Gaggia baby με ποιο μύλο??

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Costas

Re: Gaggia baby με ποιο μύλο??

Δημοσίευση από Costas » Τετ Απρ 14, 2010 5:19 pm

NaGR έγραψε:τελικά θα πας για doserless ή με doser?
Αν είναι για Rocky dosereless.Έκανα και κ ένα τηλ πριν στο taf cafe για τον anfim που πρότεινε ο Χρήστος,και τον δίνουν 276,πολύ κοντά στον rocky.Με doser βεβαια , αλλά μου φαίνεται λιγότερο χοντροκομμένος από τον macap εμφανισιακά κ φυσικά και στην τιμή!!Και το καλό είναι πάω στο taf τον αγοράζω κ τελείωσα ούτε αποστολές ούτε αναμονές τίποτα!(Ψιλοπράγματα αλλά μετράνε κι αυτά)..
Θα περάσω κ από κει μήπως υπάρχουν live.

Χρήστο με τον anfim διάβασα ότι παίζεις περίπου στο 9 οπότε υπάρχουν πολλά περιθώρια για πιο λεπτοκομμένο καφέ σωστά?
Επίσης τα κενά ενδιάμεσα στα steps τα βρίσκεις ικανοποιητικά σε συνδυασμό με την baby?

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Τετ Απρ 14, 2010 5:54 pm

είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη?
νόμιζα μόνο Αθήνα έχει κατάστημα το TAF.

Xρήστο πόσο ύψος έχει ο Anfim?
mouhtis έγραψε:Επίσης τα κενά ενδιάμεσα στα steps τα βρίσκεις ικανοποιητικά σε συνδυασμό με την baby?
αυτό με ενδιαφέρει και εμένα.

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τετ Απρ 14, 2010 6:03 pm

NaGR έγραψε:είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη?
νόμιζα μόνο Αθήνα έχει κατάστημα το TAF.
Αθήνα είμαι ,αλλά γράφω Salonica(ξέρεις πατρίδα!).
Εδώ http://www.anfim.net/en/prodotti_semi.html βλέπω είναι 38 cm .

Άβαταρ μέλους
NaGR

Δημοσίευση από NaGR » Τετ Απρ 14, 2010 6:11 pm

περί ΤAF,νομίζω οτι αν έχει κάποιον στο κατάστημα πρέπει να περάσεις να τον δεις να σου κάνει

Off topic:
έστω οτι θέλω τον Macap κ εσύ τον Rocky, να ζητήσω μήπως μας κάνουν έκπτωση απο το internetομάγαζο άμα πάρουμε και τους 2?
εγώ Αθήνα είμαι και δεν έχω πρόβλημα να παραλάβεις εσύ ή εγώ.

φυσικά αυτό ισχύει και αν κάποιος άλλος Αθηναίος θέλει, αυξάνει το διαπραγματευτικό μας πλεονέκτημα

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τετ Απρ 14, 2010 6:30 pm

NaGR έγραψε:έστω οτι θέλω τον Macap κ εσύ τον Rocky, να ζητήσω μήπως μας κάνουν έκπτωση απο το internetομάγαζο άμα πάρουμε και τους 2?
εγώ Αθήνα είμαι και δεν έχω πρόβλημα να παραλάβεις εσύ ή εγώ.
Off topic:
Καθόλου κακή ιδέα..αν έχεις τη διάθεση να ψάξεις λίγο αν παίζει κάτι τέτοιο.Αν είναι να γλιτώσουμε μερικά γιουρόπουλα για παραλαβές και τέτοια δεν έχω πρόβλημα.Αν τυχόν το ψάξεις και βρεις κάποιο site ,ρώτα σε παρακαλώ τιμή για (1)macap +(1)rocky αλλά και για(2)macap να δω αν παίζει να τον χτυπήσω.(δεν είναι σίγουρο ότι πάω για rocky,βλέπω κ anfim,αλλά μια ερώτηση γιαυτό που λες καλή θα ήταν!)

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Τετ Απρ 14, 2010 7:36 pm

Παιδιά αν δεν κάνω λάθος χτές που περασα να πάρω καφέ υπήρχε ένας anfim best στο Taf και ένας quickmill. Αν περάσετε από εκεί μπορούν να σας που λεπτομέριες τα παιδιά. Είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Απρ 14, 2010 9:51 pm

mouhtis έγραψε:
NaGR έγραψε:τελικά θα πας για doserless ή με doser?
Αν είναι για Rocky dosereless.Έκανα και κ ένα τηλ πριν στο taf cafe για τον anfim που πρότεινε ο Χρήστος,και τον δίνουν 276,πολύ κοντά στον rocky.Με doser βεβαια , αλλά μου φαίνεται λιγότερο χοντροκομμένος από τον macap εμφανισιακά κ φυσικά και στην τιμή!!Και το καλό είναι πάω στο taf τον αγοράζω κ τελείωσα ούτε αποστολές ούτε αναμονές τίποτα!(Ψιλοπράγματα αλλά μετράνε κι αυτά)..
Θα περάσω κ από κει μήπως υπάρχουν live.

