Rancilio Silvia......Έχω πρόβλημα !!!!!!!!!!
-
kapospat
- Όνομα: Κωνσταντίνα
- Μηχανή:: rancilio silvia
- Μύλος:: Anfim Best
Re: Rancilio Silvia......Έχω πρόβλημα !!!!!!!!!!
έκανα ότι μου είπες και δουλεύει όπως πριν .έβαλα και μια χάντρα για την αποφυγή ματιάσματος ! σε ευχαριστώ πολύ!!
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Παρακαλώ να μπει με οδηγίες και φωτογραφίες στο section των MODS!kapospat έγραψε:έβαλα και μια χάντρα για την αποφυγή ματιάσματος ! σε ευχαριστώ πολύ!!
-
Marinos
Συνεχίζω κάτω από αυτό το τόπικ γιατί θεωρώ οτι το πρόβλημά μου δεν είναι πρόβλημα της μηχανής αλλά κάτι κάνω λάθος εγώ.
Προσπαθώ να φτιάξω αφρόγαλο με τον ατμό.
Πείτε μου αν κάνω κάτι λάθος
1) Αφού έχω φτιάξει το 2πλό εσπρέσσο, ανοίγω το κουμπί του ατμού.
2)Αφού σβήσει η λυχνία περιμένω λίγα δευτερόλεπτα και ανοίγω λίγο τον ατμό να φύγει το νερό που βρίσκεται στο steam wand.
3)Έπειτα φτιάχνω το αφρόγαλο.
Παρατηρώ ότι παρόλο που βγάζω το νερό από το steam wand αυτό συνεχίζει και βγάζει νερό και όχι ατμό.
Επίσης παρατήρησα ότι οταν έκλεισα τη μηχανή από το power και άνοιξα τον ατμό (όχι το κουμπί) είδα να
βγαίνει πραγματικός ατμός και όχι νερό.
Και ένα τελευταίο.
Όταν έβαλα τον wand στο αφρόγαλο μέσα έκανε τρομερό θόρυβο.Είναι λογικό ή φταίει το ότι έβαλα ένα μπρίκι
(μη βαράτε, αύριο έρχεται η γαλατιέρα) για τη παρασκευή του αφρόγαλου;
Υ.Γ. Έχω δεί και το βίντεο της Gail για το Steaming functionality αλλά δεν βγάζω άκρη.
Προσπαθώ να φτιάξω αφρόγαλο με τον ατμό.
Πείτε μου αν κάνω κάτι λάθος
1) Αφού έχω φτιάξει το 2πλό εσπρέσσο, ανοίγω το κουμπί του ατμού.
2)Αφού σβήσει η λυχνία περιμένω λίγα δευτερόλεπτα και ανοίγω λίγο τον ατμό να φύγει το νερό που βρίσκεται στο steam wand.
3)Έπειτα φτιάχνω το αφρόγαλο.
Παρατηρώ ότι παρόλο που βγάζω το νερό από το steam wand αυτό συνεχίζει και βγάζει νερό και όχι ατμό.
Επίσης παρατήρησα ότι οταν έκλεισα τη μηχανή από το power και άνοιξα τον ατμό (όχι το κουμπί) είδα να
βγαίνει πραγματικός ατμός και όχι νερό.
Και ένα τελευταίο.
Όταν έβαλα τον wand στο αφρόγαλο μέσα έκανε τρομερό θόρυβο.Είναι λογικό ή φταίει το ότι έβαλα ένα μπρίκι
(μη βαράτε, αύριο έρχεται η γαλατιέρα) για τη παρασκευή του αφρόγαλου;
Υ.Γ. Έχω δεί και το βίντεο της Gail για το Steaming functionality αλλά δεν βγάζω άκρη.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Διώχνεις το νερό πριν σβήσει το λαμπάκι. Με το που πατάς το κουμπί για τον ατμό διώξε το νερό μόλις περάσουν 30s.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Marinos
Οκ θα το δοκιμάσω στο επόμενο καφεδάκι.Christos έγραψε:Διώχνεις το νερό πριν σβήσει το λαμπάκι. Με το που πατάς το κουμπί για τον ατμό διώξε το νερό μόλις περάσουν 30s.
Και για πόση ώρα να το έχω ανοιχτό μετά τα 30 δευτ.;
Ευχαριστώ
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Στα 30s μετά το πάτημα του κουμπιού για τον ατμό, ανοίγεις την στρόφιγγα του ατμού μέχρι να δεις να βγαίνει μόνο ατμός. Μετά την κλείνεις και περιμένεις κανονικά μέχρι να σβήσει το λαμπάκι*
* Η πιο μαέστρική τεχνική είναι να ξεκινήσεις το steaming λίγο πριν σβήσει το λαμπάκι αλλά άστο προς το παρόν.
* Η πιο μαέστρική τεχνική είναι να ξεκινήσεις το steaming λίγο πριν σβήσει το λαμπάκι αλλά άστο προς το παρόν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Marinos
Το δοκίμασα αυτό που μου είπες και έβγαζε ατμό αλλά κατα διαστήματα πετούσε κάτι σταγόνες.Christos έγραψε:Στα 30s μετά το πάτημα του κουμπιού για τον ατμό, ..............
Φταίει μήπως ότι δεν άφησα τη στρόφιγγα αρκετή ώρα ανοιχτή μετά τα 30 δευτ;
Θα το ξαναδώ...
Μια τελευταία ερώτηση.
Μετά το καφεδάκι κλείνω το power και ανοίγω στρόφιγγα, σωστά;
Αν ναι περιμένω να αδειάσει από ατμό;