Eureka Mignon Crono με ούτε 200€!

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
NikosAr
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Ονειρική
2η Μηχανή:: Pure Over
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario Canister C

Re: Eureka Mignon Crono με ούτε 200€!

Δημοσίευση από NikosAr » Παρ Ιαν 29, 2021 3:53 pm

DgSensei έγραψε:
Πέμ Ιαν 28, 2021 3:59 pm
Παίδες παρέλαβα κι εγώ επιτέλους! Παραγγελία από Ιταλία στις 21/1 και έφτασε σπίτι στις 26/1, τελική τιμή 240 ευρώ. Προχωράω σε ένα πρώτο review όπως σας υποσχέθηκα!
Συσκευασία 142367963_425211445401183_1131704996687698377_n.jpg

Ο μύλος έχει στιβαρή, premium αίσθηση και είναι όλος μεταλλικός απ'έξω.

142163699_245176627009506_4141522560519918776_n.jpg
143256035_470028264004644_4451337056348123268_n.jpg
Πήρα μαζί και το portafilter fork που πούλαγαν έξτρα για 5 ευρώ αλλά τελικά δεν αξίζει γιατί δεν στέκεται καν μόνο του πάνω το γυμνό. Ίσως με κλασσικό portafilter να αξίζει περισσότερο.
Το timer δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αν και λειτουργεί αξιόπιστα με αποκλίσεις 0.1-0.3gr ανά φορά. Αν κάποιος δεν το θέλει απλά το βάζει στην ελάχιστη ρύθμιση και κρατάει συνεχόμενα το κουμπί για να αλέθει συνεχόμενα.

Η stepless ρύθμιση έχει πολύ στιβαρή αίσθηση, γυρνάει σχετικά δύσκολα αλλά δεν αλλάζει θέση με τίποτα από μόνο του. Επιτέλους μπορώ να κάνω fine tune το κόψιμο μου με ακρίβεια δευτερολέπτου. Μόνο μειονέκτημα εδώ η έλλειψη αριθμών, οπότε αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς καφέδες θα πρέπει να θυμάται τα κοψίματα εντελώς με το μάτι ή άλλιως να βάλει κάποιο αυτοκολλητάκι με νούμερα πάνω. Μικρό το κακό όμως.

Η ποιότητα άλεσης σε σύγκριση με τον graef (δεν είχα ποτέ άλλο μύλο για να συγκρίνω) είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Πολύ ομοιόμορφη και αφράτη άλεση χωρίς boulders. Κατακράτηση ελάχιστη. Εγώ μέτρησα από 0.2-0.3.

Στη γεύση παρατήρησα επίσης αρκετή διαφορά από τον graef. Συγκεκριμένα μειώθηκε αισθητά η οξύτητα (μάλλον λόγω επίπεδων μαχαιριών) και νομίζω ότι έγιναν πιο εύκολα αντιληπτές όλες οι γεύσεις.

TL:DR
Θεωρώ ότι ο crono είναι τρομερό value for money με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή ποιότητα άλεσης, όμορφος στον πάγκο. Τελικά, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει να πιει εξαιρετικό καφέ χωρίς να πουλήσει το ένα νεφρό, εφόσον είναι διατιθειμένος να αποχωρίστει τις ηλεκτρονικές ευκολίες που έχουν τα ακριβότερα μοντέλα όπως πχ ο specialita. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά μου και θα επανέλθω ίσως όταν δουλέψω και κάποιον μονοποικιλιακό καφέ με περισσότερες απαιτήσεις από τον KUDU habit που πίνω αυτή τη στιγμή!142479377_1418047228526306_362073211646821028_n.jpg
Καλούς καφέδες !!
Επίσης θα συμπλήρωνα ... υπάρχει και ο διάφανος συλλέκτης με ποδαράκια σιλικόνης για να μη γεμίζεις τον πάγκο με καφέδες και ο μετρητής είναι αριθμημένος από 0 - 5, απλά γυρίζει πάνω από 1 φορά.
Συνημμένα
Eureka-1.jpg

Άβαταρ μέλους
DgSensei
Μηχανή:: Gaggia Classic PID

Δημοσίευση από DgSensei » Παρ Ιαν 29, 2021 4:35 pm

Ναι φυσικά έχεις δίκιο. Στην περίπτωση μου, για εσπρέσσο δηλαδή, δεν χρειάστηκε να γυρίσω ολόκληρη στροφή τον μετρητή. Βρήκα την άλεση γύρω 1.5 ας πούμε. Αν κάποιος θελήσει να αλλάξει κόψιμο για pour over ας πούμε ή κάτι τέτοιο μάλλον θα χρειαστεί πάνω από μια ολόκληρη στροφή.

