Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Brouno

Re: Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου

Δημοσίευση από Brouno » Τρί Μαρ 02, 2021 4:41 pm

Καλησπέρα σε όλους, μήπως έχει κάποιος γνώμη για την συγκεκριμένη https://kudu.gr/collections/espresso-ma ... C2%AE-plus ; Θέλει φίλος να την πάρει, άσχετος με το άθλημα του καφέ, και δεν έχω διάβασει κάπου κάτι σχετικό με αυτή. Προσωπικά του έχω προτείνει την εξης https://www.barista.gr/el/lelit-pl41tem-pid-5 που είναι στα ίδια λεφτά

Zen308
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL

Δημοσίευση από Zen308 » Τρί Μαρ 02, 2021 5:16 pm

Brouno έγραψε:
Τρί Μαρ 02, 2021 4:41 pm
Καλησπέρα σε όλους, μήπως έχει κάποιος γνώμη για την συγκεκριμένη https://kudu.gr/collections/espresso-ma ... C2%AE-plus ; Θέλει φίλος να την πάρει, άσχετος με το άθλημα του καφέ, και δεν έχω διάβασει κάπου κάτι σχετικό με αυτή. Προσωπικά του έχω προτείνει την εξης https://www.barista.gr/el/lelit-pl41tem-pid-5 που είναι στα ίδια λεφτά
Sage ή αλλιώς breville σε άλλες αγορές.
Πουλάνε αρκετά κυρίως στις ΗΠΑ και γενικά κάνουν καλό καφέ, δεν είναι της πλακας.
Διαβάζω στα ξένα φόρουμ συχνά πυκνά για θέματα αξιοπιστίας, που στην Αμερική λύνονται γιατί έχουν καλό after sales, αλλά εδώ δεν ξέρω τι παίζει με την αντιπροσωπεία.
Προσωπικά θα αγοραζα την Lelit.

Άβαταρ μέλους
dasimo
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: Bezzera BZ10
2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
Μύλος:: Eurika Mignon
2ος Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu

Δημοσίευση από dasimo » Τρί Μαρ 02, 2021 5:28 pm

ναι η μηχανή είναι καλή, αλλα χίλιες φορές μια Lelit στα αντίστοιχα χρήματα και μάλιστα με PID . Νομίζω οτι ο δρόμος που σου λέω εγω θα σου γλυτωσει μια αναβαθμιση στο μέλλον.

FeignOo
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: Specialty

Δημοσίευση από FeignOo » Σάβ Μαρ 13, 2021 5:07 pm

zolosatiy έγραψε:
Σάβ Φεβ 27, 2021 7:41 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Κοιτάω για μηχανή στα 300-400€,
εδώ και 8 χρόνια εχω μύλο Ascaso imini i2 (μια χαρά) και καφετιέρα μια (μπούρδα) saeco via veneto (με pressurised portafilter, μη βαράτε!)
Έχοντας κάνει την έρευνα και το homework μου, η προφανής λύση/μονόδρομος σε αυτά τα λεφτά μοιάζει να είναι η gaggia 2018/19, με (χειρότερη) εναλλακτική την sage duo temp pro, και ανεβάινοντας στα ~600 την lelit PL41 PLUST PID, σωστά;

Πίνοντας φρεσκοκομμένο καφέ έχω πιάσει ένα στοιχειώδες επίπεδο, οι καφέδες μου βγαίνουν εντός "προδιαγραφών" και καλύτεροι από καφέδες πολλών μαγαζιών. Με μια gaggia θα δω προφανώς διαφορές. Το θέμα είναι, δίνοντας τα διπλά λεφτά από τα λεφτά της gaggia θα δω τόοοσο πιο σημαντική βελτίωση για να ανέβω κατηγορία και να παω σε μηχανή με pid?

