Αγορά μηχανής Espresso
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Re: Αγορά μηχανής Espresso
Αν εννοείς την expobar db στο χιλιάρικο δες κάτι άλλο, δεν έχει ποιοτική κατασκευή.
-
snow
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,
Όχι θέλω να πω ότι αν μια μηχανή την έχουν κάνει δώρο σε κάποιον και δεν του κάνει την πουλάει καινούρια σε χαμηλότερη τιμή. Κάτι τέτοιο εννοώ ή κάποιον που την αγόρασε και ποτέ δεν κατάφερε να φτιάξει κάλο καφέ. Δεν έχω κάποια υπόψιν.
-
Zen308
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
Από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει ο ατμός απορώ γιατί κοιτάς DB. Να πληρώσεις ένα δεύτερο boiler που θα κάθεται? 
-
snow
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
- 2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,
Δεν τις κοιτάω ιδιαίτερα, έρχεται τρίτη στις επιλογές έχει ευκολία και σταθερότητα στη θερμοκρασία αλλά ένα έξτρα boiler σωστά που δεν το χρειάζομαι.
- geathana
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
Στην περίπτωση σου η κοιτάς SB ή HX με rotary pump. Εκεί είναι του ουσιαστικό upgrade. Έχουν αναφερθεί τα πλεονεκτήματα της rotary pump και η δυνατότητα της σύνδεσης με το δίκτυο.
Καλησπέρα έχω εδώ και 2-3 χρόνια μια Gaggia classic στην αρχή με έναν graef cm800 και τώρα εδώ και έναν χρόνο με τον eureka specialita και σκέφτομαι σιγά σιγά να αναβαθμίσω την Gaggia απλά δεν είμαι σίγουρος σε τι. Πίνω σχεδον αποκλειστικά espresso και κάνουμε στο σπίτι 4-5 καφεδάκια την ημέρα. Έχω σκοπό να διαθέσω κάπου στα 600 αλλά ανάλογα άμα παίζει κάτι καλό ίσα ίσα πιο πάνω θα το σκεφτώ. Θα πήγαινα και σε μεταχειρισμένη σίγουρα αλλά δύσκολα βρίσκεις από ότι βλέπω. Αυτό που θέλω σίγουρα είναι να έχει αξιόπιστο pid 58mm portafilter και 300+ boiler γιατί αρκετές φορές κάνω 2 καφέδες μαζί. Έχω δει την lelit Victoria σε αυτά τα λεφτά αλλά έχω ακούσει ότι το pid δεν σου δείχνει την σωστή θερμοκρασία πάντα. Είχα δει πριν νομίζω κανέναν χρόνο το kudu που πούλαγε την unica pid κάπου στα 800 και λέω ότι πρέπει αυτήν θα πάρω αλλά τώρα δεν την βλέπω πουθενά κάτω από 1000
-
NiPi
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Mr Bean, Mokka, Cafeistas
lelit pl41 plust pid (ή nuopvasimonelli oscar II αν δε φοβάσαι να μπλέξεις με HX)