Αγορά μηχανής Espresso
Αγορά μηχανής Espresso
Καλημέρα στην ομάδα και καλή εβδομάδα!θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά μηχανής.. Είμαι ανάμεσα σε Lelit Kate PL82T με ενσωματωμένο μύλο και στην Lelit PL91T PID.. Αξίζει τα 180€ παραπάνω ο μύλος της πρώτης;οικονομικά ήδη είναι πολύ ψηλά και οι δύο.. Ξεκίνησα για μια αυτόματη της delonghi magnifica s, αλλά ένας φίλος μου είπε όχι και μου πρότεινε gaggia και μύλο graef.. Και μετά άρχισα το διάβασμα και εγώ και κατέληξα στα δύο παραπάνω μοντέλα..
- gsisr
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
Re: Αγορά μηχανής Espresso
δεν αξίζει όχι! να αποφεύγετε τους ενσωματωμένους
Σαν μηχανή η δεύτερη αξίζει η έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο και ίσως πιο οικονομικό. Και μια καλή πρόταση για μύλο! Ευχαριστώ
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
Δεν εχω προσωπικη αποψη απο την Lelit PL91T PID, αλλα αν διαβασεις εδω μεσα, ολοι προτεινουν καλυτερα την PL41 PLUST PID κ με τα λεφτα που θα γλυτωσεις παρε καλυτερο μυλο.
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
σε Lelit και οικονομικά θα πήγαινα ίσως στην PL41 PLUST PID
διαφορετικά στην MaraX ή Lelit PL92T Double Boiler και φυσικά και σε άλλη εταιρεία
Η Lelit έχει πάρα πολλά μοντέλα με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση πολλές φορές
διαφορετικά στην MaraX ή Lelit PL92T Double Boiler και φυσικά και σε άλλη εταιρεία
Η Lelit έχει πάρα πολλά μοντέλα με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση πολλές φορές
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
Αν είδα καλά Lelit Mara PL62T HX PID;είναι αρκετά ακριβή!!αλλη εταιρεία ποια θα πρότεινες;
-
nkout
για να παρεις προτασεις, πρεπει να δωσεις καποιες πληροφοριες οπως πχ τι χρηματα διαθετεις κ τη χρηση που εχεις σκοπο να κανεις (ποσους καφεδες στη σειρα κ αν θα εχουν αφρογαλα) κτλ
Λογικό! Espressiera έχω μια izzy που στην αρχή παλευόταν μια delonghi που είναι στα ίδια και μια Bosch Tassimo που είναι άθλιος ο καφές!!καφέδες από το σούπερ μάρκετ σε όλες. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να πάρω κάτι και να μην κλαίω τα λεφτά που έδωσα και απλά να υπάρχει στον πάγκο της κουζίνας..και έτσι σκέφτηκα να πάρω μια delonghi αυτόματη αλλά όπως είπα ένας φίλος μου είπε να μην πάρω! και διαβάζοντας εδώ κατάλαβα ότι όντως δεν αξίζει.. Φρεντο εσπρέσο κατά βάση πίνω αρκετά άλλα και εσπρέσο-καπουτσίνο το χειμώνα.. Τώρα σαν ποσότητα σίγουρα 4 καφέδες την ημέρα μαζί με τη γυναίκα και σκ αν είμαστε σπίτι σίγουρα παραπάνω πάντα υπάρχει και κάποιος καλεσμένος! Και σίγουρα αν κάνω μια τέτοια αγορά δεν θα παίρνω από το σούπερ μάρκετ καφέ.. Γιαυτό ρώτησα για την μηχανή με το μύλο και για θέμα χώρου..
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
θεωρητικά σε καλύπτει και μία single boiler μηχανή σαν αυτή που σου ανέφερα.
αλλά το τι μηχανή θέλεις μόνο εσύ το ξέρεις ή αν δεν ξέρεις πρέπει να το βρεις.
αλλά το τι μηχανή θέλεις μόνο εσύ το ξέρεις ή αν δεν ξέρεις πρέπει να το βρεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
nkout
Δες λιγο τις μηχανές κ τους μυλους που συζητιούνται εδω μεσα. Καλο ειναι να πάρεις κατι δοκιμασμένο που το εχουν κ αλλοι, ωστε να μπορεις να βρεις βοηθεια σε τυχον θεματα που θα αντιμετωπίσεις.
Ισως μια sigle boiler μηχανη είναι οκ στην περιπτωση σου αφου δεν κάνεις συνεχόμενα καπουτσίνο στη σειρα. Θα εχει κ πιο ευκολη συντήρηση απο μια HX μηχανη. Σημαντικό ειναι να εχει pid για να έχεις έλεγχο της θερμοκρασίας. Σε αυτή την εισαγωγική κατηγορία (που ειναι σαφέστατα ανωτερη τις delonghi) οι πιο πολλοί παίρνουν lelit εδω μεσα.
Ο μύλος ειναι αλλο ένα μεγάλο θεμα. Καλο είναι να δωσεις τα πιο πολλα λεφτα εκει, καθως παίζει πιο μεγαλο ρολο.
Ισως μια sigle boiler μηχανη είναι οκ στην περιπτωση σου αφου δεν κάνεις συνεχόμενα καπουτσίνο στη σειρα. Θα εχει κ πιο ευκολη συντήρηση απο μια HX μηχανη. Σημαντικό ειναι να εχει pid για να έχεις έλεγχο της θερμοκρασίας. Σε αυτή την εισαγωγική κατηγορία (που ειναι σαφέστατα ανωτερη τις delonghi) οι πιο πολλοί παίρνουν lelit εδω μεσα.
Ο μύλος ειναι αλλο ένα μεγάλο θεμα. Καλο είναι να δωσεις τα πιο πολλα λεφτα εκει, καθως παίζει πιο μεγαλο ρολο.