Μια άλλη καλή απορία είναι τι γίνεται σε περίπτωση που θέλει κάποιος να καθαρίσει το μύλο. Τον λύνουμε όλο ή απλά φυσάμε όσα φαίνονται από πάνω; Στο manual δεν αναφέρει κάτι. Στο youtube υπάρχουν διάφορα βίντεο για καθάρισμα του specialita που είναι παρόμοιος ας πούμε αλλά φαίνεται λίγο μπέρδεμα το realigment του πάνω μαχαιριού.

nkout
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Niche Zero

Δημοσίευση από nkout » Παρ Ιαν 29, 2021 5:49 pm

Το πανω μαχαιρι βγαινει πανευκολα κ μπαινει χωρις να θελει ρυθμιση ο μυλος. Ενα σημαδακι με μαρκαδορο για το πια πλευρα του μαχαιριου κοιταει μπροστα θα βοηθησει να το βαλεις ακριβως εκει που ηταν. Αμα βγει το μαχαιρι, βαζεις λιγο ηλεκτρικη σκουπα να τραβηξει τα πολλα κ με ενα πινελακι καθαριζεις τα μαχαιρια. Μια οδοντογλυφιδα βοηθαει να βγαλεις οτι εχει μπει αναμεσα στο κατω μαχαιρι κ το πλαισιο.

Πιο μανουρα ειναι να ανοιξεις το τουνελ μπροστα για να το καθαρισεις, καθως κ το ελασμα απου σπαει τους σβολους. Εκει πισω απο το ελασμα ειναι κ σχεδον ολη η κατακρατηση του καφε. Οχι πως ειναι κατι να το ανοιξεις κ αυτο, τα βιντεακια βλεπεις και κανεις τα ιδια.

Για 200 ευρω ειναι φανταστικη επιλογη ο μυλος αυτος

spyros91
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx

Δημοσίευση από spyros91 » Παρ Ιαν 29, 2021 7:06 pm

Εγώ περιμένω ένα μήνα από Αγγλία. Από 26 έπρεπε να είχε φτάσει. Λένε 100 ευρώ εκτελωνισμός :o . Επικοινώνησα με εταιρεία για να το καλύψουν όπως είχαν πει και περιμένω.

NikosAr

Δημοσίευση από NikosAr » Παρ Ιαν 29, 2021 8:15 pm

spyros91 έγραψε:
Παρ Ιαν 29, 2021 7:06 pm
Εγώ περιμένω ένα μήνα από Αγγλία. Από 26 έπρεπε να είχε φτάσει. Λένε 100 ευρώ εκτελωνισμός :o . Επικοινώνησα με εταιρεία για να το καλύψουν όπως είχαν πει και περιμένω.
Πως και δεν πήγες στο Ιταλικό σάιτ ?
https://www.espressocoffeeshop.com/coff ... gnon-crono
Και το καλώδιο σωστό και δεν μπλέκεις με τελωνείο!

NikosAr

Δημοσίευση από NikosAr » Παρ Ιαν 29, 2021 8:17 pm

nkout έγραψε:
Παρ Ιαν 29, 2021 5:49 pm
Το πανω μαχαιρι βγαινει πανευκολα κ μπαινει χωρις να θελει ρυθμιση ο μυλος. Ενα σημαδακι με μαρκαδορο για το πια πλευρα του μαχαιριου κοιταει μπροστα θα βοηθησει να το βαλεις ακριβως εκει που ηταν. Αμα βγει το μαχαιρι, βαζεις λιγο ηλεκτρικη σκουπα να τραβηξει τα πολλα κ με ενα πινελακι καθαριζεις τα μαχαιρια. Μια οδοντογλυφιδα βοηθαει να βγαλεις οτι εχει μπει αναμεσα στο κατω μαχαιρι κ το πλαισιο.

Πιο μανουρα ειναι να ανοιξεις το τουνελ μπροστα για να το καθαρισεις, καθως κ το ελασμα απου σπαει τους σβολους. Εκει πισω απο το ελασμα ειναι κ σχεδον ολη η κατακρατηση του καφε. Οχι πως ειναι κατι να το ανοιξεις κ αυτο, τα βιντεακια βλεπεις και κανεις τα ιδια.

Για 200 ευρω ειναι φανταστικη επιλογη ο μυλος αυτος
:worthy: Ωραίος!

Άβαταρ μέλους
johnsin
Όνομα: Ιωάννης
Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
Μύλος:: Cunill Tranquilo
2ος Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso

Δημοσίευση από johnsin » Παρ Ιαν 29, 2021 8:21 pm

dkstopo έγραψε:
Τρί Ιαν 19, 2021 9:25 pm
spyros91 έγραψε:
Τρί Ιαν 19, 2021 7:14 pm
DgSensei έγραψε:
Τρί Ιαν 19, 2021 6:47 pm
https://www.espressocoffeeshop.com/coff ... gnon-crono
Έχει παραγγείλει κανείς από εδώ; Είναι αξιόπιστοι;
Επειδή μου βγήκε 229 από UK το κοίταξα αυτό. Είναι χωρίς ΦΠΑ το 163. με ΦΠΑ και μεταφορά εντός Ιταλίας είναι 215 περίπου. Δοκίμασα για μεταφορικά σε Ελλάδα και λέει δεν στέλνει.
σε ελεύθερη μετάφραση μας θεωρούν αναξιόπιστους και δεν θέλουν να μας πουλήσουν. (πλάκα κάνω)
προφανώς υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες.
Νομίζω ότι δεν στέλνει Ελλάδα

