Αγορά καλού Coffee Mug - Για μεταφορά καπουτσίνου

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
errikos
Όνομα: Ερρίκος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Ascaso Mini
Οι καφέδες μου:: Διάφορα...

Αγορά καλού Coffee Mug - Για μεταφορά καπουτσίνου

Δημοσίευση από errikos » Δευ Νοέμ 07, 2016 12:46 pm

Καλημέρα,
Θέλω να φτιάχνω τον (δεύτερο) καφέ μου και να τον παίρνω στη δουλειά. Και θέλω να πάρω ένα καλό δοχείο μεταφοράς, γιατί όλα τα φτηνιάρικα πλαστικά "θερμός" μου εχουν σπάσει τα νεύρα και μου χαλάνε τη γέυση.

Έχω καταλήξει στο μικρό (S) ποτήρι αυτό:
http://eu.keepcup.com/keepcup-series/ca ... roast.html
(Τα πουλάνε στο coffee island, αλλού δεν έψαξα)

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

Θα μου άρεσε να ειναι και μεταλλικό, θερμός για να τον κρατάει πιο πολύ ώρα ζεστό, αλλά δε βρήκα κάτι σε μικρό μέγεθος κατάλληλο για καπουτσίνο.

Για πείτε καμιά καλή πρόταση οι ειδικοί!

:cfstd:

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Re: Αγορά καλού Coffee Mug - Για μεταφορά καπουτσίνου

Δημοσίευση από Jazz » Δευ Νοέμ 07, 2016 1:06 pm

Τα keepCup, είναι μια χαρά επιλογή κατ ' εμέ. Και δε το λέω επειδή τα έχουμε στο μαγαζί. Είναι όντως καλή αγορά και value for money. Ειδικά το γυάλινο που σαφώς και δεν αλλοιώνει καθόλου τη γεύση. Βγαίνει και σε πολλά μεγέθη. Από 4oz, σε 6, 8, 12 και 16 oz. Εσύ λογικά καλύπτεσαι και από το 8άρι και το 12άρι. Εγώ για τον cappuccino μου που ...σπουδάζει μαζί μου στη σχολή και με συντροφεύει τα πρωινά μου, έχω το πλαστικό των 12 oz (το μαύρο/κόκκινο). Εννοείται ότι το γυάλινο είναι πιο ποιοτικό, αλλά επειδή θα το σπάσω σίγουρα μετά από καμιά εβδομάδα πήγαινε-έλα στη σχολή με τα ΜΜΜ, προτίμησα το πλαστικό. Πλένεται και πολύ εύκολα περιέργως, παρότι ενδέχεται να μείνει 'άπλυτο' κάποιες ώρες μέχρι να γυρίζω σπίτι, που συνήθως άλλα ποτήρια μεταφοράς που έχω χρησιμοποιήσει θέλουν αρκετό τρίψιμο. Άλλο θετικό είναι ότι ταιριάζουν ακριβώς σε διάμετρο στις περισσότερες θήκες αυτοκινήτων. Δηλαδή ακολουθείται ακριβώς η προδιαγραφή του χάρτινου ποτηριού σε μεγέθος.

Πάντως και εγώ θα προτιμούσα κάτι σε μεταλλικό τύπου θερμός, αλλά δεν έχω βρει κάτι σε μέγεθος 12 oz maximum. Όλα όσα έχω δει είναι 16άρια plus. Ψηλά και άχαρα. :down:
Έχουμε και ένα τέτοιο στο μαγαζί, αλλά και να μου το χάριζαν δε θα το έπαιρνα. Δε μου αρέσει το στυλ του. :P

