Καφεδες σε πακετο

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
mitsos1311
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Bezzera BZ99s
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Αscaso i-steel Ι-1
Οι καφέδες μου:: Στο Ψάξιμο...

Re: Καφεδες σε πακετο

Δημοσίευση από mitsos1311 » Πέμ Μάιος 29, 2014 12:23 am

Δες τα παρακάτω βίντεο μήπως σε βοηθήσουν , σε γυάλινο τους φτιάχνει άλλα το ποτήρι είναι μεγάλο , πρέπει να είναι κοντά στα ml του πλαστικού που σε ενδιαφέρει!

Άβαταρ μέλους
glf
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Wega Mininova EPU
Μύλος:: Mazzer Super Jolly

Δημοσίευση από glf » Πέμ Μάιος 29, 2014 11:40 am

Μέχρι και το μέγεθος τα παγακια παίζει ρόλο

Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Δημοσίευση από Giwrgos » Σάβ Μάιος 31, 2014 10:40 am

christosteme έγραψε:Καλησπέρα παιδιά.Δουλεύω σε ένα κατάστημα καφέ στη θεσ/νικη αλλά το 80 τα εκατο των καφέδων που φτιάχνουμε είναι πακέτο και έχω μια απορία.έμαθα να φτιάχνω καφέδες φρεντο σε γυάλινα ποτήρια για φρεντο.στο πλαστικό ποτήρι 300 ml τι ποσότητα βάζω για να τα γεμίσω ασ πούμε.Οσο είναι η γραμμη του διπλού κλείστρου τόσο βάζω για φρέντο νομίζω γύρω στα 17 γραμμαρια.επίσης βλέπω γνωστό φρανσαιζ κοντά σε εμας να ειναί γεματο το πλαστικό του φρεντο και εμενα μισό.βοηθηστε με να καταλάβω τον καφέ πακέτο.ευχαριστώ!
Καλημερα Χρηστο,
Προσωπικα θα σου ελεγα μην συγκρινεις με αλλη αλυσιδα τον καφε σου,γιατι το να δωσεις ενα ποτηρι καφε 500ml δεν σημαινει οτι ειναι και καφες.
Να σου πω οτι στην δουλεια μου κοντα που εχει αρκετα καφε,αλυσιδες κτλ,το 90% αγοραζει απο καφε που δεν ειναι αλυσιδα και η ποσοτητα του ειναι η μιση σε σχεση με τις αλυσιδες.
Γιατι αυτο?Γιατι απλα στα αλλα επινες νερο :D
Για μενα κρατα την ποσοτητα οπως την εχεις και μην βλεπεις αλλους τι κανουν..Αν ο πελατης πιει σωστο καφε θα σε προτιμησει και ας ειναι και σφυνακοποτηρο.
:oneup:

NikosArarat

Δημοσίευση από NikosArarat » Τετ Σεπ 10, 2014 12:00 pm

νομίζω ότι το χειρότερο στα διάφορα γνωστά καταστήματα είναι ότι στο freddo βάζουν τόσο γάλα με αποτέλεσμα να γίνεται νερόγαλο

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Τετ Σεπ 10, 2014 12:14 pm

Αν σου φαίνεται πολύ μικρή η ποσότητα μπορείς να προσθέσεις (μικρή) ποσότητα εμφιαλωμένου νερού. Σε καμιά περίπτωση μην αφήνεις την εκχύλιση παραπάνω, αυτό κάνουν αρκετοί και βγαίνει ένα πικρόζουμο.

kiwi1983

Δημοσίευση από kiwi1983 » Τρί Οκτ 21, 2014 10:39 pm

καλησπέρα παιδιά γνωρίζει κάποιος να μου πει πόσα oz πλαστικό δουλευουνε τα μαγαζιά για εσπρεσσο μονο/διπλό και επίσεις για cappucino nes , γαλλικό , τσάι μπορώ να χρησιμοποιήσω εναν κωδικό ? πχ για φραπέ fredo εχω τα crystal 405 300 ml
Eυχαριστώ .

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Πέμ Οκτ 23, 2014 12:22 am

κατα την γνωμη μου .....μονη δοση 7-8 γρ ..το καλυτερο θα ηταν να βαλεις 9-10 γραμμαρια ικανοποιεις τους παντες ..50-60 γραμμαρια αποσταξη (δεν καταλαβαινεται η πικρίλα στον φρεντο τοσο εντονη) καλο χτυπημα 3 μεγαλα παγακια να κανει καλο αυφρο και αλλα 2 μεγαλα παγακια και εισαι συυπερ

και δεν χρειαζεται να γεμισουν τα γαιδουροποτηρα μεχρι πανω ..ο καλος αφρος θα κανει ογκο

Απάντηση