NikosAr

Δημοσίευση από NikosAr » Παρ Ιαν 29, 2021 8:29 pm

Ένα καλό βίντεο για τον καθαρισμό του μύλου μας.
https://www.youtube.com/watch?v=14iLKunnLak

NikosAr

Δημοσίευση από NikosAr » Παρ Ιαν 29, 2021 8:31 pm

johnsin έγραψε:
Παρ Ιαν 29, 2021 8:21 pm
dkstopo έγραψε:
Τρί Ιαν 19, 2021 9:25 pm
spyros91 έγραψε:
Τρί Ιαν 19, 2021 7:14 pm

Επειδή μου βγήκε 229 από UK το κοίταξα αυτό. Είναι χωρίς ΦΠΑ το 163. με ΦΠΑ και μεταφορά εντός Ιταλίας είναι 215 περίπου. Δοκίμασα για μεταφορικά σε Ελλάδα και λέει δεν στέλνει.
σε ελεύθερη μετάφραση μας θεωρούν αναξιόπιστους και δεν θέλουν να μας πουλήσουν. (πλάκα κάνω)
προφανώς υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες.
Νομίζω ότι δεν στέλνει Ελλάδα
Εγώ και μερικοί άλλοι από εδώ μέσα αγοράσαμε χωρίς πρόβλημα ... διάβασε λίγο πίσω. Σε εμένα ήρθε σε 4 ημέρες και μου στοίχισε 234,00 ευρώ σύνολο.

Άβαταρ μέλους
dasimo
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: Bezzera BZ10
2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
Μύλος:: Eurika Mignon
2ος Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu

Δημοσίευση από dasimo » Κυρ Ιαν 31, 2021 8:42 am

NikosAr έγραψε:
Παρ Ιαν 29, 2021 8:29 pm
Ένα καλό βίντεο για τον καθαρισμό του μύλου μας.
https://www.youtube.com/watch?v=14iLKunnLak
Παιδιά είναι απίστευτα εύκολο να καθαριστεί ο μύλος. Μόλις εχθές το έκανα μετά απο 3 μήνες χρήσης και έγινε σαν καινούργιος. Συστήνω όταν τον ανοίξετε να έχετε ενα φυσερό, blower να φύγει και ο παραμικρός κόκκος σκονης και επίσης συστήνω την αλλαγή επάνω με κάτω μαχαίρι μετα απο καμία 100στή κιλά καφέ, για να υπάρχει ομοιόμορφη χρήση τους. Το τελευταίο είναι προαιρετικό γιατι με 15 ευρώ το σέτ τα μαχαίρια , μάλλον δέν έχει και ιδιαίτερο νόημα να το κάνει κάποιος αυτό. Η γνωμη μου είναι οτιο συγκεκριμένος μύλος είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει ο home barista αφενός για την καταπληκτική ποιότητα κοψίματος χωρίς σβώλους χάρη στο σύστημα ACE, και βέβαια το ελάχιστο footprint που καταλαμβάνει τόσο σε όγκο αλλα και σε ύψος. Θα ήθελα μια χάρη απο εσάς , θα ήθελα να δείτε αν έχετε το μοτερ με τα 260w η το μοτέρ με τα 310w. Δεν ξέρω τις διαφορές αλλα νομίζω οτι το μοτέρμε τα 310w ειναι πιο ήσυχο. Ρωτάω γιατι λίγο πιο ακριβός (πραγματικά ελάχιστα) κάνει ο Mignon Manuale που έρχεται στανταρ με portafilter holder και με 310w μοτερ αλλα (και αυτό ειναι καλό για εμένα) χωρίς χρονόμετρο. Εμένα δε με ενδιέφερε το χρονομετρο γιατι τον χρησιμοποιώ ως single dose χρησιμοποιόντας το κάλυμα που έχει για να κλείνει το δοχείο και να μήν κάνει pop corning . Αν μπορείτε να δείτε ποιο μοτέρ έχει γιατι χρειάζομαι και έναν δεύτερο για το εξοχικό μου. Σας ευχαριστώ.
Κάτι τελευταίο , κάντε στον εαυτό σας την χάρη και παραγγείλετε το tamping mat. Θα έχετε εναν πεντακάθαρο τακτοποιημένο πάγκο, χώρο για το tamper, tamping station, πινελάκι και το βασικότερο θα μείωθει κατα 50% ο θόρυβος και οι κραδασμοί. Η καλύτερη αναβάθμιση για αυτόν τον μύλο για 45 ευρω.

Απάντηση