Πήρα τον συγκεκριμένο μύλο πριν από δύο μήνες μεταχειρισμένο βέβαια, σε μέτρια προς καλή κατάσταση. Δεν είχε το hopper, το καπάκι από το doser και τα πλαστικά ποδαράκια, ενώ δεν έλειπαν και κάποια μικροχτυπήματα και γρατζουνιές εξωτερικά. Μου κέντρισαν βέβαια το ενδιαφέρον τα 75αρια μαχαίρια, καθώς και η στιβαρή μεταλλική κατασκευής του. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχω αλλάξει τα μαχαίρια
Πήρα κάποιες ιδέες από υφιστάμενα projects που υπήρχαν στο Thingiverse έπρεπε όμως να φτιάξω κάτι δικό μου μιας και ο μύλος όπως προανέφερα δεν αποτελεί και την πλέον δημοφιλή επιλογή ειδικότερα μεταξύ των οικιακών χρηστών.
Αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και τελείως χωρίς hopper, ο χώρος που δίνει η υποδοχή του μύλου (πρέπει να φαίνεται και στις φωτογραφίες) είναι αρκετός για μία και δύο δόσης καφέ, ήθελα όμως ένα μικρό δοχείο που να συμπληρώνει περισσότερο την εικόνα του μύλου και όχι την λειτουργικότητα αυτού. Μετά από 1-2 αποτυχίες (δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά προγράμματα τύπου CAD) έφτιαξα ένα σχετικά μικρό hopper με το καπάκι του, που νομίζω ότι άνετα μπορεί να φιλοξενήσει 200 περίπου γραμμάρια καφέ (δεν θα γεμίζω ούτε το μισό βέβαια). Ακολούθως σειρά είχε το doser, υπήρχαν πολλές επιλογές, σχέδια και ιδέες, αλλά τελικά επέλεξα την πιο εύκολη σχεδιαστικά, ίσως αργότερα αν αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία να φτιάξω και κάτι άλλο.
Κράτησα το στεφάνι του doser και το μετέτρεψα με ένα χωνί που εκτύπωσα σε on demand. Έφτιαξα και ένα καπάκι και νομίζω ότι το σύνολο πέρα από λειτοργικό δείχνει αρκετά όμορφο τουλάχιστον εξωτερικά.
Θα κάνω βέβαια τις απαραίτητες δοκιμές και αν χρειαστούν αλλαγές θα τις φτιάξω. Άφησα σε αναμονή για το μέλλον δύο ακόμα θέματα.
α) Να μειώσω την κατακράτηση του καφέ, η σκέψη μου είναι να εκτυπώσω (χρειάζεται να αγοράσω ξεχωριστό με ελαστικές ιδιότητες νήμα TPU) ένα αντίστοιχο καπάκι όπως έχω δει στο Thingiverse αλλά και προσφάτως στο forum για την Eureka Mignon Specialita .
β)Θέλω να φτιάξω μια βάση είτε για ποτηράκι, είτε για το portafilter στην οποία θέλω να προσαρμόσω μαζί μια μικρή ζυγαριά, ώστε όταν πέφτει ο καφές να ζυγίζεται την ίδια στιγμή και να σταματάω εκεί που εγώ θέλω (ή έστω κατά προσέγγιση).
Ελπίζω να έδωσα κάποιες ιδέες. Προτάσεις βελτίωσης είναι ασφαλώς δεκτές.
Μόλις φτιάξω κάτι άλλο και είναι λειτουργικό θα το ανεβάσω.