Αγορά μηχανής Espresso
Re: Αγορά μηχανής Espresso
Κατάλαβα.. Κοιτούσα και την gaggia classic αλλά από ότι κατάλαβα και διάβασα δεν έχει PID.. Οποτε οι Lelit θα είναι καλες και αξιόπιστες μηχανές για τις προτιμάτε οι περισσότεροι.. Θα μπορούσατε να μου πείτε και κάνα δυο μάρκες από μύλους μπας και βγάλω καμία άκρη και πάρω και καμιά απόφαση!!
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
Σχετικα με τη μηχανη, να σου πω πως εγω δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε lelit, απλα σου λεω τι διαβαζω εδώ μεσα.
Σχετικα με τον μυλο, εχει να κανει με το ποσα λεφτα εχεις να δωσεις. Εκει προσπαθησε να πιασεις το ταβανι του μπάτζετ σου. Ποσα χρήματα μπορείς να διαθεσεις για μυλο?
Σχετικα με τον μυλο, εχει να κανει με το ποσα λεφτα εχεις να δωσεις. Εκει προσπαθησε να πιασεις το ταβανι του μπάτζετ σου. Ποσα χρήματα μπορείς να διαθεσεις για μυλο?
Ξεκίνησα με ένα ταβάνι γύρω στα 400€ για μια μηχανή αλλά μετα από αυτά που διαβάζω βλέπω ότι δεν θα έχω και τα καλύτερα αποτελέσματα...100 με 150€ πιστεύω μπορώ να διαθέσω...Η Lelit PL91T PID που ανέφερα έχει 810 και η PL41 PLUST PID που προτείνατε 635 τιμές από batista.gr αν πάω στη δεύτερη ε η διαφορά θα πάει στο μύλο!
Απλα δεν θα κάνω και καμιά χρήση 4 5 καφέδες συνεχόμενα η πολλούς ημερησίως με ενδιαφέρει να έχει ο καφές καλό γευστικό αποτέλεσμα και όχι σαν μια μηχανή με κάψουλες η μία μηχανή τον 150€..τώρα αν αυτό εξαρτάται περισσότερο από έναν καλό μύλο μπορώ να πάρω μια πιο οικονομική μηχανή..
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
Οι Lelit αποτελούν μια καλή ίσως και την μόνη οικονομική λύση για αρχή.
Μπορείς να πάρεις ένα καλό καφεδάκι και να δεις από κει και πέρα εάν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις το χόμπι ή απλά να "αράξεις" σε αυτά τα κυβικά.
Έχει και πιο προχωρημένα μοντέλα αλλά μετά η συζήτηση περιπλέκεται αρκετά.
Το πιο δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι να καταλαβαίνεις πότε πίνεις καλό καφέ και πότε όχι και ακόμα χειρότερα γιατί δεν ήταν ή ήταν καλός ένας καφές...εδώ ότι και μηχανή να πάρεις δεν γίνεται τίποτα! Η μηχανή απλά θα διευκολύνει ή όχι τον δρόμο σου προς ένα καλό καφέ!
Μπορείς να πάρεις ένα καλό καφεδάκι και να δεις από κει και πέρα εάν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις το χόμπι ή απλά να "αράξεις" σε αυτά τα κυβικά.
Έχει και πιο προχωρημένα μοντέλα αλλά μετά η συζήτηση περιπλέκεται αρκετά.
Το πιο δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι να καταλαβαίνεις πότε πίνεις καλό καφέ και πότε όχι και ακόμα χειρότερα γιατί δεν ήταν ή ήταν καλός ένας καφές...εδώ ότι και μηχανή να πάρεις δεν γίνεται τίποτα! Η μηχανή απλά θα διευκολύνει ή όχι τον δρόμο σου προς ένα καλό καφέ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
Όλα θέλουν τον τρόπο τους και το χρόνο τους..το μόνο σίγουρο από ότι κατάλαβα είναι ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω διότι δεν έχει σχέση το αποτέλεσμα που θα έχεις με τις κλασικές οικονομικές μηχανές.. Δεν θα ανοίξω και cafe ένα γευστικό καφέ να πίνουμε και να γλιτώνουμε κάνα ευρώ!!
- johnsin
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Φίλε μου έχω την μικρότερη δες το αβατάρ μου και πίνω καφεδάρες πάρε μια με τα λεφτά που διαθέτεις και δώσε βάση σε καλό μύλο εκεί παίζεται όλο το παιγνίδι.
Και αργότερα παίρνεις μια μηχανή καλή, σου υπογράφω ότι καφέ ποιοτικό θα πιεις .
Και αργότερα παίρνεις μια μηχανή καλή, σου υπογράφω ότι καφέ ποιοτικό θα πιεις .
Ευχαριστώ για τη βοήθεια..εχεις να προτείνεις κάτι κάτω από 200€ η για να πάμε σε καλό μύλο πρέπει να ανέβουμε από τα 200;;
-
nkout
Νομιζω κατω απο 200€ παίζουν οι graef αλλα ειναι entry level μύλοι. Κ ενας τετοιος μυλος θα σε δυσκολέψει πολύ παραπάνω απο την αντίστοιχη μηχανή. Μετα πας σε ascaso i1/i2, lelit fred, Cunill Tranquilo, eureka mignon κ αρκετούς άλλους. Κατσε διαβασε λιγο τι γράφουν εδω μεσα για να δεις τα +/- του καθενος. Γιατί σε αυτα τα λεφτά δεν μπορείς να τα εχεις ολα. Πάντως οσο πιο καλό μυλο παρεις, τοσο πιο ευκολο ξεκινημα θα κανεις.
-
nkout
Κ εμενα δεν μου πήγαινε η καρδιά να σκάσω τοσα λεφτά για μυλο. Το αποτελεσμα είναι να εχω αλλαξει 3 μυλους σε 1 χρόνο. Καλύτερα να ειχα παρει την αποφαση απο την αρχη