Luckees έγραψε:...Τα δε keep cup δεν κρατάνε τον καφέ ζεστό/κρύο πάνω από 1 ώρα και το καπάκι τους μου αφήνει μια έντονη "πλαστικίλα" (ίσως υποκειμενικό) και σίγουρα το στόμιο τους δεν στεγανώνει.
Στο 2ωρο το υπολογίζω εγώ.

Όντως, δεν έχουν τη θερμομόνωση που έχουν τα θερμός, αλλά οκ, αν την είχαν δε θα ήταν ποτήρια, θα ήταν ...θερμός. Χαχα. Αν σκεφτώ πάντως ότι τον καφέ μου τον παρασκευάζω στις 7 το πρωί και τον έχω πιει μέχρι τις 10, τότε πιστοποιώ ότι η θερμοκρασία του ζεστού διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι τις 9 max. Ε, μετά, λογικό είναι να κρυώνει. Ειδικά αν σκεφτείς ότι από τις 7 που φεύγω από το σπίτι μέχρι τις 8 που φτάνω στη σχολή, έχει ταξιδέψει το καημένο το keepCup περί των 1.5 χλμ με τα πόδια, 10+ στάσεις με το μετρό, και βιώνει και το 'υπερατλαντικό' ταξίδι του λεωφορείου 250 από Ευαγγελισμό μέχρι Ζωγράφου και Πανεπιστημιούπολη... Οπότε ναι. Δεν έχω παράπονο. Με τόσο ταξίδι που κάνει, δεν έχω παράλογες απαιτήσεις από αυτό.
Luckees έγραψε: Έψαξα πολύ και εξωτερικό, διάβασα πολλές κριτικές σε amazon για διάφορα προϊόντα κλπ και δεν έβρισκα κάτι να με καλύπτει απόλυτα. Κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω το θερμός/ποτήρι(tumbler) των starbucks που μέχρι τότε σνόμπαρα.
Όπα! Αυτό δε το ήξερα. Τα 12 oz είναι το μέγεθος μου, και αν είναι τόσο καλό όσο λες, τότε θα πάω να το δω! Από τα starbucks είπες ότι το πήρες? Με ενδιαφέρει κυρίως η μη ύπαρξη διαρροών, που βέβαια δεν έχω στο keepCup, αλλά η αλήθεια είναι ότι το προσέχω κιόλας (δε το πετάω στη τσάντα πχ, προς Θεού, είναι δερμάτινη! lol )
errikos έγραψε:
Σταυριάνα στο Coffee Island δουλεύεις;! Λες για ένα μεταλλικό τεράστιο; Το έχω μου το είχαν κάνει δώρο και δε ξέρω τι να το κάνω, μαλλον θα το χρησιμοποιώ για να κάνω καμια τεκίλα πορτοκάλι .Για καφέ πάντως και ειδικά καπουτσίνο είναι ντροπή.
Ναι, εκεί εργάζομαι. Γι αυτό το υπέροχο(;) τεράστιο λιγνό μεταλλικό ποτήρι(?) λέω με τη στάμπα της εταιρείας στη μέση. Είναι κιτς, δε μ ' αρέσει. Νερό, θα έβαζα μέσα. Άντε και χυμό. Καφέ όχι. Εντωμεταξύ, έρχονται στο μαγαζί και μου το ζητάνε. Και τους προτείνω το KeepCup, ή το άλλο το πορσελάνινο (αν δε το θέλουν για μεταφορά), και επιμένουν: Θέλουν αυτό το μεταλλικό (!) Δε ξέρω τι λέει από στεγανότητα
(δε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, και δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πω 'ναι καλό είναι', επειδή έτσι μου έχουν πει να λέω. Αν δε το δοκιμάσω, δε το προτείνω. Νόμος.) , αλλά από πρακτικότητα και εμφάνιση... δεεεν.

Και μιας και το ανέφερα προηγουμένως: Η ψυχολογία του πελάτη τελικά είναι πολύ πολύ περίεργο πράγμα. Αν του μπει στο μυαλό, ότι "
αυτό θέλω γιατί το είδα σε άλλους και είναι ωραίο" ή "
έτσι το θέλω γιατί είναι πιο πρακτικό(;)" , πάει τελείωσε, δε μπορείς να τον μεταπείσεις. Ρε παιδιά, έρχονται και μου ζητάνε 500gr αλεσμένο καφέ. Και τους λέω: "
Σε πόσο χρονικό διάστημα καταναλώνετε αυτή την ποσότητα;" Και μου λένε οι περισσότεροι "
σε 2 εβδομάδες πχ". Και τους απαντώ: "
Δεν έχει νόημα να πάρετε τόση μεγάλη ποσότητα αλεσμένου καφέ, θα ξεθυμάνει/μπαγιατέψει. Προτείνω να πάρετε 100 gr πχ, και να ξανάρθετε αν το επιθυμείτε σε 2-3 μέρες." Και επιμένουν, θέλουν 500 gr. Και τους προτείνω
off the record τον προσανατολισμό στην αγορά κάποιου μύλου (έστω και χειροκίνητου, βλ Hario που έχουμε και στο μαγαζί). Πάλι αρνητική απάντηση. Και κάνω μία ύστατη προσπάθεια: "Να σας το μοιράσω τουλάχιστον σε 3 ξεχωριστά σακουλάκια που θα τα κλείσω με θερμοκολλητικό, για να έχετε ένα καλύτερο έστω αποτέλεσμα στη διατήρηση του καφέ? ". Απάντηση: "όχι, δε θέλω να κουβαλάω πολλές συσκευασίες" ...

Από που να πάω να πέσω;; Να θες να βοηθήσεις το πελάτη και να μη σε αφήνει!! Δεν έχει που δεν έχει μύλο, δε παίρνει που δε παίρνει μικρές ποσότητες να ελαχιστοποιήσει το κακό, δε θέλει και σακουλάκια με μόνωση, φταίω εγώ μετά που απελπίζομαι με την παιδεία του Έλληνα πάνω στον καφέ;; Και δεν είναι οι εξαιρέσεις αυτές που περιγράφω. Οι 7 στους 10, κοιτάνε την εύκολη λύση. Και το κορυφαίο είναι όταν έρχονται και σου λένε: "Θέλω να φτιάξω ποιοτικό καφέ στο σπίτι να μοιάζει με του μαγαζιού, εύκολα, σχετικά γρήγορα, και να μη χαλάσω και πολλά χρήματα..." ... Τι απαντάς?...