Εχω χάσει κανένα άλλο μοντέλο; Πουλιούνται οι lelit με pid μεταχειρισμένες, μήπως αξίζει να δώ κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Καλησπέρα, επειδή έκανα κι εγώ παρόμοια έρευνα αγοράς πριν 2 μήνες και κατέληξα στην Lelit PLUST PID της οποιας ειμαι κατοχος 1+ μηνα, θα σου πω οτι η μηχανή ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Πίνω πραγματικά πολυ κάλους καφέδες και φαίνεται οτι παίρνει ακόμα βελτίωση. Τον ατμο δεν τον εχω δουλεψει ακομα να πω την αληθεια. Για τις άλλες δεν έχω άποψη άλλα τείνω να συμφωνήσω με τον Γιώργο (παρεμπιπτόντως έχουμε το ίδιο setup μηχανης-μυλου) οτι καλύτερα ειναι να πας για μηχανή με PID.
Καλη συνεχεια και καλοζιρικη οποια καταληξεις.

Άβαταρ μέλους
TeoKaras
Όνομα: Θοδωρής Αναστάσιος
Μηχανή:: Gaggia classic
2η Μηχανή:: Izzy lacrema
Μύλος:: rancilio rocky doser
2ος Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: άπειρος με προτίμηση fredo cappuccino
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από TeoKaras » Τρί Μαρ 16, 2021 2:54 pm

Καλησπέρα σε όλους , χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή ,
για πρώτη φορά στη ζωή μας εγώ (περιστασιακός καταναλωτής καφέ)
και η σύζυγός μου καθημερινή καταναλωτής καφέ και περιστασιακά delivery café ,
αποφασίσαμε έπειτα απο βλάβη στη καφετιέρα espresso μιας Izzy lacrema,
την οποία της την είχαν κάνει δώρο πριν κάποια χρόνια και καταναλώναμε αλεσμένο καφέ απο supermarket
με αποτέλεσμα τη σχετική δυσαρέστιση της συζύγου,
αποφασίσαμε να πάρουμε μία νέα με ενα budget 200 το πολύ στη χειρότερη 300 ευρώ (όντας οικογένεια 4 με 2 μικρα παιδία ίσως να είναι και πολλά παραπάνω απο όσα μας πέρνει) αλλά λόγω προσφάτων γενεθλίων και γιορτής είπα να προσπαθήσω να κάνω μια καθημερινή μας συνήθεια πολύ πιο ποιοτική και απολαυστική, θα μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας?

Να σημειωθεί οτι έχω πολυ περιορισμένη εμεπειρία και χρόνο για τη κατασκευή café
και ο χόρος που θα βάλουμε τον εξοπλισμό είναι 25cm μήκος/πλατος - 54cm βάθος και 50cm ύψος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

pigassos
Όνομα: Manos
Μηχανή:: Kenwood ES021
2η Μηχανή:: Dolce Gusto
Μύλος:: Iberital Challenge A

Δημοσίευση από pigassos » Τρί Μαρ 16, 2021 3:48 pm

Καλησπέρα. Στην κατηγορία που ψάχνεις μια καλή επιλογή είναι η Delonghi Dedica. Έχει γύρω στα 170€ και έχει πολλούς αυτοματισμούς που θα κάνουν τη καθημερινότητα πιο εύκολη. Επίσης είναι πολύ μικρή σε διαστάσεις.
La Pavoni challenge 51mm basket
Naked portafilter

Άβαταρ μέλους
TeoKaras
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από TeoKaras » Τρί Μαρ 16, 2021 4:08 pm

pigassos έγραψε:
Τρί Μαρ 16, 2021 3:48 pm
Καλησπέρα. Στην κατηγορία που ψάχνεις μια καλή επιλογή είναι η Delonghi Dedica. Έχει γύρω στα 170€ και έχει πολλούς αυτοματισμούς που θα κάνουν τη καθημερινότητα πιο εύκολη. Επίσης είναι πολύ μικρή σε διαστάσεις.
Ευχαριστώ πολύ αρχικά για την άμεση απάντηση, :oneup:
καλή επιλογή μου φαίνεται αυτή!
να ρωτήσω συστήνεις να πάρω και μύλο και να αλέθω το καφέ ?
Διότι διάβασα σε αρκετά σημεία οτι κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά ή μήπως να βρώ καφετιέρα που να έχει μύλο ενσωματομένο ?
έπειτα 'οσον αφορά το αφρόγαλα, πως φτιάχνεται με γάλα ? εβαπορέ ? κρέμα γάλακτος ? Ή κάτι τελείως διαφορετικό που δεν έχω σκεφτεί ? διότι με την izzy lacrema με γάλα light του supermarket δεν μας έβγαινε καλό το αφρόγαλα.

