Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
todoornot
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Flair Pro 2
Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
2ος Μύλος:: Aergrind

Re: Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου

Δημοσίευση από todoornot » Κυρ Δεκ 06, 2020 11:17 pm

Όπως θα έχεις δει, από τον graef τον φτηνό υπάρχουν αρκετοί ευχαριστημένοι σε αυτό το επίπεδο τιμής. Οπότε, αν είναι να αργήσεις για καλύτερο ή/και δεν σε ενδιαφέρει να έχεις χειροκίνητο για ταξίδια, θα σου έλεγα χτύπα τον. Σε αντίθετη περίπτωση πήγαινε για χειροκίνητο, που για να σε μπερδέψω και άλλο, θα σου έλεγα αν σε παίρνει ψάξε και για aergrind μαζί με το σήμα του ευρώ (για να μην σου βγάλει αποτελέσματα εκτός ευρωζώνης). Με ένα πολύ πρόχειρο ψάξιμο είδα 120 + μεταφορικά εξωτερικού. Χωρίς να έχω κάνει δίπλα δίπλα σύγκριση, πρέπει να είναι καλύτερος από porlex. Σε πρώτη φάση λοιπόν, απάντα τα αν που σου λέω στην αρχή.

tziminhio
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Lelit PL41 Tem
Μύλος:: Eureka Mignon Inst.

Δημοσίευση από tziminhio » Δευ Δεκ 07, 2020 12:35 am

Νομίζω ότι είναι πολλά τα 120 για χειροκίνητο . Αξίζει η διαφορά για να πάω στο grave 800 η όχι; Να μείνω στον 702 κ αργότερα για κάτι καλύτερο. Είναι εύκολος στην χρήση γιατί βλέπω μέσα στο φόρουμ αρκετούς να ψάχνονται με ρυθμίσεις κλπ..

nick_reth
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
Μύλος:: BARATZA SETTE 270
2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO

Δημοσίευση από nick_reth » Δευ Δεκ 07, 2020 1:32 am

tziminhio έγραψε:
Δευ Δεκ 07, 2020 12:35 am
Νομίζω ότι είναι πολλά τα 120 για χειροκίνητο . Αξίζει η διαφορά για να πάω στο grave 800 η όχι; Να μείνω στον 702 κ αργότερα για κάτι καλύτερο. Είναι εύκολος στην χρήση γιατί βλέπω μέσα στο φόρουμ αρκετούς να ψάχνονται με ρυθμίσεις κλπ..
Εχω τον graef 702 πάνω απο 2 χρόνια. Για αρχή μια χαρά είναι. Τωρα έχω παραγγείλει τον Baratza Sette 270. Θα έλεγα οτι ακομη καλύτερος είναι ο 800 με μικρή σχετικά διαφορά στη τιμή αλλά έχει περισσότερες ρυθμίσεις κοψίματος και μικρορύθμιση που χρειάζεται στον εσπρέσσο.
Επισης πάρε απο Ελλάδα αν έχει μικρή διαφορά γιατί αν χρειαστείς κάτι θα παιδευτείς μετά.
Το πρόβλημα και στους 2 μύλους είναι η κατακράτηση καφέ 1-2 γρ. αλλά αυτό τοχουν όλοι σχεδόν και οι πιο ακριβοί. Εγώ βάζω 2-3 σταγόνες νεράκι του θεού και τον ανακατεύω πριν τον αλέσω και μετά προσεκτικά 2-3 κτύπους με το χέρι από πισω και δεν μένει τίποτα μέσα.

tziminhio

Δημοσίευση από tziminhio » Δευ Δεκ 07, 2020 9:13 am

Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση.. Μετά τι άλλες επιλογές υπάρχουν απο 250-350€ που να αξίζουν ομως τα χρήματα και να μην χρειαστεί αναβαθμιση σε 1-2 χρονια ..Επίσης αν αγοραστεί απο εδώ υπάρχει κάποιος να σου δειξει πως δουλεύει γιατι απ οτι βλέπω το barista.gr ειναι στην Δραμα ή κάνω κάτι λάθος?

Άβαταρ μέλους
johnsin
Όνομα: Ιωάννης
Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
Μύλος:: Cunill Tranquilo
2ος Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso

Δημοσίευση από johnsin » Δευ Δεκ 07, 2020 9:47 am

Barista Selections
Διεύθυνση
Κεντρικά: Κριτωνος 4 περιοχή Αγίου Γεωργιου, Κόρινθος
(τα κεντρικά μας γραφεία είναι αρμόδια για ανταλλακτικά, σέρβις και ηλεκτρονικές παραγγελίες)

