smoothbore έγραψε:...και μάλιστα για κάποιους άμεσα συγκρισιμος με τον βασιλια της κατηγοριας τον Mazzer mini.
Πρακτικά (και άμεσα) εκεινο που μπορει να τεσταριστεί ανάμεσα στους 2 μυλους που εχεις στην κατοχή σου νομιζω ειναι 2 πραγματα .
1) Η δυνατοτητα fine cut και που αυτη σταματάει.
2) η ομοιομορφια της άλεσης και η υπαρξη ή οχι πολυ μεγαλυτερων κοματιων στο κοψιμο,αντε να βάλω και στην περιπτωση του καινουργιου το clumbing μιας και στον anfim δεν εχει και νοημα αφου αναλαμβανει το doser τα περαιτερω.
.....
edit
νομιζω το βρηκα ,εχει ενα update pdf που εξηγει κάποιες διαφοροποιήσεις στον Vario .
Ευχαριστώ παιδιά.
Δεν το συγκρίνουν με το κόψιμο του mini αλλά με του Super Jolly.
1) Τόσο ψιλά ώστε να μπουκώνει την Silvia άνετα. Δεν υπάρχει περιορισμός γιατί μπορείς να πλησιάσεις σε υπερβολικό βαθμό τα burrs (εάν χρειαστεί και με το καλιμπράρισμα) με πέναλτι όμως να μειώσεις το range στο χοντρό κόψιμο (για πρέσα).
2) Εάν και λένε ότι τα burrs θέλουν κανά 2-3 κιλά καφέ για στρώσιμο εν τούτοις η ομοιομορφία του κοψίματος είναι πάρα πολυ καλή και με πολύ ψιλό κόψιμο που είμαι τώρα. Clumping είδα στο πρώτο κόψιμο του μύλου που έκοβα για ελληνικό. Θα ανεβάσω και video για να κρίνουμε όλοι μας.
Κάτι υπάρχει σχετικό και στο forum σχετικά με τον V2 αλλά δεν θυμάμαι. Δώσε το link για να το διαβάσω και να σου πω.
dalas έγραψε:Χρήστο μπράβο, περίμενα πότε θα το κάνεις!
Βασικά με τον super jolly είναι άμεσα συγκρίσιμος. Από τον mazzer mini θεωρείται ανώτερος. Πάντα σε ποιότητα άλεσης.
Εγώ θα ήθελα αν μπορείς να τεστάρεις τα παρακάτω:
1. Αν χάνονται οι ρυθμίσεις κοψίματος κατά την διάρκεια της άλεσης. Εννοώ ελαφρά κάποια μετακίνηση στα πλαστικά κουμπάκια ή αν η θέση που επιλέγεις ουσιαστικά "κλειδώνει" με κάποιο τρόπο.
2. Αν από ψιλό κόψιμο σε συγκεκριμένη θέση, γυρίσεις σε χοντρό, κόψεις, και μετά πας πάλι στην ίδια ψιλή θέση, αν έχεις ίδιο αποτέλεσμα.
3. Αν είναι βολικό το dosing απευθείας στο pf και αν πετάγονται καφέδες απ' έξω.
4. Αν υπάρχουν θέματα στατικού ηλεκτρισμού και clumping.
5. Ποσότητα κατακράτησης καφέ.
1. Δεν έχω παρατηρήσει τίποτα προς το παρόν. Μου φαίνεται οτι υπαρχουν μεταλλικά λαμάκια από πίσω από τα sliders που είναι υπεύθυνα για τα κλικς.
2. Είναι προγραμματισμένο. Υπάρχει περίπτωση να πάρω και κάτι που να με βοηθάει στο να κρατάω το πάτημα απόλυτα σταθερό (δυναμομετρικό ή clicking mat) ώστε να γίνονται τα πειράματα πιο ελεγχόμενα.
3. Εγώ γεμίζω παραδοσιακά το καλαθάκι γιατί έχω την εμμονή μου με το ζύγισμα, αλλά και σε άλλα video (θα το ανεβάσω σήμερα) που γεμίζω ένα πλαστικό ποτηράκι δεν πετάχτηκε ούτε ένας κόκκος.
4. Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.
5. Την πρώτη φορά που γέμισα τον μύλο, έβαλα 20,7g και πήρα 18g άρα από τελείως άδειο των χώρο των burrs και με πάρα πολύ ψιλό κόψιμο κατακράτησε 2,7g με τον Anfim να είχε κατακρατήσει 2,5g μου φαίνεται.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.