Απόλυτα κατατοπιστικός Γιάννη. Μόνο μία μικρή αποσαφήνιση. Όταν γράφεις "να επέμβει κάποιος" υποθέτω αναφέρεσαι στον κατασκευαστή του group και επομένως θα υπάρχουν μηχανές που θα έχουν διαφορετικό lag ανάμεσα στο άνοιγμα της βαλβίδας εκχύλισης και της εργοποίησης του διακόπτη για την αντλία. Σωστά κατάλαβα;y.v έγραψε:...
(Εκει μπορεί εάν θέλει να επέμβει κάποιος και να ρυθμίσει τον διακόπτη έτσι ώστε η αντλία να ενεργοποιήται λίγο αργότερα.
...
Το pre-infusion μετράει στον χρόνο παρασκευής?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Το pre-infusion μετράει στον χρόνο παρασκευής?
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
spyros
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Εξαιρετικό ποστ!
Θα επανέλθω με ερωτήσεις αφού επανεξετάσω το υλικό μου.
Θα επανέλθω με ερωτήσεις αφού επανεξετάσω το υλικό μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Τρί Ιουν 21, 2011 12:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Hobis
Θα ήθελα να προσθέσω στο θέμα την απάντηση του Σταύρου μπαρίστα του ταφ που μου απάντησε οτι το p.i. μετριέται κανονικά στο χρόνο της εκχύλισης !!! Και προσωπικά συμφωνώ με αυτή την άποψη !!! 
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Σωστά κατάλαβες Χρήστο μόνο που δεν είναι θέμα κατασκευαστή.Christos έγραψε:Απόλυτα κατατοπιστικός Γιάννη. Μόνο μία μικρή αποσαφήνιση. Όταν γράφεις "να επέμβει κάποιος" υποθέτω αναφέρεσαι στον κατασκευαστή του group και επομένως θα υπάρχουν μηχανές που θα έχουν διαφορετικό lag ανάμεσα στο άνοιγμα της βαλβίδας εκχύλισης και της εργοποίησης του διακόπτη για την αντλία. Σωστά κατάλαβα;y.v έγραψε:...
(Εκει μπορεί εάν θέλει να επέμβει κάποιος και να ρυθμίσει τον διακόπτη έτσι ώστε η αντλία να ενεργοποιήται λίγο αργότερα.
...
Ο κατασκευαστής το ρυθμίζει με μηδενικό lag
O χειριστής όμως σχετικά εύκολα (ρυθμίζοντας δύο παξιμάδια), μπορεί να το αλλάξει. (αν και ακόμα δεν εχω πειστει ότι αξίζει τον κόπο η αλλαγή από την ρυθμιση του κατασκευαστή-είμαι στις δοκιμές πάντως).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Y.V την Τρί Ιουν 21, 2011 12:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Ας μας το αναλύσει εδώ στο forum ο Σταύρος. Είναι τόσο γενικά δοσμένος και υλοποιημένος ο όρος preinfusion από μηχανή σε μηχανή που κάνει πολλές φορές ακόμα και την μέτρηση του ίδιου του χρόνου αδύνατη. Εκτός και εάν θεωρείς ότι το preinfusion που κάνει η Gaggia ανοιγοκλείνωντας την αντλία, είναι το ίδιο με αυτό με αυτό που κάνει το E61 group, είναι ίδιο με αυτό που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και άνοιγμα της 3-way βαλβίδας και είναι το ίδιο με αυτό της La Marzocco GS/3.Hobis έγραψε:Θα ήθελα να προσθέσω στο θέμα την απάντηση του Σταύρου μπαρίστα του ταφ που μου απάντησε οτι το p.i. μετριέται κανονικά στο χρόνο της εκχύλισης !!! Και προσωπικά συμφωνώ με αυτή την άποψη !!!
Εάν είναι το ίδιο πάω πάσο.
@Γιάννης
Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
spyros έγραψε:Να προσθέσω εδώ πως δεν έχω δοκιμάσει pre-infusion αφού η silvia δεν έχει, τα συμπεράσματα έρχονται από το αποτέλεσμα που παίρνω όταν στον χρόνο είμαι 30+ seconds.
Θα δοκιμασω να κανω 2 εκχυλισεις με και χωρις p.i. ετσι ωστε να δω την διαφορα σε χρονους, που μαλλον πρεπει να ειναι γυρω στα 5''
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- Y.V
Συμφωνώ με τον Χρήστο.
Το preinfusion της Gaggia που ανοιγοκλείνει απλώς την αντλία δεν έχει καμία σχέση με αυτό των Ε61 ή της la Marzocco κλπ
Από την άλλη βασίζεται στην μειωμένη πίεση που παρουσιάζουν οι παλμικές αντλίες για όσο χρόνο δεν βρίσκούν αυξημένη υδραυλική αντίσταση. (βλεπετε την συζήτηση για τις παλμικες και τις περιστροφικές αντλίες)
Το preinfusion της Gaggia που ανοιγοκλείνει απλώς την αντλία δεν έχει καμία σχέση με αυτό των Ε61 ή της la Marzocco κλπ
Από την άλλη βασίζεται στην μειωμένη πίεση που παρουσιάζουν οι παλμικές αντλίες για όσο χρόνο δεν βρίσκούν αυξημένη υδραυλική αντίσταση. (βλεπετε την συζήτηση για τις παλμικες και τις περιστροφικές αντλίες)
-
Hobis
Μπορεί να πω και βλακεία αλλά θέλω να την πω και να δεχτώ την ανάλογη κριτική γιατί έτσι θα μάθω. Για μένα όλα αυτά είναι p.i. και δεν είναι εκεί η διαφορετικότητά τους γιατί θα είχαν άλλο όρο ονομασίας και όχι τον ίδιο,αλλά στην διάρκεια του χρόνου του p.i. Η διάρκεια του χρόνου μπορεί να είναι διαφορετικό προφίλ εκχύλισης αλλά παραμένει p.i. (πάντα κατα την γνώμη μου).
- Y.V
Αν καταλαβα καλά τι θέλεις να πεις, συμφωνώ μαζί σου!
Κι εγώ θεωρώ το preinfusion μέρος της εκχύλισης.
Να το πώ απλούστερα, είναι εκχύλιση με διαφορετική πίεση.
Κι εγώ θεωρώ το preinfusion μέρος της εκχύλισης.
Να το πώ απλούστερα, είναι εκχύλιση με διαφορετική πίεση.
-
Hobis
Ναι φίλε Γιάννη καλά κατάλαβες γενική αναφορά και απάντηση στον τίτλο του θέματος κάνω.Χωρίς να θέλω κατ ουσία να μπλέξω ξεχωριστά της εσπρεσομηχανές !!!