Rancilio καλαθάκια.
-
shatzi
Re: Rancilio καλαθάκια.
Παιδιά το καλαθάκι το original διπλό της Silvia παίρνει 16γρ καφε? γιατι εμενα μου ρθε η ζυγαριά και πάνω απο 11γρ δεν παίρνει με τίποτα.
-
coffee lover
Τι καφε βαζεις δοκιμασες με κανενα αλλο καφε ? π.χ. με μεγαλα σπυρια περνει πιο πολυ με μικρα λιγοτερο ....
- dgn
- Όνομα: Δημήτριος
- Μηχανή:: Silvia heavy mod
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Major
- 2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless
Παίρνει και λίγο παραπάνω από 16gr. Είσαι σίγουρος ότι έχεις το σωστό καλαθάκι και μετράς σωστά?shatzi έγραψε:Παιδιά το καλαθάκι το original διπλό της Silvia παίρνει 16γρ καφε? γιατι εμενα μου ρθε η ζυγαριά και πάνω απο 11γρ δεν παίρνει με τίποτα.
-
shatzi
To Σωστό εχω με τον κωδικό τον ίδιο που γράφει και το post στην αρχή. ισως να πρέπει να παίξω με πάρα πολύ ψιλό κόψιμο για να φτάσει αυτά τα γραμμάρια αλλα θα μπουκώνει η μηχανή μετά.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Αποκλείεται να έχεις το διπλό και να χωράει 11γρ. Ο διπλός ιταλικός είναι 14.
Η ζυγαριά σου δεν δουλεύει σωστά.
Η ζυγαριά σου δεν δουλεύει σωστά.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Το 40-100-102 παίρνει κοντά στα 16g για κόψιμο κατάλληλο για espresso. 11 g είναι πολύ λίγα άρα δύο περιπτώσεις: ή δεν δεν ζυγίζεις σωστά ή το κόψιμο σου είναι πάρα πολύ χοντρό (ίσως και πάνω από φίλτρου).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
shatzi
Την ζυγαριά που έχω πάρει είναι αυτή που έχετε οι περισσότεροι και έχω κανει δοκιμή με τα κέρματα που διάβασα τα οποία και τα μετράει καλα.
Στον κόψιμο που παίζω είναι μια σκάλα κάτω απο το espresso και 4-5 σκάλες πανω απο το coarser το καλαθάκι εχει χτυπημένο πάνω τον κωδικό 40-100-102.
Αυτο που λεει και ο Χρήστος ίσως να ειναι να θέλει ποιο ψηλό ακόμα κόψιμο αλλα φοβάμαι οτι θα μπουκώνει η Silvia με ποιο ψιλό, θα ξανά δοκιμάσω να δω.
Στον κόψιμο που παίζω είναι μια σκάλα κάτω απο το espresso και 4-5 σκάλες πανω απο το coarser το καλαθάκι εχει χτυπημένο πάνω τον κωδικό 40-100-102.
Αυτο που λεει και ο Χρήστος ίσως να ειναι να θέλει ποιο ψηλό ακόμα κόψιμο αλλα φοβάμαι οτι θα μπουκώνει η Silvia με ποιο ψιλό, θα ξανά δοκιμάσω να δω.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Σταύρο να γεμίσεις και να ζυγίσεις με το καλαθάκι μόνο του χωρίς το portafilter.
και update
τσέκαρε ότι ζυγίζεις σε γραμμάρια και όχι σε κάποια άλλη μονάδα.
και update
τσέκαρε ότι ζυγίζεις σε γραμμάρια και όχι σε κάποια άλλη μονάδα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
shatzi
Λάθος τρόπος είναι αυτός?????
Update: Σε γραμμάρια πάντα έχω κάνει και δοκιμές με τα κέρματα.