Ζυγαρια 0.1g
-
Loizos
Re: Ζυγαρια 0.1g
Σας έφαγα. 4,5 από ebay. Βασικά ένα ευρώ η ζυγαριά 3 τα μεταφορικά και μισό έξοδα μετατροπής νομίσματος.
-
νικολας
φτου γμτnikp81 έγραψε:Εχω ακριβως την ιδια απο Ebay , και ειναι παρα πολυ καλη!Εχει περασει το τεστ![]()
http://cgi.ebay.com/1000g-0-1g-Electrio ... 23089b2306
5 ευρω μαζι με μταφορικα !
με πιάσαν κώτσο
- Fazerman
- Όνομα: Λαμπης
- Μηχανή:: lelit plust pid
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
- Επικοινωνία:
και εγω εχω παραγγειλει ζυγαρια και χρονομετρο απο ebay και τα περιμενω
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
+1 Για τη παραπάνω ζυγαριά.
Προτείνω να προτιμήσετε κάποια που να μετρά μέχρι και 1000γρ διότι έτσι μπορείς να ζυγίσεις το καφέ χωρίς να βγάλεις το καλαθάκι από το pf (το οποίο είναι συχνά >500γρ, 529 με το μονό spout για την Isomac).
Συγκεκριμένα:
1. Ζυγίζεις το pf μόνο του (χρειάζεται κάτι για στήριξη από κάτω του αλλιώς δεν ισορροπεί πάνω στη ζυγαριά) ,
2. Πιέζεις TARE για να μηδενίσεις την ένδειξη
3. Επιστρέφεις με το pf γεμάτο όπου και λαμβάνεις το ακριβές βάρος του καφέ.
Προτείνω να προτιμήσετε κάποια που να μετρά μέχρι και 1000γρ διότι έτσι μπορείς να ζυγίσεις το καφέ χωρίς να βγάλεις το καλαθάκι από το pf (το οποίο είναι συχνά >500γρ, 529 με το μονό spout για την Isomac).
Συγκεκριμένα:
1. Ζυγίζεις το pf μόνο του (χρειάζεται κάτι για στήριξη από κάτω του αλλιώς δεν ισορροπεί πάνω στη ζυγαριά) ,
2. Πιέζεις TARE για να μηδενίσεις την ένδειξη
3. Επιστρέφεις με το pf γεμάτο όπου και λαμβάνεις το ακριβές βάρος του καφέ.
- Fazerman
- Επικοινωνία:
μου ηρθε σημερα η ζυγαρια (ιδια με το παραπανω λινκ απο ebay)καθως και το χρονομετρο χειρος.πολυ καλη για τα λεφτα της.
το προβλημα ειναι οτι το καλαθακι της gaggia ειναι σφιχτο και δεν βολευει το βαλε βγαλε.θα δοκιμασω με ολοκληρο το pf που ειπε και ο φιλος παραπανω(με στηριξη, γιατι δεν χωραει ολοκληρο στην ζυγαρια.ασε που ειναι πανω απο μισο κιλο!!).
το προβλημα ειναι οτι το καλαθακι της gaggia ειναι σφιχτο και δεν βολευει το βαλε βγαλε.θα δοκιμασω με ολοκληρο το pf που ειπε και ο φιλος παραπανω(με στηριξη, γιατι δεν χωραει ολοκληρο στην ζυγαρια.ασε που ειναι πανω απο μισο κιλο!!).
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν θα συνιστούσα την μέτρηση με όλο το pf εκτός και εάν υπάρχει τρόπος να έχεις όλο το βάρος του pf να μεταφέρεται στην ζυγαριά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
νικολας
εγω βαζω το τριμενο καφε απο το μυλο σε ενα μικρο πλαστικο ποτηρακι (ζυγιζει 1,5 γρ), το ζυγιζω και μετα το αδειαζω στο pf.
κανει για τη δουλεια αυτη και ενας ουροσυλλεκτης αν δεν μπορει καποιος να βρει μικρο πλαστικο ποτηρακι.
ετσι δεν μπαζω-βγαζω το καλαθακι στο pf. γλιτωνω τη βαβουρα και εχω και το πλεονεκτημα να βαζω ας πουμε το μισο, να το στρωνω και μετα το υπολοιπο. ευκολη και καθαρη λυση (πατεντα nmix)
κανει για τη δουλεια αυτη και ενας ουροσυλλεκτης αν δεν μπορει καποιος να βρει μικρο πλαστικο ποτηρακι.
ετσι δεν μπαζω-βγαζω το καλαθακι στο pf. γλιτωνω τη βαβουρα και εχω και το πλεονεκτημα να βαζω ας πουμε το μισο, να το στρωνω και μετα το υπολοιπο. ευκολη και καθαρη λυση (πατεντα nmix)
- Fazerman
- Επικοινωνία:
πολυ καλο νικολα,θα το εφαρμοσω κι εγω απο αυριο!!
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Προσωπικά, ζυγίζω το καφέ μαζί με το pf, αφού πρώτα έχω πάρει το απόβαρο. Για να στηρίξω το pf στη ζυγαριά χρησιμοποιώ ενα πλαστικό καπάκι από το παλιό μύλο (KG 79) το οποίο κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος πάνω στην επιφάνεια ζύγισης, κάτι που όπως επισήμανε και ο Χρήστος είναι απαραίτητο για μια ορθή μέτρηση.
Σημ. Ο καφές-κάρβουνο είναι o Starbucks Yirgacheffe...