Τσίμπησα μια Victoria PL91T κι εγώ.
Εντελώς νέοπας (μόνο μόκα user σε σπιτικές παρασκευές πριν) οπότε ξεκίνησα τις δοκιμές σήμερα χωρίς να πειράξω default θερμοκρασία (95 C) ή τις λοιπές ρυθμίσεις (ακόμα).
Αφού τοποθέτησα το resin φιλτράκι (στο σωληνάκι που δέν είχε το πλαστικό καπάκι) - γέμισα νερο - και άφησα αρκετά τη μηχανή να πιάσει θερμοκρασία - δοκίμασα με το τυφλο καλαθάκι.. μια χαρά η πίεση. Δοκίμασα και το ακροφύσιο του ατμού - ολα οκ...
Στο δια ταύτα όμως, παίρνω πάρα πολύ αραιά αποτελέσματα στις εκχυλίσεις μου: Συγκεκριμένα:
-16 gr στο διπλό καλαθάκι: πάνω από τα 2 bar δεν θα πάω εύκολα - max τα 4 - οπότε και σταματάω την εκχύλιση γιατί έχει πολυ ροή - νερουλή γαρ.
- 8 gr στο μονό: κάπως καλύτερα 4-5 bar - έχει τύχει να φτάσω και τα 8 .. - πάλι όμως μου φάνηκε γρήγορη η εκχύλιση και αραιο το μείγμα οπότε το σταμάτησα. Τελευταίες προσπάθειες με βρήκαν πάλι στα 2bar
Δεν έχω πάρει ακόμα τρύπιο pf - εν αναμονή - ελέω καραντίνας. Ο καλός ο μύλος (που ολα τα αλέθει) επίσης είναι σε αναμονή (Eureka Specialita).
Προς το παρών είμαι με ένα Bialetti μύλο (κάτι σαν αυτό - https://www.electroshop.gr/index.php?ro ... t_id=18414)
Και 2 συσκευασίες coffee beans
- lavazza qualita rossa
- lavazza super crema
(παλιά σύνεργα της μόκας + μπρικι)
- Το κόψιμο που κάνω είναι το finest espresso (έχει επιλογές filter/ moka / espresso) coarse / fine - οπότε φαντάζομαι δεν γίνεται πιο λεπτό κόψιμο.
Ερωτήσεις :
1. Έχει νόημα να συνεχίσω τα τεστ μου (κυρίως για να πετύχω σωστές υφές και όγκους) ή άδικα ποτίζω καφείνη το νεροχύτη? Εννοώ με τον υπάρχοντα μύλο και καφέδες?
2. Τα εξαρτήματα που έχω σε αρχικό στάδιο είναι: dynanic tamper/ regulator / ζυγαριά + lelit μαμά εξαρτήματα (2 καλαθάκια + τυφλό + pf + plastic tamper + κουταλι). Διαβάζω και κατανοώ γιατί ειναι must to τρύπιο pf. Για πρώτο στάδιο χρειάζομαι κάτι άλλο απαραίτητα για να προσεγγίσω λίγο μια μέτρια κατάσταση (πχ άλλα καλαθάκια? ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει ??)
3. Καφέδες επίσης αρχικά σκέφτομαι να στράφώ σε εύκολες λύσεις που έχουν συζητηθεί σε αρχικά επίπεδα - πχ tigrato taresso / taf pianneta blue/ mokka brazil klp (βέβαια καλό θα ήταν να λύσουμε τα άνωθεν προβλήματα)
4. Καθαριστικά μηχανής - cafiza κλπ δεν έχω εξοπλιστεί ακόμα - χρείαζεται κάποιο καθάρισμα η μηχανή αρχικά?
5. Άλλες συμβουλές ή σχόλια θα ήταν αρκετά ευπρόσδεκτα - έχω διαβάσει αρκέτα εδώ αλλά κι εκτός - επειδή είναι αρχή η πληροφορία είναι αρκετα διάσπαρτη)
Thanks.