Μανόμετρο στη Rancilio silvia
-
Loizos
Μανόμετρο στη Rancilio silvia
Επειδή είμαι ξεροκέφαλος και δε βάζω μυαλό (μετά τα τελευταία που έπαθα) αποφάσισα να κάνω άλλη μια επέμβαση στη Silvia. Όπως λέει και ο τίτλος πρόκειται για τοποθέτηση μανομέτρου στην πρόσοψη της μηχανής. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που είχα ήταν ότι δεν έβρισκα το μανόμετρο που ήθελα. Φλαντζωτό γλυκερίνης. Όταν λέω φλαντωτό εννοώ κάτι σαν αυτό http://www.tecnopneumatic.gr/page.ashx? ... 6358&sn=96
Τελικά με τις συμβουλές του Δημήτρη (aka woodsman, ή Doctor, ή ρομποτκαφετιερολόγος κλπ) πήρα το απλό και το γέμισα με γλυκερίνη αφού πρώτα το μονωσα καλά με σιλικόνη.
Ένα σωληνάκι teflon φεύγει από την τρόμπα και πάει σε ένα ταφ. Από εκεί φεύγει ένα σωληνάκι για το μανόμετρο και ένα για την opv.
Η τρύπα στην πρόσοψη έγινε με dremel.
Τελικά με τις συμβουλές του Δημήτρη (aka woodsman, ή Doctor, ή ρομποτκαφετιερολόγος κλπ) πήρα το απλό και το γέμισα με γλυκερίνη αφού πρώτα το μονωσα καλά με σιλικόνη.
Ένα σωληνάκι teflon φεύγει από την τρόμπα και πάει σε ένα ταφ. Από εκεί φεύγει ένα σωληνάκι για το μανόμετρο και ένα για την opv.
Η τρύπα στην πρόσοψη έγινε με dremel.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Re: Μανόμετρο στη Rancilio silvia
Μπράβο ρε Λοΐζε, πολύ-πολύ όμορφο το τελικό αποτέλεσμα .
Να δω τώρα τι άλλο θα βρεις να κάνεις στη Silvia...
Στον αντίλογο, είσαι σίγουρος ότι η προσθήκη γλυκερίνης δεν επηρεάζει την ένδειξη το μανομέτρου?
Στον αντίλογο, είσαι σίγουρος ότι η προσθήκη γλυκερίνης δεν επηρεάζει την ένδειξη το μανομέτρου?
-
Loizos
Ναι την επηρεάζει. Αργεί πιο πολύ να πάρει σωστή ένδειξη αλλά είναι σωστή. Αλλά χωρίς αυτήν τρέμει πάρα πολύ εκτός εάν βάλεις μακρύ (2μ ας πούμε) και πολύ λεπτό (2mm) σωληνάκι.
-
Hobis
Πολύ καλό !!! Εμένα μου αρέσουν και οι βίδες ή πριτσίνια που το κάνουν να μοιάζει με φυλιστρίνι απο πλοίο!!! Αυτό που είδα στο βάθος είναι ένα κόκκινο τάμπερ μήπως είσαι ολυμπιακός;

- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Μπραβο!
Πως ρυθμισες την πίεση στα 9 bar;
Γιατί αν το έκανες με το τυφλο φίλτρο, πιθανότατα κατά την εκχύλιση να έχεις από 7 έως 8 bar περίπου ανάλογα με την μηχανή και την αντλία. ( κοίτα πόσα bar σου δείχνει κατά την εκχύλιση )
H ρυθμιση στην OPV των παλμικών αντλιών θα πρέπει να γίνεται με ένα μετρητικό πορταφίλτερ το οποίο να είναι προρυθμισμένο ώστε στα 9 bar δυναμικής πίεσης να αφήνει ροή 75ml στα 30 δευτερόλεπτα. (60 για τον καφέ και 15 που απορροφώνται από το puck)
Αλλιώς θα σου έλεγα να το ρυθμίσεις σε στατική πίεση 10 με 10,5 Bar για να έχεις εκχύλιση περίπου 9 bar
Γιατί αν το έκανες με το τυφλο φίλτρο, πιθανότατα κατά την εκχύλιση να έχεις από 7 έως 8 bar περίπου ανάλογα με την μηχανή και την αντλία. ( κοίτα πόσα bar σου δείχνει κατά την εκχύλιση )
H ρυθμιση στην OPV των παλμικών αντλιών θα πρέπει να γίνεται με ένα μετρητικό πορταφίλτερ το οποίο να είναι προρυθμισμένο ώστε στα 9 bar δυναμικής πίεσης να αφήνει ροή 75ml στα 30 δευτερόλεπτα. (60 για τον καφέ και 15 που απορροφώνται από το puck)
Αλλιώς θα σου έλεγα να το ρυθμίσεις σε στατική πίεση 10 με 10,5 Bar για να έχεις εκχύλιση περίπου 9 bar
-
anepro
Ωραία παρουσίαση Λοΐζε!
Βλέπω ο Δημήτρης (woodsman43) έβαλε σε πολλά σημεία το χεράκι του. Δε φαίνονται όλα καλά από τις φωτο.
Τρώγομαι κι εγώ να κάνω τροποποιήσεις στη Silvia. Θα το οργανώσω.
Τρώγομαι κι εγώ να κάνω τροποποιήσεις στη Silvia. Θα το οργανώσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anepro την Τρί Μάιος 03, 2011 2:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Loizos
Ναι με τυφλό είναι η ρύθμιση. Στον καφέ είχα 8 και κάτι. Μετά τα mod που είχαν γίνει παρατήρησα μια σοβαρή πτώση πίεσης και λιγότερη κρέμα. στο τυφλό μου έδειχνε 7!! Σήμερα είχα πολύ περισσότερη κρέμα αλλά σαν γεύση δεν πολυκατάλαβα διαφορά γιατί τον έκανα freddo μετά (δεν παλέυεται η ζέστη).
Πριτσίνια είναι και όχι δεν είμαι Ολυμπιακός. Είμαι Ανόρθωση Αμμοχώστου.Hobis έγραψε:Πολύ καλό !!! Εμένα μου αρέσουν και οι βίδες ή πριτσίνια που το κάνουν να μοιάζει με φυλιστρίνι απο πλοίο!!! Αυτό που είδα στο βάθος είναι ένα κόκκινο τάμπερ μήπως είσαι ολυμπιακός;![]()
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Ευτυχώς που υπάρχει και η μετάφραση Google γιατί οι ξένοι επισκέπτες του forum θα είχαν την εντύπωση ότι η βασική έκδοση της Silvia στην Ελλάδα έρχεται με μανόμετρο και PID.
Πολύ όμορφο μανόμετρο Λοΐζε.
Πολύ όμορφο μανόμετρο Λοΐζε.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
woodsman43
Λοιζε κοιταξες φλαντζωτο σε wika η πηρες κατευθειαν αυτο;Το ρωταω γιατι αυτο ειναι πολυ φθηνοτερο βεβαια απο τα wika αλλα πλησιαζει πολυ την ακριβεια τους.Ποσο το πηρες και απο που;
Παντως εκανες πολυ καλη δουλεια ,για μια ακομη φορα μπραβο σου.Απο οσο καταλαβα δεν σε βοηθησε αυτη τη φορα ο καθηγητης σου ετσι δεν ειναι;
Παντως εκανες πολυ καλη δουλεια ,για μια ακομη φορα μπραβο σου.Απο οσο καταλαβα δεν σε βοηθησε αυτη τη φορα ο καθηγητης σου ετσι δεν ειναι;