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Δευ Νοέμ 07, 2016 2:44 pm

Φίλε Ερρίκε,
Θα σου μεταφέρω την εμπειρία μου ψάχνοντας για πολύ καιρό για το τέλειο μεταφορικό μέσο 2 καπουτσίνων, επί καθημερινής βάσης. Οι δικές μου ανάγκες ήταν 1) να είναι spill proof γιατί κάποιες φορές παίζει μεταφορά με ποδήλατο μέσα σε τσάντα πλάτης και 2)να κρατάει αρκετές ώρες τον καφέ ζεστό/κρύο. Ως αθεράπευτος γκατζετάκιας έχω δοκιμάσει 2-3 θερμός και 2 keep cup. Τα μεν θερμός αν και έχουν τη μέγιστη θερμομόνωση που μπορεί να φτάσει και 6 ώρες και καλή στεγάνωση, με κούραζαν στο πλύσιμο, κάποια είχαν περίπλοκα κινητά μέρη που δεν έφτανε ούτε καν βουρτσάκι για να καθαριστούν πλήρως, κάποια άλλα ήταν στο βίδωνε-ξεβίδωνε το καπάκι κάθε φορά που πίνεις για να μην χάνεται θερμότητα. Τα δε keep cup δεν κρατάνε τον καφέ ζεστό/κρύο πάνω από 1 ώρα και το καπάκι τους μου αφήνει μια έντονη "πλαστικίλα" (ίσως υποκειμενικό) και σίγουρα το στόμιο τους δεν στεγανώνει. Έψαξα πολύ και εξωτερικό, διάβασα πολλές κριτικές σε amazon για διάφορα προϊόντα κλπ και δεν έβρισκα κάτι να με καλύπτει απόλυτα. Κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω το θερμός/ποτήρι(tumbler) των starbucks που μέχρι τότε σνόμπαρα. Το δοκίμασα και...

Σώθηκα... :a013:

- Σφραγίζει εκπληκτικά και δεν υπάρχουν διαρροές ακόμα και αν το γυρίσεις ανάποδα!
- Έχει διπλά μεταλλικά τοιχώματα που εξασφαλίζει θερμομόνωση τουλάχιστον 3 ωρών τόσο για ζεστά ροφήματα όσο και για κρύα (εξαρτάται βέβαια ποια είναι η αρχική τους θερμοκρασία)
- Έχει 2 μέρη όλα κι όλα τα οποία καθαρίζονται εξαιρετικά εύκολα.
- Ίσως υποκειμενική άποψη, αλλά το πλαστικό του καπάκι δεν μου αλλοιώνει τη γεύση του καφέ.
- Αν σου πέσει δεν παθαίνει τίποτα, το πολύ πολύ να στραβώσει
- Έχει το ιδανικό μέγεθος 12oz ~ 350mlγια (τα αρκετά ml) καφέ που πίνω.
Συνημμένα
tumbler_stainless_band_tall_eu_1.jpg

errikos

Δημοσίευση από errikos » Δευ Νοέμ 07, 2016 3:06 pm

Ωραίο είναι αυτό των στάρμπακς αλλά θα το ήθελα λίγο μικρότερο.

Το keep cup γιατί λες οτι δε στεγανώνει; Λίγο που το είδα και απο κριτικές, είχα την εντύπωση οτι είναι πολύ στεγανό. Και εγώ σε τσάντα θα το βάζω και θέλω να είναι απόλυτα στεγανό. Την έχω πατήσει με ωραία θερμός που δεν ήταν στεγανά και εχω κάνει χαμό στο αυτοκίνητο, μέσα στην τσάντα και έχω χαλάσει και έγγραφα.

Μου φαίνεται αδιανόητο να έχουμε στείλει σαν ανθρωπότητα διαστημόπλοια στον Άρη και να μήν έχει βγει ένα αξιοπρεπές ωραίο θερμός για καπουτσίνο. Τόσο μικρή αγορά είναι, κανένας δεν ενδιαφέρεται; :coffee: :c034:

Σταυριάννα στο Coffee Island δουλεύεις;! Λες για ένα μεταλλικό τεράστιο; Το έχω μου το είχαν κάνει δώρο και δε ξέρω τι να το κάνω, μαλλον θα το χρησιμοποιώ για να κάνω καμια τεκίλα πορτοκάλι :a016: Για καφέ πάντως και ειδικά καπουτσίνο είναι ντροπή.

