Προσπάθεια για Latte Art
-
Loizos
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Κατάφερα το πρώτο μου αξιόλογο latte art σήμερα. Όχι πολύ καλό αφρόγαλο αλλά ωραίο σχέδιο (rosetta). Τον σερβίρω όλο καμάρι στη
και μέχρι να φέρω τη μηχανή να το βγάλω photo για να έχω και αποδείξεις η
το χάλασε ανακατεύοντας τη ζάχαρη που είχε μόλις προσθέσει (δηλ χάλασε και τον καφέ εκτός από το latte art).
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Loizos έγραψε:Κατάφερα το πρώτο μου αξιόλογο latte art σήμερα. Όχι πολύ καλό αφρόγαλο αλλά ωραίο σχέδιο (rosetta). Τον σερβίρω όλο καμάρι στηκαι μέχρι να φέρω τη μηχανή να το βγάλω photo για να έχω και αποδείξεις η
το χάλασε ανακατεύοντας τη ζάχαρη που είχε μόλις προσθέσει (δηλ χάλασε και τον καφέ εκτός από το latte art).
Nομιζω σε τετοιες περιπτωσεις το δικαστηριο σε αθωωνει για φονο
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
VAMPIRE
Το διαζύγιο θα είναι υπέρ σου και εγώ μάρτυρας .Loizos έγραψε:Κατάφερα το πρώτο μου αξιόλογο latte art σήμερα. Όχι πολύ καλό αφρόγαλο αλλά ωραίο σχέδιο (rosetta). Τον σερβίρω όλο καμάρι στηκαι μέχρι να φέρω τη μηχανή να το βγάλω photo για να έχω και αποδείξεις η
-
Loizos
Το ξέρω ότι έχω δρόμο μπροστά μου μέχρι να φτάσω τους master του είδους (οικιακούς εννοώ) after και focus. Το χθεσινό ήταν ελαφρώς καλύτερο. Καλά μη βαράτε το ξέρω ότι είναι πολύ μέτριο αλλά οκ που θα πάει θα βελτιωθώ.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Είναι πάντως προς την σωστή κατεύθυνση Λοΐζε.
ΥΓ Κάνε τις λήψεις κατακόρυφα και άμα μπορείς με μεγάλο διάφραγμα για καλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου.
ΥΓ Κάνε τις λήψεις κατακόρυφα και άμα μπορείς με μεγάλο διάφραγμα για καλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Loizos
Η φωτογραφία βγήκε με την compact της γυναίκας μου στο αυτόματο πρόγραμμα. Δεν πρόλαβα να βγάλω και δεύτερη λόγω μπαταρίας. Βαριόμουνα να βγάλω τη δικιά μου από το σακίδιο, να βάλω πάνω φλας (το ενσωματωμένο κάηκε) κτλ. Την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου πάντως.
-
woodsman43
Πως τα καταφερνετε γμτ μου;Θα σκισω τα πτυχια μου δημοσια αν ξαναδω τετοιες φωτο loizos και θα εχουμε επεισοδια στο κεντρο στην επομενη συναντηση . 
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Χμ... δεν είναι ακριβώς έτσι τελικάfocus έγραψε:Είναι αρκετά πιο αποδοτικό να ξεκινά κανείς τη "ζωγραφική" με το γάλα, σε καφέ που έχει μόλις εκχυλιστεί και που μάλιστα παράγει αρκετη κρέμα...
Τείνω στο ότι τα σκούρα χαρμάνια (π.χ Starbucks) δίνουν πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα καθώς κάνουν έντονη χρωματική αντίθεση στο σχέδιο. Αρκεί βέβαια και η γεύση να ακολουθει...
Να και ένα σχετικό ενδιαφέρον video:
-
Loizos
2 συνεχόμενα capuccino (σε γαλατιέρα 500 cc με γάλα Όλυμπος πλήρες) για μένα και την
ΥΓ. Συγγνώμη Δημήτρη.