Επιλογή prosumer διπλού boiler μηχανής.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior

Re: Επιλογή prosumer διπλού boiler μηχανής.

Δημοσίευση από xrhstaras » Παρ Μαρ 23, 2012 4:56 pm

woodsman43 έγραψε:Βρε συ Χρηστο,εσυ τα κανεις απλα με αυτην την απαντηση που εδωσες.Η δικη μου τοποθετηση τουλαχιστον ηταν εστω και λιγο πιο συνθετη και αναφεροταν στην διαθεσιμη τεχνολογια της καθε μηχανης.Η λεξη οπλοστασιο γραφτηκε για να τονισει πια απο τις τρεις σου δινει την δυνατοτητα να αλλαξεις πολλες παραμετρους και να φερεις το επιθυμητο αποτελεσμα.
Τι παει να πει η μια τονιζει το σωμα και η αλλη ανοιγει τον καφε ,εγω δεν μπορω να καταλαβω.Ελεγχωντας τοσες παραμετρους οπως κανει π.χ. η izzo μπορεις να πινεις ενα καφε που να εχει ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ και οχι τονισμενο σωμα μονο η βενταλιες τιγρε μονο η ξανθιες ανταυγειες μονο.
Εγω προσωπικα αν μια μηχανη "τονιζει"το σωμα την θεωρω προβληματικη σχεδιαση.
Φιλικη συμβουλη σου δινω ,για να πιασουν τοπο τα χρηματα σου ,να κανεις ερευνα αγορας με πιο αντικειμενικα κριτηρια και ασε κατα μερους αυτα που λεει το ενα και το αλλο φορουμ εκτος κι αν ειναι το greekespresso :mrgreen:

Y.Γ.Τι σημαινει "ανοιγει τον καφε";Για ριξε μια μεταφραση γιατι δεν το καταλαβαινω ετσι οπως το γραφεις.
πως να περιγράψεις μια αίσθηση με γράμματα ... χμμμ κάτι τέτοιο ίσως http://youtu.be/QBSZdKFGh8E
γενικά ρε σι Δημήτρη το ξέρεις και πολύ καλά πως ο καφές σου άλλαζε κάθε φορά που έκανες και κάτι στην μηχανή σου. Την ισσοροπία που λες κατά πόσο είσαι σίγουρος πως είναι ισορροπημένος ο καφές με τα δικά μου κρητήρια ; Και αν εγώ μου αρέσει να "τσιμπάει η οξύτητα λίγο παραπάνω από εσένα ; " ποίος θα έχει δίκιο από τους 2 μας ; Μπορεί να εννοείς από την άλλη τη βαθμίδα πικράδας . Το "ανοίγει τον καφέ εννοώ λίγο να σου καθαρίσει" το σώμα από την οξύτητα όσο είναι αυτό εφικτό πάντα. Τώρα για τα φόρουμ συζήτηση κάνω και θεμιτές όλες οι γνώμες σας αλλά αν τα έπαιρνα μετρητής τα πάντα που γράφονται εδώ , ή στα άλλα φόρουμ τότε δεν θα ήταν πραγματικά δική μου επιλογή της αναβάθμισης έτσι ;

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Μαρ 23, 2012 5:23 pm

Χρήστο αυτό το μοντέλο VBM που αναφέρεσαι είναι ένα απο τα προηγούμενα.
Δεν ξέρω αν είναι το ver.1 ή ver.2 πάντως τώρα κυκλοφορεί η καινούρια (2011) ver.3 με 500ml brew και 1,4l steam boiler.
Η διαφορά είναι εμφανή και απο την τοποθέτηση της οθόνης του PID.
Στην προηγούμενη ήταν κάτω δεξιά ενώ στην καινούρια επάνω ακριβώς στο κέντρο.
Με τα προηγούμενα μοντέλα διπλού μπόιλερ της VBM πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς.Πολλά προβλήματα με την θερμοκρασιακή σταθερότητα.Αν είναι να κοιτάξεις μόνο την ver.3 που προς το παρόν δεν την έχω βρει σε Ευρώπη και απο Αμερική δεν στέλνουν γιατί έχουν και άλλα ηλεκτρικά (110v).Παρεπιπτόντως είναι και ακριβή 2600+..
Επίσης θα συμφωνήσω με τον Γιάννη,στο αν μπορεί να κάνει αυτά που λένε.Πολύ την εκθειάζουν και δεν ξέρω αν είναι τυράκι..Παρόλο που μου αρέσει και εμένα.
Η expobar (brewtus) και αυτή επίσης προβληματάκια στα προηγούμενα μοντέλα.Η καινούρια έχει αφήσει βέβαια καλά σημάδια είναι και η οικονομικότερη.Δεν ξέρω μόνο τι παίζει με το Ε61 τύπου group που έχει.
Αλλά για μερικά παραπάνω κάνε υπομονή και βάρα την ΙΖΖΟ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σου στο γεγονός οτι ψωνίζουμε μηχανές χωρίς να μπορούμε να τις τεστάρουμε,γιατί όχι να δοκιμάσουμε,αγγίξουμε,ούτε κάν να δούμε πως είναι απο κοντά.Ναι είναι πολύ κακό αυτό το πράγμα δυστυχώς.

Άβαταρ μέλους
rocketespressogr
Μηχανή:: Rocket R58
Μύλος:: Macinatore Fausto
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από rocketespressogr » Πέμ Απρ 19, 2012 7:21 pm

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ.

Μια εναλλακτική λύση για καφετιέρα διπλού μπόιλερ είναι και η νέα ROCKET ESPRESSO R58, πλήρως ελεγχόμενη απο εξωτερικό PID, την οποία πιστεύω θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα.
Rocket Espresso R58.png
Rocket Espresso R58
Το PID, το οποίο εμφανισιακά σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, είναι τοποθετημένο εξωτερικά ώστε να μή χαλάει την εμφάνιση της μηχανής.

Εκτός από την πολύ καλή παραγωγή καφέ, ξεχωρίζει φυσικά το design της Rocket και η ποιότητα κατασκευής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο από το παρακάτω link:

http://www.Rocket-Espresso.gr/files/R58 ... re_WEB.pdf

Τις πρώτες μηχανές R58 τις περιμένουμε στα μέσα Μαϊου.

Σύντομα θα ακολουθήσει μια παρουσίαση της εταιρείας μας στην ενότητα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ για ενημέρωση των φίλων του φόρουμ και για τα υπόλοιπα προϊόντα της ROCKET.

Με εκτίμηση,
Rocketespressogr
Rocket Espresso - Δαμιγος Ι., τηλ. 231 220 20 75 φαξ. 2310 698010
email. info@rocket-espresso.gr URL. http://www.rocket-espresso.gr

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Πέμ Απρ 19, 2012 9:58 pm

Και άλλος παίχτης στο γήπεδο!Άντε με το καλό!
Και μέχρι να μας την παρουσιάσετε λίγο μάτι απο την κυρία.http://www.rimprezza.de/Informationen-S ... Rocket-R58
Ποτέ δεν περίμενα να δώ εξωτερικά το PID.Μιλάμε για πολύ εξωτερικά! :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Απρ 19, 2012 10:07 pm

Αυτό το remote control πιστεύω θα διχάσει πολύ κόσμο. Μέχρι και η επιλογή παροχής νερού (ρεζερβουάρ ή δίκτυο) ελέγχεται από εκεί νομίζω.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior

Δημοσίευση από xrhstaras » Πέμ Απρ 19, 2012 10:52 pm

θα συζητηθεί σίγουρα. Δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει όμως.

Απάντηση