Αγορα μηχανης εσπρεσσο
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο
Την είδα στο ΤΑΦ απο κοντά την ''κυρία'' και
κάνω ακόμη λίγο καιρό υπομονή!..
Τον μύλο λέω να πάρω τώρα..
κάνω ακόμη λίγο καιρό υπομονή!..
Τον μύλο λέω να πάρω τώρα..
-
merlin
geopapa!! μόλις κατάφερα και πήρα από τα mm την baby!! thanks για το σφύριγμα..! thanks σε όλους σας! είστε ωραίοι
!! μόλις την πάρω στα χερια μου ο πρώτος καφές θα είναι στην υγεία σας ... θα τι δοκιμάσω και θα σας πω.. bb
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλορίζικη φίλε merlin.
Πλακίτσα
Πάντως δεν νομίζω να πιείς το πρώτο καφεδάκι στην υγειά μας γιατί από την περιγραφή του μύλου σου...πως να το πω;... ελπίζω να υπάρχει και plan B

Πλακίτσα
Πάντως δεν νομίζω να πιείς το πρώτο καφεδάκι στην υγειά μας γιατί από την περιγραφή του μύλου σου...πως να το πω;... ελπίζω να υπάρχει και plan B
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
mx1001
Μακάρι να παιξει αλλά μάλλον, Τον καφέ σου θα χαλάσεις και τον χρόνο σου .merlin έγραψε:...εχω παρει ενα μιξερ 600 βατ κ ειχε δωρο ενα μικρο απλο μυλο.εβγαλα το μαχαιρακι κ το ακονισα σαν ξυραφι.με τα 600 βατ τον κοβει τον καφε με τρελη δυναμη.το μονο που μου λειπει ειναι η μηχανηιδομεν
- geopapa
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
- 2η Μηχανή:: Aeropress Go
- Μύλος:: Ascaso i2
- 2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
- Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre
Ευχαριστώ merlin δεν κανει τιποτα.. Συμφωνω παντως με τους προηγουμενους οτι με μιξερ μαλλον δεν κανεις δουλειαmerlin έγραψε:geopapa!! μόλις κατάφερα και πήρα από τα mm την baby!! thanks για το σφύριγμα..! thanks σε όλους σας! είστε ωραίοι!! μόλις την πάρω στα χερια μου ο πρώτος καφές θα είναι στην υγεία σας ... θα τι δοκιμάσω και θα σας πω.. bb
-
Costas
Με γεια φίλε,καλορίζικη!!merlin έγραψε:geopapa!! μόλις κατάφερα και πήρα από τα mm την baby!! thanks για το σφύριγμα..! thanks σε όλους σας! είστε ωραίοι!! μόλις την πάρω στα χερια μου ο πρώτος καφές θα είναι στην υγεία σας ... θα τι δοκιμάσω και θα σας πω.. bb
-
merlin
thanks για τα καλοριζικα....ακομα πειραματιζομαι με τα μιξερακια για να κοψω τον καφε.ειναι μανουρα μεγαλη αλλα ακομα εχω ορεξη να βρω την πατεντα..η μηχανη δειχνει super αλλα αρχη ειναι ακομα
συνεχιζω κ οτι νεα η αποριες ανακαλυψω θα σας ενημερωσω.καλη συνεχειααααα
-
fay3
Christo το thermoblock που αναφέρεις δεν είναι τόσο καλό όσο το boiler δηλαδή??Christos έγραψε:Δεν ξέρω όλα τα μοντέλα όπως καταλαβαίνεις, αλλά στην βάση ότι η Gaggia είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις μηχανές espresso, και ότι έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά σε αυτά που μετράνε, αντλία δυνατή, boiler αντί για thermoblock που έχουν οι περισσότερες Krups, επαγγελματική κατασκευή Group Head και Portafilter, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.ellidiam έγραψε:σκεφτομαι να παρω μελλοντικα ξεχωριστα μυλο.... η καφετιερα αυτη που μου προτεινεις θεωρειται καλυτερη ποιοτικα απ ολες τις αλλες κρουπς,aeg κλπ?
Με απλά λόγια, για να μην σε μπερδεύω, έχει όλα τα βασικά μιας πραγματικής μηχανής espresso.
Πάντως και ο μύλος στην αρχή δεν είναι απαραίτητος. Άμα διαβάσεις τις προσπάθειες που κάνω για την παρασκευή epsresso θα δεις ότι μπορείς να βρεις και καφεκοπτεία που άμα σου ψιλοκόψουν τον καφέ, το αποτελέσμα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό.
Κρίμα πάντως που έχασες την Pure για 99 ευρώ, παρ' όλο που σε κάποιον άτυχο εδώ στο φόρουμ χάλασε μέσα σε 3 ώρες
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Το boiler θεωρείται σε γενικές γραμμές καλύτερο και γενικά το thermoblock το συναντάς σε φτηνότερες κατασκευαστικές υλοποιήσεις. Στην πράξη βέβαια στις πολύ οικονομικές μηχανές όπου έχουμε πολύ μικρα boilers ίσως και να μην υπάρχει ιδιαίτερα αισθητή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Όντως, αλλά υπάρχουν και ακριβές υλοποιήσεις με thermoblock όπως οι Breville.Christos έγραψε:Το boiler θεωρείται σε γενικές γραμμές καλύτερο και γενικά το thermoblock το συναντάς σε φτηνότερες κατασκευαστικές υλοποιήσεις. Στην πράξη βέβαια στις πολύ οικονομικές μηχανές όπου έχουμε πολύ μικρα boilers ίσως και να μην υπάρχει ιδιαίτερα αισθητή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.