pigassos

Δημοσίευση από pigassos » Τρί Μαρ 16, 2021 4:24 pm

Αυτή η μηχανή δουλεύει μόνο με αλεσμένο καφέ , τύπου σούπερ μάρκετ. Για να πεις ότι παίρνεις μύλο θα πρέπει να κάνεις μια μετατροπή στο καλάθι γιατί είναι pressurized. Έννοειται ότι με μύλο και φρέσκο καφέ το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αλλά μπαίνεις σε άλλες διαδικασίες και πολύ περισσότερα έξοδα. Μόνο ο μύλος κάνει κάτω ελάχιστο όσο και η μηχανή που σου λέω. Το χόμπυ του espresso είναι πολύ ωραίο αλλά θέλει χρόνο, χρήμα και διάβασμα. Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς δε σου κάνει αυτή η μηχανή.
Σχετικά με το αφρογαλα στο ζεστό προτιμουμε πλήρες γάλα φρέσκο και στο κρύο light 1,5%
Για να πετύχει στο ζεστό αφρογαλα έχει να κάνει , η τεχνική η μηχανή και το γάλα. Δες κανένα βίντεο στο YouTube που θα σε βοηθήσει αρκετά
Naked portafilter

Άβαταρ μέλους
TeoKaras
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από TeoKaras » Τρί Μαρ 16, 2021 4:35 pm

pigassos έγραψε:
Τρί Μαρ 16, 2021 4:24 pm
Αυτή η μηχανή δουλεύει μόνο με αλεσμένο καφέ , τύπου σούπερ μάρκετ. Για να πεις ότι παίρνεις μύλο θα πρέπει να κάνεις μια μετατροπή στο καλάθι γιατί είναι pressurized. Έννοειται ότι με μύλο και φρέσκο καφέ το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αλλά μπαίνεις σε άλλες διαδικασίες και πολύ περισσότερα έξοδα. Μόνο ο μύλος κάνει κάτω ελάχιστο όσο και η μηχανή που σου λέω. Το χόμπυ του espresso είναι πολύ ωραίο αλλά θέλει χρόνο, χρήμα και διάβασμα. Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς δε σου κάνει αυτή η μηχανή.
Σχετικά με το αφρογαλα στο ζεστό προτιμουμε πλήρες γάλα φρέσκο και στο κρύο light 1,5%
Για να πετύχει στο ζεστό αφρογαλα έχει να κάνει , η τεχνική η μηχανή και το γάλα. Δες κανένα βίντεο στο YouTube που θα σε βοηθήσει αρκετά
Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις,
παρατήρησα και τις αγγελίες του site εδώ
αν έπερνα μια μεταχηρισμένη Ascaso για παράδειγμα και να άλεθα καφέ και τον έβαζα σε αυτή τη καφετιέρα? γίνεται αυτό ?
θα είχε μεγάλη διαφορά απο το να πάρω αλεσμένο αν όχι απο super market απο μαγαζί με καφέ ?
παρατήρησα οτι θα μου ερχόταν ενα κόστος 270 περίπου.. που είναι οριακά, αλλά τουλάχιστον αν αξίζει θα το έκανα.

pigassos

Δημοσίευση από pigassos » Τρί Μαρ 16, 2021 4:45 pm

Το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με τη λογική βέβαια ότι θα πάρεις και καλό καφέ.
Αν δε ενδιαφέρει μύλος σκέφτομαι να δώσω τον δικό μου iberital Challenge automatic. Τον αγόρασα πριν κανένα 5μηνο
Naked portafilter

Απάντηση