα άλλα, ένα (-) είναι ότι βγάζει τον καφέ σε κομματάκια όταν αλέθω ψιλά το οποίο λύνεται με ανακάτεμα του καφέ μέσα στο καλαθάκι. Αν εξαιρέσουμε αυτό, δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα μέχρι στιγμής.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Μόλις παρέλαβα και γώ τον μύλο και τον ακούμπισα στην κουζίνα!
Πρώτη ματιά;Μια χαρά..Στιβαρή κατασκευή,flat burrs 50mm,με σταθερό το πάνω και κινούμενο το κάτω και για κοπτική αλλα και για την ρύθμιση του κοψίματος.Παραπάνω δεν ξέρω και πολλά αφού δεν είχα άλλον.
Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ!
Τώρα μας έμεινε η μηχανή..
Για να δούμε τι θα γίνει...
Πρώτη ματιά;Μια χαρά..Στιβαρή κατασκευή,flat burrs 50mm,με σταθερό το πάνω και κινούμενο το κάτω και για κοπτική αλλα και για την ρύθμιση του κοψίματος.Παραπάνω δεν ξέρω και πολλά αφού δεν είχα άλλον.
Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ!
Τώρα μας έμεινε η μηχανή..
Για να δούμε τι θα γίνει...
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλορίζικος Βαγγέλη. Έκανες καλά που τον αγόρασες πριν ακόμα και την μηχανή γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν και πολλά κομμάτια.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
livadaki
Καλορίζικος και από εμένα Βαγγέλη.
Είσαι σίγουρος ότι είναι ο Mignon και όχι ο Mini;
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Ευχαριστώ πολύ Θωμά!!!Για όλα!livadaki έγραψε:Καλορίζικος και από εμένα Βαγγέλη.![]()
ΜΙΝΙ δυστυχώς δεν είχαν!!Τους τελείωσε...
ΥΓ Ας είναι καλά οι άνθρωποι.Και οι δύο κερδισμένοι,όπως το είπες!