Υποκατάστημα: Κηφισίας 82,11526, Αθήνα

nick_reth

Δημοσίευση από nick_reth » Δευ Δεκ 07, 2020 10:42 am

tziminhio έγραψε:
Δευ Δεκ 07, 2020 9:13 am
Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση.. Μετά τι άλλες επιλογές υπάρχουν απο 250-350€ που να αξίζουν όμως τα χρήματα και να μην χρειαστεί αναβαθμιση σε 1-2 χρονια ..Επίσης αν αγοραστεί απο εδώ υπάρχει κάποιος να σου δείξει πως δουλεύει γιατι απ οτι βλέπω το barista.gr ειναι στην Δραμα ή κάνω κάτι λάθος?
Δεν χρειάζεται να σου δείξει κανείς τίποτα ούτε για το μύλο ούτε για τη μηχανή.
Ειναι πάρα πολύ απλοι στη χρήση τους. Το μύλο τον ειχα πάρει απο barista tools.
Στη μετακόμιση έχασα τις ροδέλες του και τους πήρα τηλ. και μου τις έστειλαν δωρεάν!!!
Δεν νομίζω οτι κάτι τέτοιο θα κάνει το amazon.
Οι μύλοι ειναι 2 κατηγορίες, κωνικά ή επίπεδα μαχαίρια και αυτοι πάλι σε stepless ή όχι.
Εξαρτάται από τι θέλεις για να κάνεις την αντίστοιχη επιλογή. Μάλλον θα πρέπει να αφιερώσεις κάποιο χρόνο να διαβάσεις τα αντίστοιχα θέματα εδώ, θα ωφεληθείς αρκετά, πίστεψε με.
Θα διαπιστώσεις απο το διάβασμα οτι ο μύλος παίζει τεράστια σημασία στο αποτέλεσμα, κι εγώ δεν το πίστευα στην αρχή αλλά έτσι είναι. Ολοι αλέθουν βέβαια αλλά πως αλέθουν είναι το θέμα. Η ομοιμορφία των κόκκων του αλεσμένου καφέ επηρεάζει τη γεύση στο φλιτζάνι. Εγώ απο τον graef 702 90,00 € θα πάω στα 470,00. Τελικά αυτο το σπορ ειναι λίγο ακριβό!!!
Το barista.gr ειναι άψογο κατά τη γνώμη μου. Δίνει και με 6 άτοκες δόσεις. Δες τα οικονομικά σου και αν μπορείς πάρε ένα μύλο της προκοπής, αλλιώς πάρε τωρα ένα graef φτηνό και στο μέλλον βλέπεις. Αν χρησιμοποιείς το μύλο για μια δόση κάθε φορά δηλ. να βάζεις 18 γρ. καφέ να αλέθεις και τέλος single dosing δηλαδή, το θεμα είναι οπως έγραψα και πριν οτι μένουν στο μυλο μέσα κάποια γραμμάρια. Αυτος που έχω παραγγείλει έχει κάθετη άλεση με σχεδόν μηδενική κατακράτηση, γι΄αυτο τον πήρα. Ελπίζω να σε βοήθησα.

nick_reth

Δημοσίευση από nick_reth » Δευ Δεκ 07, 2020 11:00 am

tziminhio έγραψε:
Δευ Δεκ 07, 2020 9:13 am
Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση.. Μετά τι άλλες επιλογές υπάρχουν απο 250-350€ που να αξίζουν ομως τα χρήματα και να μην χρειαστεί αναβαθμιση σε 1-2 χρονια ..Επίσης αν αγοραστεί απο εδώ υπάρχει κάποιος να σου δειξει πως δουλεύει γιατι απ οτι βλέπω το barista.gr ειναι στην Δραμα ή κάνω κάτι λάθος?
Και κάτι ακόμη που ξέχασα πριν. Παίζει τεράστια σημασία το πάτημα του καφέ.
Πως πατάς και με τι δύναμη. Ο καφές πρέπει να είναι οριζόντια ισιος οχι να γέρνει δεξια/αριστερά γιατί αλλιως θα έχεις channeling που σημαίνει κακός καφές, πικρος/ξινός.
To push tamper είναι μια καλή λύση γιατί πατάς πάντα ίσια και στο ίδιο βάθος αλλά είναι ακριβό, πάνω απο 100,00 €. Το barista.gr έχει με 35,00 αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει σε 57 mm.

tziminhio

Δημοσίευση από tziminhio » Δευ Δεκ 07, 2020 11:38 am

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση.. Εχω διαβάσει αρκετά πράγματα αλλά όσον αφορά τον μύλο μου φαινονται κινέζικα. Για το πάτημα του καφέ το έχω δεί και εγώ αλλά για 200€ που έχει το push tamper ουτε κατα διάνοια..Έχουν ξεφύγει οι τύποι..Ουτε medical grade να ήταν τα προϊόντα..
Επειδή στο barista δεν βλέπω να έχει κατι στα 57mm, με αυτό θα ειμαι οκ φανταζομαι..https://www.coffeetales.gr/index.php?op ... Itemid=133

Τον μύλο ετσι και αλλίως απο barista θα αγόραζα γιατί δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο amazon..

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Δευ Δεκ 07, 2020 1:14 pm

tziminhio έγραψε:
Δευ Δεκ 07, 2020 11:38 am
... Για το πάτημα του καφέ το έχω δεί και εγώ αλλά για 200€ που έχει το push tamper ουτε κατα διάνοια...
Και το μαϊμού κινέζικο να πάρεις, την ίδια δουλειά θα κάνει.

tziminhio

Δημοσίευση από tziminhio » Δευ Δεκ 07, 2020 2:21 pm

Εχεις κανενα λινκ?

Απάντηση