Σήμερα, έκανα και γω αφαλάτωση στη μηχανή (baby dose) με Dezcal, και είπα να περιγράψω την εμπειρία μου.
Καταρχήν, ακολούθησα της οδηγίες του Χρήστου στην αρχή αυτού του ποστ. Καταλαβαίνοντας, βέβαια, το λόγο μείωσης της πυκνότητας του διαλύματος λόγω αλουμινένιου boiler, σημειώνω ότι η πυκνότητα είναι 3 φορές μικρότερη απο την προτεινόμενη στη συσκευασία, και αναρωτιέμαι αν κάνει δουλειά. Το μείγμα του οξέος μου φάνηκε ελαφρώς αδιάφανο/θολό αλλά τίποτα παραπάνω. Ούτε μυρωδιά περίεργη που αναφέρθηκε ούτε τιποτα αλλο. Επίσης, δεν είδα με το μάτι τίποτα άλατα να βγαίνουν (και σίγουρα είχε, γιατί απο το καλοκαίρι που την πήρα, είναι η πρώτη φορά που της κάνω αφαλάτωση

), αλλά και αυτο έχει εξηγηθεί νομίζω.
Είδα, ομως, αυτά τα μαυράκια σαν ρινίσματα ξύλου που ανέφερε και κάποιος άλλος. Στην αρχή βγαίνανε πολλά απο το group και ελάχιστα απο το wand. Βέβαια, μετά ψυλλιάστηκα μήπως είναι τίποτα υπολλείμματα καφέ μέσα στο group head (έτσι δεν λέγεται αυτο που βγαίνει με τα άλλεν και είναι πάνω απο το shower screen? Οπότε το έβγαλα και το καθάρισα (είχα ήδη βγάλει το shower screen). Μετά τα μαυράκια ελαττώθηκαν πάρα πολύ απο το group αλλά βγαίνανε λίγα πάλι απο το wand. Χρειαστηκε να περάσω σχεδόν αλλα 2 λίτρα νερό απο την μηχανή για να μην τα βλέπω καθόλου. Αν υποθέσουμε ότι είναι υπολλείμματα καφέ που έχουν περάσει στο σύστημα, ξέρει κανείς αν είναι δυνατόν να περάσουν στο steam wand?
Επίσης, ακόμα και αφού τα καθάρισα όλα, και ενώ έβγαινε κανονικά το νερό απο τις τέσσερις τρύπες του head, όταν έβαλα το screen είδα ότι η ροή δεν ήταν σαν....βροχή...αλλά μαζευόταν πολύ νερό απο κάτω του και έσταζε ανομοιόμορφα. Είναι φυσιολογικό αυτό (πχ λόγω χαμηλής πίεσης με το συστημα ανοιχτο);
Με άλλα λόγια, δεν ξέρω αν ο καθαρισμός ήταν επαρκής ή πρεπει να ξαναγίνει.