Χρήστο με τον anfim διάβασα ότι παίζεις περίπου στο 9 οπότε υπάρχουν πολλά περιθώρια για πιο λεπτοκομμένο καφέ σωστά?
Επίσης τα κενά ενδιάμεσα στα steps τα βρίσκεις ικανοποιητικά σε συνδυασμό με την baby?
Παίζεις από 4.5 και κάτω. Γύρω στο 4 είναι οι περισσότεροι καφέδες με τον Aldi να χρειάζεται το λεπτότερο κόψιμο (3-). Ούτε που μπήκα στον κόπο να κάνω αναγωγή τα βήματα του μύλου σε μονάδες χρόνου. Είναι τόσες άλλες μεταβλητές που επηρεάζουν τον χρόνο που αυτά τα +-3 sec είναι απλά παραμυθάκια.
Επίσης όπως σωστά ειπώθηκε για το ύψος του anfim είναι 38 cm και πρόσεξε τα εξής: Η Baby σου είναι στα 40 cm και έχει χρώμα μαύρο με γυαλιστερό μέταλλο μπροστά. Τι παρατηρείς; σχεδόν τέλειο από οπτικής άποψης συνδιασμό, σαν set θα φαίνεται. Εγώ έχω μπεζ ανοιχτό baby με μαύρο Anfim, συνδιασμός from hell.

276 ευρώ είναι η τιμή που την πήρα εγώ με φπα 19% άρα ηTaf δεν αύξησε την τιμή του. Γιατί δεν πάτε και οι δύο στο Taf (με τον NaGR) να δείτε άμα γίνεται καμιά καλύτερη τιμή άμα αγοράσετε δύο μύλους. Άσε τώρα τα θέματα αισθητικής φίλε NaGR :lol: (το μικρό σου πιο είναι btw?).

Τελειώνοντας δύο παρατήρησεις. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα και για τίποτα στην αγορά μηχανών και μύλων. Το μόνο που μπορεί να πει είναι την εμπειρία του και στο συγκεκριμένοι θέμα η δική μου είναι ότι συνδιασμός Baby + Anfim Best δίνει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και εκεί που το σύστημα φαίνεται να "χωλαίνει" ή τέλος πάντων είναι ο περιοριστικός παράγοντας είναι οι δεξιότητες barista ή η έλλειψη αυτών από μέρους μου.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι, και απλά θέλω να την τονίσω και εγώ αυτό που έγραψε ό φίλος o dalas
dalas έγραψε:... Για μένα όμως το κυριότερο είναι η ποιότητα του καφέ που χρησιμοποιείς (garbage in - garbage out).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Costas

Δημοσίευση από Costas » Πέμ Απρ 15, 2010 5:18 pm

Christos έγραψε:Η Baby σου είναι στα 40 cm και έχει χρώμα μαύρο με γυαλιστερό μέταλλο μπροστά. Τι παρατηρείς; σχεδόν τέλειο από οπτικής άποψης συνδιασμό, σαν set θα φαίνεται.
Πολύ καλό ακούγεται..!
Christos έγραψε:Γιατί δεν πάτε και οι δύο στο Taf (με τον NaGR) να δείτε άμα γίνεται καμιά καλύτερη τιμή άμα αγοράσετε δύο μύλους.
Όταν πάω από κει θα τους ρωτήσω αλλά εσύ NaGR για τον macap δεν ενδιαφέρεσαι?Τελικά NaGR βρήκες τίποτα στο ''ιντερνετομάγαζο''?

Άβαταρ μέλους
NaGR

Δημοσίευση από NaGR » Πέμ Απρ 15, 2010 7:53 pm

έστειλα mail χθες
δεν μου έχουν απαντήσει

ρώτα αν κάνει κάτι καλύτερο για 2 anfim αλλά μην το θέσεις δεσμευτικά

Costas

Δημοσίευση από Costas » Δευ Μάιος 31, 2010 5:18 pm

Καλησπέρα,
μια ερώτηση παιδιά περί μύλων..Διαβάζω στα χαρακτηριστικά των μύλων για ''burrs'' conical ή flat. Tα burrs έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τα blades ή είναι το ίδιο πράγμα? Είμαι πολύ κοντά στο να παραγγείλω αυτόν http://www.espressocoffeeshop.it/ascaso ... inder.html , αλλά στο site της ascaso βλέπω στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει blades( http://www.ascaso.com/2010/cafe/eng/imini.html ). Σε άλλα sites αναφέρεται για αυτόν το μύλο ότι έχει conical burrs. Αν όντως έχει blades είναι κάτι σαν τύπου μλπέντερ με λεπίδες και σαφώς λιγότερων δυνατοτήτων??
Ευχαριστώ

Απάντηση