izzy 99H12 maestro - καϊμάκι

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Re: izzy 99H12 maestro - καϊμάκι

Δημοσίευση από psycho » Τετ Μαρ 17, 2010 4:26 pm

stv έγραψε:
psycho έγραψε:Φιλε mouhtis εγώ πρετείνω να μήν πετάξεις λεφτά για p-pf και να πάρεις ΄'ενα μύλο.
Εδω υπάρχουν mods πως να κάνεις το pressurized σε απλό κι εσύ θές να το αγοράσεις κιόλας?!
συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο psycho, και εγώ ψάχνομαι να αγοράσω ένα απλό φίλτρο για την delonghi, είμαι βέβαια ευχαριστημένος με αυτό που έχω αλλά θέλω να το δοκιμάσω και το βλέπω και ως τρόπο πιθανής βελτίωσης του καφέ..
φίλε psycho έχεις υπόψη σου κάποιο ling με mod σε pf?
Φίλε stv εδώ (http://protofusion.org/wordpress/2010/0 ... rtafilter/) υπάρχεις ένας αναλυτικός οδηγός με photo αλλά ένα παιδί απο το forum νομίζω έχει κάνει mod στης saeco to pf του αλλά δεν θυμάμαι πoιός!

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τετ Μαρ 17, 2010 4:32 pm

Μπορεί να έιναι επειδή δεν είμαι γνωστής του αντικειμένου και με ενδιαφέρει λίγο η εμφάνιση.. Ξέρετε αν μπορέσω να το κάνω από απλό σε pf με βαλβίδα;;

stv

Δημοσίευση από stv » Τετ Μαρ 17, 2010 4:40 pm

psycho έγραψε: Φίλε stv εδώ (http://protofusion.org/wordpress/2010/0 ... rtafilter/) υπάρχεις ένας αναλυτικός οδηγός με photo αλλά ένα παιδί απο το forum νομίζω έχει κάνει mod στης saeco to pf του αλλά δεν θυμάμαι πoιός!
:lol: Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο! Και εγώ που έλεγα πως θα χρειαστεί να χρησιμοποιείσω τρυπάνι! :lol: Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά, αλλά σκοπεύω να το δοκιμάσω!!
ευχαριστώ psycho!!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 17, 2010 4:44 pm

mouhtis έγραψε:Χρήστο δοκίμασα αυτά που μου είπες ,να γεμίσω όλο το φιλτρο καφέ και τα λοιπά και έβγαλε όντως κρέμα,αλλά σε μεγάλη ποσότητα καφέ εννοείται.(με το barcream).-θα ανεβάσω φωτό Το θέμα όμως παραμένει πως θα το πετύχω σε μονό espresso... Κάτι με κάνει να πιστεύω ότι χρειάζομαι άλλο pf με το σύστημα αυτό που συμπιέζει. Μπορώ να το αλλάξω;;που θα βρω;;
Γιατί έβαλες το barcream? ήθελα δω και τους χρόνους εκχύλισης. Αλήθεια σε τι χρόνο έβγαλές τον καφέ τώρα; Για τον μονό (αν και το σωστό είναι ristretto), βάλε το μονό καλαθάκι, γέμισε το μέχρι επάνω , και επανέλαβε τα ίδια βήματα.

@ psycho
Σε αυτό αναφέρεσαι το mod της saeco;
Ο livadaki έκανε το mod, μην ξαναπιάσω άνθρωπο αδιάβαστο εδώ μέσα :lol: :lol: :lol:

@mouhtis (part 2)
Ξέχνα το pressurised, έχεις ήδη. Δεν μου απάντησες η παλιά σου izzy τι pf έπερνε; Αν θέλεις να δεις άμεσα αποτέλεσματα πέτα τους illy και lavazza και βρες ένα καφεκοπτείο να σου ψιλοκόψει τον καφέ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

stv

Δημοσίευση από stv » Τετ Μαρ 17, 2010 4:46 pm

mouhtis έγραψε:Μπορεί να έιναι επειδή δεν είμαι γνωστής του αντικειμένου και με ενδιαφέρει λίγο η εμφάνιση.. Ξέρετε αν μπορέσω να το κάνω από απλό σε pf με βαλβίδα;;
από απλό σε pressured pf λίγο δύσκολο μου φαίνεται! Εδώ λέμε να μετατρέψουμε το p pf σε απλό για να αναδείξουμε όλες τις τεχνικές μας στην παρασκευή καφέ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, γιατί για να βρεις φίλτρο που θα ταιριάζει με την μηχανή σου δεν είναι και το ευκολότερο, είναι αυτό που σου πρότεινε ο psycho πιο πάνω, πας για μύλο, αγοράζεις και τους κόκκους και αρχίζεις τα πειράματα! Και να βρεις φίλτρο δεν θα είναι τόσο φτηνό πιστευω, άρα ξοδεύοντας λίγο περισσότερο μπορείς να παρεις μύλο.

