Παρελκόμενα Lelit PL41 (και γενικότερα για 57mm pf)

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
Billy_Angel

Re: Παρελκόμενα Lelit PL41 (και γενικότερα για 57mm pf)

Δημοσίευση από Billy_Angel » Τρί Φεβ 09, 2021 8:44 pm

Λοιπόν αν δείτε στο επίσημο site IMS
https://www.imsfiltri.com/docce/ci200im/

Λέει ότι είναι 51,9 mm

Εγώ παρήγγειλα το ci200nt από eBay

https://www.ebay.com/itm/Cimbali-IMS-CI ... 890.l49292

Εδώ γράφει ότι είναι 51,5 mm αλλά αν βιδωθει πιστεύω ότι λόγω της πίεσης που θα γίνει από το βιδωμα θα πάρει καμία 52mm

έχω την lelit Grace pl81T θα σας πω εντυπώσεις

Άβαταρ μέλους
agpol07
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: ECM Classika PID
2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
Μύλος:: Niche Zero

Δημοσίευση από agpol07 » Τρί Φεβ 09, 2021 8:57 pm

Earendil έγραψε:
Τρί Φεβ 09, 2021 1:09 pm
Ρώτησα για αυτή τη σίτα στο Blue Star Coffee, σχετικά με το αν ταιριάζει στη Lelit Anna:
https://www.bluestarcoffee.eu/ims-cl200 ... 5592-p.asp

Μου απάντησαν πως δεν είναι σίγουροι, αλλά σίγουρα ταιριάζει αυτή:
https://www.bluestarcoffee.eu/ims-cl-35 ... 9303-p.asp

Δεν ξέρω τι διαφορές έχουν και ποια είναι καλύτερη.

Παρεμπιπτόντως ήθελα να κάνω παραγγελία για δίαφορα αντικείμενα από εκεί, αλλά όπως φαίνεται πρέπει να πληρώσω διπλό ΦΠΑ, λόγω Brexit.
Εκτός και αν βρω τρόπο να το κόψω σε τιμολόγιο, οπότε αφαιρούν το ΦΠΑ. :down:
Έστειλα και 2η φορά, χωρίς καμία απάντηση..
Ούτε καν δεν γνωρίζουμε ρε αδερφέ.
Τραγική αντιμετώπιση, λες και το ζήτησα τζάμπα. Μετά δεν φταίμε εμείς άμα παραγγελνουμε από Ευρώπη.

thanos9999 έγραψε:
Τρί Φεβ 09, 2021 8:29 pm
Αγγλια - Ιρλανδία ενα και το αυτο βεβαια λογω brexit. Λογικα απο τα 22€ εως τα 150€ ειναι φπα μονο χωρις δασμούς. Δεν μου εχει ερθει ακομα ενημέρωση αποστολής λογω του οτι ηταν σε έλλειψη το καλαθάκι, αναμένω. Btw 5€ μεταφορικα με απλό ταχυδρομείο ηταν. Η σιτα παντως μιση τιμη απο εκει σε σχεση με Ελλάδα!
Έχεις κάνα λινκ για τη σιτα;;

thanos9999
Όνομα: Θάνος
Μηχανή:: Lelit pl042 temd pid
Μύλος:: Eureka mignon specia
2ος Μύλος:: Lelit pl043 mmi
Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato, taf (hacienda blend)

Δημοσίευση από thanos9999 » Τρί Φεβ 09, 2021 10:34 pm

Billy_Angel έγραψε:
Τρί Φεβ 09, 2021 8:44 pm
Λοιπόν αν δείτε στο επίσημο site IMS
https://www.imsfiltri.com/docce/ci200im/

Λέει ότι είναι 51,9 mm

Εγώ παρήγγειλα το ci200nt από eBay

https://www.ebay.com/itm/Cimbali-IMS-CI ... 890.l49292

Εδώ γράφει ότι είναι 51,5 mm αλλά αν βιδωθει πιστεύω ότι λόγω της πίεσης που θα γίνει από το βιδωμα θα πάρει καμία 52mm

