Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τρί Ιουν 15, 2010 9:15 am

Την είδα στο ΤΑΦ απο κοντά την ''κυρία'' και
κάνω ακόμη λίγο καιρό υπομονή!..

Τον μύλο λέω να πάρω τώρα..

merlin

Δημοσίευση από merlin » Τρί Ιουν 15, 2010 11:30 pm

geopapa!! μόλις κατάφερα και πήρα από τα mm την baby!! thanks για το σφύριγμα..! thanks σε όλους σας! είστε ωραίοι :mrgreen: !! μόλις την πάρω στα χερια μου ο πρώτος καφές θα είναι στην υγεία σας ... θα τι δοκιμάσω και θα σας πω.. bb

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Ιουν 15, 2010 11:52 pm

Καλορίζικη φίλε merlin.

Πλακίτσα
Πάντως δεν νομίζω να πιείς το πρώτο καφεδάκι στην υγειά μας γιατί από την περιγραφή του μύλου σου...πως να το πω;... ελπίζω να υπάρχει και plan B :lol: :lol: :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Τετ Ιουν 16, 2010 7:53 am

merlin έγραψε:...εχω παρει ενα μιξερ 600 βατ κ ειχε δωρο ενα μικρο απλο μυλο.εβγαλα το μαχαιρακι κ το ακονισα σαν ξυραφι.με τα 600 βατ τον κοβει τον καφε με τρελη δυναμη.το μονο που μου λειπει ειναι η μηχανη :roll: ιδομεν
Μακάρι να παιξει αλλά μάλλον, Τον καφέ σου θα χαλάσεις και τον χρόνο σου .

Άβαταρ μέλους
geopapa
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
2η Μηχανή:: Aeropress Go
Μύλος:: Ascaso i2
2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre

Δημοσίευση από geopapa » Τετ Ιουν 16, 2010 11:29 am

merlin έγραψε:geopapa!! μόλις κατάφερα και πήρα από τα mm την baby!! thanks για το σφύριγμα..! thanks σε όλους σας! είστε ωραίοι :mrgreen: !! μόλις την πάρω στα χερια μου ο πρώτος καφές θα είναι στην υγεία σας ... θα τι δοκιμάσω και θα σας πω.. bb
Ευχαριστώ merlin δεν κανει τιποτα.. Συμφωνω παντως με τους προηγουμενους οτι με μιξερ μαλλον δεν κανεις δουλεια

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τετ Ιουν 16, 2010 1:36 pm

merlin έγραψε:geopapa!! μόλις κατάφερα και πήρα από τα mm την baby!! thanks για το σφύριγμα..! thanks σε όλους σας! είστε ωραίοι :mrgreen: !! μόλις την πάρω στα χερια μου ο πρώτος καφές θα είναι στην υγεία σας ... θα τι δοκιμάσω και θα σας πω.. bb
Με γεια φίλε,καλορίζικη!!

merlin

Δημοσίευση από merlin » Δευ Ιουν 21, 2010 4:25 pm

thanks για τα καλοριζικα....ακομα πειραματιζομαι με τα μιξερακια για να κοψω τον καφε.ειναι μανουρα μεγαλη αλλα ακομα εχω ορεξη να βρω την πατεντα..η μηχανη δειχνει super αλλα αρχη ειναι ακομα 8-) συνεχιζω κ οτι νεα η αποριες ανακαλυψω θα σας ενημερωσω.καλη συνεχειααααα

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Σάβ Ιουν 26, 2010 5:10 pm

Christos έγραψε:
ellidiam έγραψε:σκεφτομαι να παρω μελλοντικα ξεχωριστα μυλο.... η καφετιερα αυτη που μου προτεινεις θεωρειται καλυτερη ποιοτικα απ ολες τις αλλες κρουπς,aeg κλπ?
Δεν ξέρω όλα τα μοντέλα όπως καταλαβαίνεις, αλλά στην βάση ότι η Gaggia είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις μηχανές espresso, και ότι έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά σε αυτά που μετράνε, αντλία δυνατή, boiler αντί για thermoblock που έχουν οι περισσότερες Krups, επαγγελματική κατασκευή Group Head και Portafilter, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
Με απλά λόγια, για να μην σε μπερδεύω, έχει όλα τα βασικά μιας πραγματικής μηχανής espresso.
Πάντως και ο μύλος στην αρχή δεν είναι απαραίτητος. Άμα διαβάσεις τις προσπάθειες που κάνω για την παρασκευή epsresso θα δεις ότι μπορείς να βρεις και καφεκοπτεία που άμα σου ψιλοκόψουν τον καφέ, το αποτελέσμα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό.
Κρίμα πάντως που έχασες την Pure για 99 ευρώ, παρ' όλο που σε κάποιον άτυχο εδώ στο φόρουμ χάλασε μέσα σε 3 ώρες :D
Christo το thermoblock που αναφέρεις δεν είναι τόσο καλό όσο το boiler δηλαδή??

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 26, 2010 6:14 pm

Το boiler θεωρείται σε γενικές γραμμές καλύτερο και γενικά το thermoblock το συναντάς σε φτηνότερες κατασκευαστικές υλοποιήσεις. Στην πράξη βέβαια στις πολύ οικονομικές μηχανές όπου έχουμε πολύ μικρα boilers ίσως και να μην υπάρχει ιδιαίτερα αισθητή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Δευ Ιουν 28, 2010 11:24 am

Christos έγραψε:Το boiler θεωρείται σε γενικές γραμμές καλύτερο και γενικά το thermoblock το συναντάς σε φτηνότερες κατασκευαστικές υλοποιήσεις. Στην πράξη βέβαια στις πολύ οικονομικές μηχανές όπου έχουμε πολύ μικρα boilers ίσως και να μην υπάρχει ιδιαίτερα αισθητή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Όντως, αλλά υπάρχουν και ακριβές υλοποιήσεις με thermoblock όπως οι Breville.

Απάντηση