stv

Δημοσίευση από stv » Τετ Μαρ 17, 2010 4:50 pm

Off topic:
Christos έγραψε: Off topic:
@ psycho
Σε αυτό αναφέρεσαι το mod της saeco;
Ο livadaki έκανε το mod, μην ξαναπιάσω άνθρωπο αδιάβαστο εδώ μέσα :lol: :lol: :lol:

Off topic:

:lol: :lol: :oops: :oops:

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τετ Μαρ 17, 2010 5:02 pm

Χρήστο δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω χωρίς το barcream,θα τα δοκιμάσω το βράδυ κ θα ανεβάσω τα αποτελέσματα και φωτό . Αν κατάλαβα έχω pressurized αλλά με τρύπα όχι με βαλβίδα. Stv έχω επηρεαστεί από ένα βιντεακι που έχω ανεβάσει πιο πάνω κ δείχνει διάφορα του απλού με το pressurized.πάντως θα δοκιμάσω κ με καφέ από coffeeway. Χρήστο η παλιά μηχανή δεν θυμάμαι ακριβώς τι φιλτρο είχε , πάντως λαστιχακια κ τέτοια δεν είχε.το μεταλλικό φιλτρο είχε εσωτερικά πολλές τρύπες και από κάτω είχε μια.βαλβίδα αν θυμάμαι καλά δεν είχε.και από τον πρώτο καφέ έβγαλε καιμακι,ο καφές από την αρχή εσταζε ψιλοξανθος..ενώ τώρα βγαίνει αρχικά μαύρος κ προς το τέλος ξανθαίνει ελάχιστα. Σορρυ αν σας κουραζω!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 17, 2010 5:28 pm

mouhtis έγραψε:...και από τον πρώτο καφέ έβγαλε καιμακι,ο καφές από την αρχή εσταζε ψιλοξανθος..ενώ τώρα βγαίνει αρχικά μαύρος κ προς το τέλος ξανθαίνει ελάχιστα
Ένα σημάδι ότι ο καφές αρχίζει να μπαγιατεύει είναι όταν ξεκινάει μαύρος και ξανθαίνει γρήγορα-απότομα.
. Σορρυ αν σας κουραζω!!
Αυτό άμα το ξαναγράψεις θα φας ban :lol: . Το forum γι αυτό έγινε, για να κάνουμε συζητήσεις και να προσφέρουμε, ότι εμπειρία έχει o καθένας, στο θέμα espresso.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Τετ Μαρ 17, 2010 5:39 pm

psycho έγραψε:φιλε mx αυτό που καταλαβαίνω απο το κειμενάκι είναι οτι όντως αυτός δεν είναι espresso!!...
"... This allows even inexperienced operators to make good espresso. ..."
Εγώ γιατί κατάλαβα το αντίθετο ? :shock:

Γενικά σε συζητήσεις βλέπω διάφορες αναφορές τύπου 'αυτός δεν ειναι espresso' . Εφόσον όταν βγαίνω έξω πίνω καφέ από Elektra Belle Epoque , Wega , Rancillo και άλλες μπορώ να καταλάβω τι είναι και τί δεν είναι espresso, το ίδιο πιστεύω όλοι μας .

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Τετ Μαρ 17, 2010 6:10 pm

mx1001 έγραψε:
psycho έγραψε:φιλε mx αυτό που καταλαβαίνω απο το κειμενάκι είναι οτι όντως αυτός δεν είναι espresso!!...
"... This allows even inexperienced operators to make good espresso. ..."
Εγώ γιατί κατάλαβα το αντίθετο ? :shock:

Γενικά σε συζητήσεις βλέπω διάφορες αναφορές τύπου 'αυτός δεν ειναι espresso' . Εφόσον όταν βγαίνω έξω πίνω καφέ από Elektra Belle Epoque , Wega , Rancillo και άλλες μπορώ να καταλάβω τι είναι και τί δεν είναι espresso, το ίδιο πιστεύω όλοι μας .
Η μηχανή όπως είπαμε δεν κάνει το καφέ...
Δεν συγκρίνουμε izzy με wega βέβαια. Εγώ δεν πίνω έξω espresso γιατι γίνομαι κακός κάθε φορά

Απάντηση