Άβαταρ μέλους
Luckees

Δημοσίευση από Luckees » Δευ Νοέμ 07, 2016 4:18 pm

Το πλαστικό καπάκι του keepcup έχει 2 μέρη. Αυτό που κουμπώνει στο ποτήρι και αυτό που σφραγίζει την τρύπα απ όπου πίνεις. Αυτό που κουμπώνει στο ποτήρι είναι όντως στεγανό και δεν εμφανίζει διαρροές. Το άλλο όμως που βουλώνει την τρύπα είναι απλά για μην πεταχτεί κάτι προς τα έξω. Εάν το ποτήρι γύρει στο πλάι θα αρχίσουν να τρέχουν σταγόνες, αν αναποδογυρίσει κλάφ' τα Χαράλαμπε. Στην περίπτωση που θες να μεταφέρεις κ το βάζεις στην υποδοχή του αυτοκινήτου που το κρατάει όρθιο και γενικά αν είσαι κάπως προσεκτικός τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως το θες μέσα σε τσάντα, να το παρατήσεις και να μη σε νοιάξει αν η τσάντα είναι όρθια ή πέσει ή γύρει δεν το προτείνω.Πόσο μάλλον αν κουβαλάς μαζί και πράγματα πολύτιμα.

errikos

Δημοσίευση από errikos » Δευ Νοέμ 07, 2016 5:02 pm

Ωχ καλά κατάλαβα.
Εγώ το θέλω να το πετάω στην τσάντα και να το ξεχνάω, αυτό είναι το νόημα. Αν είναι να κάθομαι να προσέχω την κλίση με μοιρογνομώνιο για να μη τρέξει καλύτερα να πάρω μαζί ένα πορσελάνινο ποτήρι χωρίς καλυμα να τελειώνω.

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Δημοσίευση από Jazz » Δευ Νοέμ 07, 2016 6:48 pm

Luckees έγραψε:...Τα δε keep cup δεν κρατάνε τον καφέ ζεστό/κρύο πάνω από 1 ώρα και το καπάκι τους μου αφήνει μια έντονη "πλαστικίλα" (ίσως υποκειμενικό) και σίγουρα το στόμιο τους δεν στεγανώνει.
Στο 2ωρο το υπολογίζω εγώ. :P Όντως, δεν έχουν τη θερμομόνωση που έχουν τα θερμός, αλλά οκ, αν την είχαν δε θα ήταν ποτήρια, θα ήταν ...θερμός. Χαχα. Αν σκεφτώ πάντως ότι τον καφέ μου τον παρασκευάζω στις 7 το πρωί και τον έχω πιει μέχρι τις 10, τότε πιστοποιώ ότι η θερμοκρασία του ζεστού διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι τις 9 max. Ε, μετά, λογικό είναι να κρυώνει. Ειδικά αν σκεφτείς ότι από τις 7 που φεύγω από το σπίτι μέχρι τις 8 που φτάνω στη σχολή, έχει ταξιδέψει το καημένο το keepCup περί των 1.5 χλμ με τα πόδια, 10+ στάσεις με το μετρό, και βιώνει και το 'υπερατλαντικό' ταξίδι του λεωφορείου 250 από Ευαγγελισμό μέχρι Ζωγράφου και Πανεπιστημιούπολη... Οπότε ναι. Δεν έχω παράπονο. Με τόσο ταξίδι που κάνει, δεν έχω παράλογες απαιτήσεις από αυτό.
Luckees έγραψε: Έψαξα πολύ και εξωτερικό, διάβασα πολλές κριτικές σε amazon για διάφορα προϊόντα κλπ και δεν έβρισκα κάτι να με καλύπτει απόλυτα. Κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω το θερμός/ποτήρι(tumbler) των starbucks που μέχρι τότε σνόμπαρα.
Όπα! Αυτό δε το ήξερα. Τα 12 oz είναι το μέγεθος μου, και αν είναι τόσο καλό όσο λες, τότε θα πάω να το δω! Από τα starbucks είπες ότι το πήρες? Με ενδιαφέρει κυρίως η μη ύπαρξη διαρροών, που βέβαια δεν έχω στο keepCup, αλλά η αλήθεια είναι ότι το προσέχω κιόλας (δε το πετάω στη τσάντα πχ, προς Θεού, είναι δερμάτινη! lol )
errikos έγραψε: Σταυριάνα στο Coffee Island δουλεύεις;! Λες για ένα μεταλλικό τεράστιο; Το έχω μου το είχαν κάνει δώρο και δε ξέρω τι να το κάνω, μαλλον θα το χρησιμοποιώ για να κάνω καμια τεκίλα πορτοκάλι .Για καφέ πάντως και ειδικά καπουτσίνο είναι ντροπή.
Ναι, εκεί εργάζομαι. Γι αυτό το υπέροχο(;) τεράστιο λιγνό μεταλλικό ποτήρι(?) λέω με τη στάμπα της εταιρείας στη μέση. Είναι κιτς, δε μ ' αρέσει. Νερό, θα έβαζα μέσα. Άντε και χυμό. Καφέ όχι. Εντωμεταξύ, έρχονται στο μαγαζί και μου το ζητάνε. Και τους προτείνω το KeepCup, ή το άλλο το πορσελάνινο (αν δε το θέλουν για μεταφορά), και επιμένουν: Θέλουν αυτό το μεταλλικό (!) Δε ξέρω τι λέει από στεγανότητα (δε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, και δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πω 'ναι καλό είναι', επειδή έτσι μου έχουν πει να λέω. Αν δε το δοκιμάσω, δε το προτείνω. Νόμος.) , αλλά από πρακτικότητα και εμφάνιση... δεεεν.