έχω την lelit Grace pl81T θα σας πω εντυπώσεις
Η Lelit το δικό της το δίνει 52mm για το μοντέλο μας, αρχικά από Barista είδα ότι είναι 51,5mm (έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν σχεδόν με σιγουρά ότι δεν ταιριάζει!) και από την Ims 51,9mm. Είδα και το σχετικό βίντεο στο youtube ότι κουμπώνει κανονικά , επικοινώνησα και με ένα μέλος που το είχε και μου το επιβεβαίωσε .τελικά επειδή ήθελα και το καλαθάκι τα έκλεισα από το bluestar . η ci200nt νομίζω είναι η ίδια αλλά nano τεχνολογίας στην οποία δυστυχώς είχα διαβάσει ότι με μερικά backflufh με cafiza έφευγε η επίστρωση και γι αυτό το λόγω πήγα στην απλή ci200im.
agpol07 έγραψε:
Τρί Φεβ 09, 2021 8:57 pm
Earendil έγραψε:
Τρί Φεβ 09, 2021 1:09 pm
Ρώτησα για αυτή τη σίτα στο Blue Star Coffee, σχετικά με το αν ταιριάζει στη Lelit Anna:
https://www.bluestarcoffee.eu/ims-cl200 ... 5592-p.asp

Έχεις κάνα λινκ για τη σιτα;;
ακριβώς από πάνω! την βρίσκεις και από Ελλάδα βέβαια στα γνωστά καταστήματα

Άβαταρ μέλους
Earendil
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: ECM Classika PID II
Μύλος:: Eureka M. Specialita
Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral

Δημοσίευση από Earendil » Τετ Φεβ 10, 2021 12:20 am

Ζήλεψα και τα παρήγγειλα τελικά:
- Lelit 57mm naked portafilter
- Ascaso 57mm precision Competition Filter 14gr H23
- IMS CL200IM shower screen
- Coffee dosing funnel 53mm

Θα γράψω και εγώ μόλις παραλάβω

Ps. Αν κάποιος θέλει να παραγγείλει από Blue Star Coffee, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κωδικό BASKET5 για 5% off ΄ :cfstd:

Άβαταρ μέλους
agpol07

Δημοσίευση από agpol07 » Τετ Φεβ 10, 2021 1:07 am

Το πάτησα κι εγώ έτσι για σπάσιμο στο barista :a016:
Θα νομίζει ο Ιρλανδός ότι τον χτύπησε κάνα botακι από Ελλάδα με τόσες παραγγελίες μαζεμένες..

tsior
Όνομα: tsior
Μηχανή:: Lelit Grace pl81
2η Μηχανή:: Gaggia classic
Μύλος:: Niche zero
2ος Μύλος:: Ascaso i steel i1

Δημοσίευση από tsior » Πέμ Φεβ 11, 2021 5:35 pm

Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το καλαθάκι της ascaso και είμαι ευχαριστημένος. Είδα διαφορά σε σχέση με αυτό της lelit.

Επίσης δοκίμασα και αυτη τη σίτα https://www.bluestarcoffee.eu/ims-cl-35 ... 9303-p.asp
Αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος όχι επειδή η σίτα δεν είναι καλή. Αυτό δεν το ξέρω. Απλά με τη μανισια χωράνε μέχρι και 18 γρ. στο καλαθάκι. Με αυτή το πολύ 17 γρ. και ο καφές ακουμπάει σε κάποια σημεία στη σίτα. Επομένως δεν την χρησιμοποιώ πλέον γιατί νομίζω πως ο καφές μου έβγαινε πικρός.

Αυτό το μήνα έλαβα παραγγελία περιπου 35 ευρώ από το bluestarcoffee.eu στην Γερμανία χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Grisos
Όνομα: Στάθης
Μηχανή:: Lelit PL41 TEM PID
2η Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Eureka Mignon Zero
2ος Μύλος:: 1zpresso JX-PRO
Οι καφέδες μου:: Moka Brazil, Samba Colombia, Supremo

Δημοσίευση από Grisos » Κυρ Φεβ 21, 2021 2:08 pm

Καλησπέρα σε όλους. Είχα καιρό να μπω στο forum. @Earendil ότι έχω αγοράσει και έχω αναφέρει κάνω πολύ καλα την δουλειά μου. Και το naked μια χαρά είναι απλά πρέπει να το στρίψεις περισσότερο για να ασφαλίσει. Στο Ascaso βάζω μέχρι 19gr χωρίς πρόβλημα από μονοποικιλιακό.

Πρόσφατα έφτιαξα και ένα custom wdt tool με φελό χοντρό και αυτά https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07 ... UTF8&psc=1. Πολύ καλή δουλειά.

