Προσπάθεια για Latte Art

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Loizos

Re: Προσπάθεια για Latte Art

Δημοσίευση από Loizos » Τετ Απρ 06, 2011 2:55 pm

Κατάφερα το πρώτο μου αξιόλογο latte art σήμερα. Όχι πολύ καλό αφρόγαλο αλλά ωραίο σχέδιο (rosetta). Τον σερβίρω όλο καμάρι στη :waf: και μέχρι να φέρω τη μηχανή να το βγάλω photo για να έχω και αποδείξεις η :waf: το χάλασε ανακατεύοντας τη ζάχαρη που είχε μόλις προσθέσει (δηλ χάλασε και τον καφέ εκτός από το latte art).

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Τετ Απρ 06, 2011 5:08 pm

άστα αυτά !!

χωρίς φωτό δεν πιστεύω τίποτα
:a016:

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Τετ Απρ 06, 2011 9:52 pm

Loizos έγραψε:Κατάφερα το πρώτο μου αξιόλογο latte art σήμερα. Όχι πολύ καλό αφρόγαλο αλλά ωραίο σχέδιο (rosetta). Τον σερβίρω όλο καμάρι στη :waf: και μέχρι να φέρω τη μηχανή να το βγάλω photo για να έχω και αποδείξεις η :waf: το χάλασε ανακατεύοντας τη ζάχαρη που είχε μόλις προσθέσει (δηλ χάλασε και τον καφέ εκτός από το latte art).

Nομιζω σε τετοιες περιπτωσεις το δικαστηριο σε αθωωνει για φονο
:waf: :censored: :ban:

:lol:
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

VAMPIRE

Δημοσίευση από VAMPIRE » Τετ Απρ 06, 2011 10:04 pm

Loizos έγραψε:Κατάφερα το πρώτο μου αξιόλογο latte art σήμερα. Όχι πολύ καλό αφρόγαλο αλλά ωραίο σχέδιο (rosetta). Τον σερβίρω όλο καμάρι στη :waf: και μέχρι να φέρω τη μηχανή να το βγάλω photo για να έχω και αποδείξεις η :waf: το χάλασε ανακατεύοντας τη ζάχαρη που είχε μόλις προσθέσει (δηλ χάλασε και τον καφέ εκτός από το latte art).
Το διαζύγιο θα είναι υπέρ σου και εγώ μάρτυρας . :lol:

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Πέμ Απρ 07, 2011 11:03 pm

Το ξέρω ότι έχω δρόμο μπροστά μου μέχρι να φτάσω τους master του είδους (οικιακούς εννοώ) after και focus. Το χθεσινό ήταν ελαφρώς καλύτερο. Καλά μη βαράτε το ξέρω ότι είναι πολύ μέτριο αλλά οκ που θα πάει θα βελτιωθώ.
IMGP4093.JPG

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Απρ 07, 2011 11:17 pm

Είναι πάντως προς την σωστή κατεύθυνση Λοΐζε. :oneup:

ΥΓ Κάνε τις λήψεις κατακόρυφα και άμα μπορείς με μεγάλο διάφραγμα για καλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Πέμ Απρ 07, 2011 11:24 pm

Η φωτογραφία βγήκε με την compact της γυναίκας μου στο αυτόματο πρόγραμμα. Δεν πρόλαβα να βγάλω και δεύτερη λόγω μπαταρίας. Βαριόμουνα να βγάλω τη δικιά μου από το σακίδιο, να βάλω πάνω φλας (το ενσωματωμένο κάηκε) κτλ. Την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου πάντως.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Απρ 07, 2011 11:26 pm

Πως τα καταφερνετε γμτ μου;Θα σκισω τα πτυχια μου δημοσια αν ξαναδω τετοιες φωτο loizos και θα εχουμε επεισοδια στο κεντρο στην επομενη συναντηση . :a134:

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Σάβ Απρ 09, 2011 2:10 am

focus έγραψε:Είναι αρκετά πιο αποδοτικό να ξεκινά κανείς τη "ζωγραφική" με το γάλα, σε καφέ που έχει μόλις εκχυλιστεί και που μάλιστα παράγει αρκετη κρέμα...
Χμ... δεν είναι ακριβώς έτσι τελικά :e014: . Σήμερα που προσπαθούσα με Margarita 3 ημερών (=άπειρη κρέμα) δε καθόταν καλά το αφρόγαλα λόγω της υπερβολικής αφρώδους κρέμας που μου έβγαζε ο ο καφές λόγω φρεσκάδας. Αν πάλι έκανα πιο αφράτο το γάλα χάνει πολύ σε υφή και κάνει αυτές τις εμφανείς φουσκάλες που χαλάνε το αποτέλεσμα.

Τείνω στο ότι τα σκούρα χαρμάνια (π.χ Starbucks) δίνουν πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα καθώς κάνουν έντονη χρωματική αντίθεση στο σχέδιο. Αρκεί βέβαια και η γεύση να ακολουθει... :a058:

Να και ένα σχετικό ενδιαφέρον video:

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Σάβ Απρ 09, 2011 8:21 pm

2 συνεχόμενα capuccino (σε γαλατιέρα 500 cc με γάλα Όλυμπος πλήρες) για μένα και την :waf:
IMGP4097.JPG
ΥΓ. Συγγνώμη Δημήτρη.

Απάντηση