:offtopic: Και μιας και το ανέφερα προηγουμένως: Η ψυχολογία του πελάτη τελικά είναι πολύ πολύ περίεργο πράγμα. Αν του μπει στο μυαλό, ότι "αυτό θέλω γιατί το είδα σε άλλους και είναι ωραίο" ή "έτσι το θέλω γιατί είναι πιο πρακτικό(;)" , πάει τελείωσε, δε μπορείς να τον μεταπείσεις. Ρε παιδιά, έρχονται και μου ζητάνε 500gr αλεσμένο καφέ. Και τους λέω: "Σε πόσο χρονικό διάστημα καταναλώνετε αυτή την ποσότητα;" Και μου λένε οι περισσότεροι "σε 2 εβδομάδες πχ". Και τους απαντώ: "Δεν έχει νόημα να πάρετε τόση μεγάλη ποσότητα αλεσμένου καφέ, θα ξεθυμάνει/μπαγιατέψει. Προτείνω να πάρετε 100 gr πχ, και να ξανάρθετε αν το επιθυμείτε σε 2-3 μέρες." Και επιμένουν, θέλουν 500 gr. Και τους προτείνω off the record τον προσανατολισμό στην αγορά κάποιου μύλου (έστω και χειροκίνητου, βλ Hario που έχουμε και στο μαγαζί). Πάλι αρνητική απάντηση. Και κάνω μία ύστατη προσπάθεια: "Να σας το μοιράσω τουλάχιστον σε 3 ξεχωριστά σακουλάκια που θα τα κλείσω με θερμοκολλητικό, για να έχετε ένα καλύτερο έστω αποτέλεσμα στη διατήρηση του καφέ? ". Απάντηση: "όχι, δε θέλω να κουβαλάω πολλές συσκευασίες" ... :a080: Από που να πάω να πέσω;; Να θες να βοηθήσεις το πελάτη και να μη σε αφήνει!! Δεν έχει που δεν έχει μύλο, δε παίρνει που δε παίρνει μικρές ποσότητες να ελαχιστοποιήσει το κακό, δε θέλει και σακουλάκια με μόνωση, φταίω εγώ μετά που απελπίζομαι με την παιδεία του Έλληνα πάνω στον καφέ;; Και δεν είναι οι εξαιρέσεις αυτές που περιγράφω. Οι 7 στους 10, κοιτάνε την εύκολη λύση. Και το κορυφαίο είναι όταν έρχονται και σου λένε: "Θέλω να φτιάξω ποιοτικό καφέ στο σπίτι να μοιάζει με του μαγαζιού, εύκολα, σχετικά γρήγορα, και να μη χαλάσω και πολλά χρήματα..." ... Τι απαντάς?...

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Νοέμ 07, 2016 7:01 pm

Καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος γιατί παραπέμπει σε μεταφορά τέτοιου καπουτσίνου

http://static01.global-free-classified- ... 738171.jpg

Άβαταρ μέλους
Luckees

Δημοσίευση από Luckees » Δευ Νοέμ 07, 2016 7:08 pm

Artisti έγραψε:Καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος γιατί παραπέμπει σε μεταφορά τέτοιου καπουτσίνου

http://static01.global-free-classified- ... 738171.jpg
Και αυτός ο καπουτσίνος φάινεται τις εχει τις διαρρόες του γιαυτό του φοραει πάνα η κυρία..

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Νοέμ 07, 2016 7:13 pm

Σε Coffee Mug πρέπει να μπει και αυτός :lol:

Απάντηση