Άβαταρ μέλους
Earendil
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: ECM Classika PID II
Μύλος:: Eureka M. Specialita
Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral

Δημοσίευση από Earendil » Παρ Φεβ 26, 2021 1:28 am

Λοιπόν παρέλαβα και περίμενα να τεστάρω κανένα 10ήμερο τα νέα εξαρτήματα.
Σημειώνω τα ακόλουθα λοιπόν:

- 57mm naked portafilter: λίγο πιο ελαφρύ από το μαμίσιο με το διπλό spout. Ενδεχομένως εκεί να οφείλεται η αρκετά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το Naked της Lelit που πωλείται στην Ελλάδα. Αυτό ίσως έχει κάποιο αντίκτυπο στη θερμότητα που πιάνει το εξάρτημα.
Προσωπικά θεωρώ πως για την τιμή του αποτελεί εξαιρετική επιλογή και δεν αξίζει να πας στα διπλάσια λεφτά που έχει το naked της Lelit
Ήρθε με ένα καλαθάκι που έμοιαζε πολύ με το μαμίσιο της Lelit - έχω την αίσθηση πως είναι ελαφρώς πιο βαθύ

- Ascaso 57mm precision Competition Filter 14gr H23: Οπτικά και μόνο φαίνεται μεγάλη διαφορά σε σχέση με το μαμίσιο καλαθάκι. Χωράει 18 γραμμάρια.
Το έχω χρησιιμοποιήσει σε συνδυασμό με την παρακάτω σίτα. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως το puck μου είναι πιο υγρό μετά την εκχύλιση. Με το μαμίσιο καλαθάκι και σίτα το puck έβγαινε αρκετά πιο στεγνό και συμπαγές. Τώρα δε βγαίνει τόσο συμπαγές και αν πάω να το πιάσω διαλύεται πιο εύκολα. Αυτό δεν είμαι σίγουρος πως μεταφράζεται. Βρέχεται καλύτερα το puck;
Επίσης όπως έχουν αναφέρει και άλλοι συμφορουμίτες είναι πιο στενό σε σχέση με το μαμίσιο καλαθάκια. Εικάζω πως είναι 57,2

- IMS CL200IM shower screen: Κατ'αρχάς η σίτα ταιριάζει μια χαρά στη Lelit Anna. Από εκεί και πέρα βοηθαει σε σαφώς καλύτερη ροή νερού προς το puck. Παρατήρησα πως πέφτει το νερό χωρίς portafilter και φαίνεται πως πέφτει από πολλαπλά σημεία σε σχέση με τη μαμίσια σιτε.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ: https://photos.app.goo.gl/EQdyoEkqUAzTF5J16

- Coffee dosing funnel 53mm: Αυτό ήταν αποτυχημένη αγορά. Ταιριάζει μια χαρά στο καλαθάκι και κουμπώνει τέλεια καθώς έχει μαγνήτη, οπότε μια χαρά για να αλέθεις απευθείας στο Portafilter. Το αρνητικό είναι ωστόσο πως αφήνει ένα αρκετά παχύ κενό δαχτυλιδι μόλις το αφαιρέσει, στοιχείο που θα οδηγεί μοιραία σε channeling.

- Δεν πλήρωσα τίποτα επιπλέον (διπλό ΦΠΑ, φόρους, τελωνείο) από την παραγγελία που που ήρθε από UK

- Το έγραψα παραπάνω, το γράφω και εδώ: Αν κάποιος θέλει να παραγγείλει από Blue Star Coffee, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κωδικό BASKET5 για 5% off

Άβαταρ μέλους
agpol07

Δημοσίευση από agpol07 » Παρ Φεβ 26, 2021 2:43 am

Earendil έγραψε:
Παρ Φεβ 26, 2021 1:28 am
Λοιπόν παρέλαβα και περίμενα να τεστάρω κανένα 10ήμερο τα νέα εξαρτήματα.
Σημειώνω τα ακόλουθα λοιπόν:

- 57mm naked portafilter: λίγο πιο ελαφρύ από το μαμίσιο με το διπλό spout. Ενδεχομένως εκεί να οφείλεται η αρκετά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το Naked της Lelit που πωλείται στην Ελλάδα. Αυτό ίσως έχει κάποιο αντίκτυπο στη θερμότητα που πιάνει το εξάρτημα.
Προσωπικά θεωρώ πως για την τιμή του αποτελεί εξαιρετική επιλογή και δεν αξίζει να πας στα διπλάσια λεφτά που έχει το naked της Lelit
Ήρθε με ένα καλαθάκι που έμοιαζε πολύ με το μαμίσιο της Lelit - έχω την αίσθηση πως είναι ελαφρώς πιο βαθύ
Είναι ελαφρύτερο γιατί έχει και λιγότερο μέταλλο ρε συ.
Κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση, αλλά αν το σκεφτείς είναι λογικό..
Με γεια :a013:

FeatherBrain
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41em
Μύλος:: Graef cm702

Δημοσίευση από FeatherBrain » Παρ Φεβ 26, 2021 10:37 am

Καλώς τα δέχτηκες και καλά καφεδάκια :coffee: ! Πόσες μέρες έκανε περίπου να έρθει η παραγγελία σου;

Απάντηση