Καταρχην, να ευχαριστησω ολους σας για τη βοηθεια και τις απαντησεις...ioannisz έγραψε: ↑Τετ Απρ 08, 2020 2:34 pmΜην φοβηθείς να πάρεις ΗΧ. Είναι ένας τύπος μηχανής που κατέληξα μετά από πολλές δοκιμές (αφορά όμως την δικιά μου γεύση, τα δικά μου θέλω ...).
Μπορείς και να κάνεις "παιχνίδι" αργότερα, όπως είπες. Επίσης με ένα θερμομετράκι πάνω στο Ε61, θα μάθεις γρήγορα να κάνεις καλούς καφέδες. Ίσως για εσένα που ξεκινάς τώρα να κάνει απόσβεση τα λεφτά του, όταν χωρίς αυτό και με την δυσκολία μιας ΗΧ να πέταγες πολύ καφέ στον νεροχύτη.
Σκέψου το σοβαρά να το βάλεις στα έξοδα.
Οι μηχανές ΗΧ έχουν το πλεονέκτημα της πιο "φρέσκιας" αίσθησης του νερού στον εσπρέσο (αν μπορείς να το καταλάβεις), λόγω ότι το νερό της εκχύλισης δεν ξαναζεσταίνεται. Αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση.
ΗΧ έχω και πίνω μόνο εσπρέσο, αλλά φτιάχνω καπουτσίνο στην γυναίκα και στους φίλους που έρχονται σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το σενάριο αγοράς μηχανής χωρίς αγορά μύλου ... δεν υπάρχει. Το ξεχνάς.
Ο μύλος που είπαν πιο πάνω (niche), μετά από περίπου ένα χρόνο μαζί του, μπορώ να πω ότι είναι και το best buy στην κατηγορία του (πάντα προσωπική άποψη). Τον πηγαινοφέρνω στο χωριό και δεν έχει πάθει το παραμικρό.
Αν έχεις την δυνατότητα αγόρασε τον μύλο της επιλογής σου πρώτα και περίμενε μέχρι να πας στην μηχανή της επιλογής σου μετά. Στο διάστημα αυτό μπορείς με πολλούς τρόπους να πίνεις αξιόλογα καφεδάκια πχ V60.
Και πάλι, κάτι υποκειμενικό : τι όμορφη που είναι η Mara ... και με το paddle της Bianca θα είναι ακόμα πιο όμορφη.
Και γω εχω ριξει αρκετο διαβασμα και ψαξιμο μεχρι εκει που φτανουν οι γνωσεις μου περι του αντικειμενου...
Οντως αυτο που αποκομιζω με τις hx μηχανες ειναι οτι υπαρχουν και συν κσι αρνητικα..
Εξαρταται το αποτελεσμα απο πολλους παραγοντες κσι ολοι θελουν την επιμερους προσοχη...
Σιγουρα η μηχανη ειναι ενας απ τους κρικους