Lelit PL41 και Comandante C40 Νέα Αγορά, Αξίζει?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
ThanasΒ
Όνομα: Thanasis
Μηχανή:: Gaggia classic, V60
Μύλος:: Commandante C40
Οι καφέδες μου:: TAf

Lelit PL41 και Comandante C40 Νέα Αγορά, Αξίζει?

Δημοσίευση από ThanasΒ » Τετ Οκτ 21, 2020 1:31 pm

Καλημέρα σας,
ευχαριστώ μερικούς που έχουν ήδη βοηθήσει για την επιλογή την πρώτης αγοράς Μύλου και Μηχανής. Ενώ είχα καταλήξει ότι θα πήγαινα σε LELIT PL41 TEM PID μαζί με Eureka Mignon Specialita black (μιας και ο Niche Zero δεν ξέρω πότε θα είναι ξανά διαθέσιμος), λόγω κάποιων έκτακτων οικονομικών έπεσε το διαθέσιμο ποσό και πλέον προσανατολίζομαι σε Lelit PL41 και Comandante C40. Γενικά πίνουμε σπίτι 4 -5 καφέδες ( Espresso και v60). Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

1. Θα έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα καφέ που θα πίνω το νέο φθηνότερο σετ ( μιας και είμαι αρχάριος)? Να περιμένω να ξανά-μαζευτεί το κατάλληλο ποσό?
2. Αξίζει τα λεφτά του ένας χειροκίνητος μύλος ή να πάω σε έναν φθηνό Ascaso ή Sage smart grinder. Δεν βαριέμαι το άλεσμα και αν έιναι να βγαίνει πιο ποιοτικός καφές είναι νομίζω πιο σημαντικό.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Grisos
Όνομα: Στάθης
Μηχανή:: Lelit PL41 TEM PID
2η Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Eureka Mignon Zero
2ος Μύλος:: 1zpresso JX-PRO
Οι καφέδες μου:: Moka Brazil, Samba Colombia, Supremo

Re: Lelit PL41 και Comandante C40 Νέα Αγορά, Αξίζει?

Δημοσίευση από Grisos » Τετ Οκτ 21, 2020 2:55 pm

ThanasΒ έγραψε:
Τετ Οκτ 21, 2020 1:31 pm
Καλημέρα σας,
ευχαριστώ μερικούς που έχουν ήδη βοηθήσει για την επιλογή την πρώτης αγοράς Μύλου και Μηχανής. Ενώ είχα καταλήξει ότι θα πήγαινα σε LELIT PL41 TEM PID μαζί με Eureka Mignon Specialita black (μιας και ο Niche Zero δεν ξέρω πότε θα είναι ξανά διαθέσιμος), λόγω κάποιων έκτακτων οικονομικών έπεσε το διαθέσιμο ποσό και πλέον προσανατολίζομαι σε Lelit PL41 και Comandante C40. Γενικά πίνουμε σπίτι 4 -5 καφέδες ( Espresso και v60). Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

1. Θα έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα καφέ που θα πίνω το νέο φθηνότερο σετ ( μιας και είμαι αρχάριος)? Να περιμένω να ξανά-μαζευτεί το κατάλληλο ποσό?
2. Αξίζει τα λεφτά του ένας χειροκίνητος μύλος ή να πάω σε έναν φθηνό Ascaso ή Sage smart grinder. Δεν βαριέμαι το άλεσμα και αν έιναι να βγαίνει πιο ποιοτικός καφές είναι νομίζω πιο σημαντικό.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.
Καλησπέρα!

Όπως βλέπεις και γω ακολούθησα παρόμοιο δρόμο απλά με 1zpresso JX Pro αντί για την δική σου επιλογή. Προσωπικά δεν γνωρίζω τον Commadante αλλά ο δικός μου έχει τόσα πολλά βήματα που σου επιτρέπει να αλλάζεις κόψιμο και να πλησιάζεις στους ιδανικούς χρόνους για την κάθε διαφορετική ποικιλία. Οπότε ένας ακριβός χειροκίνητος, 230 πήγε ο δικός μου, αξίζει ξεκάθαρα εφόσον έχεις ορεξη.

Από κει και πέρα αν πρόκειται να τα έχεις σύντομα τα λεφτά για τους ηλεκτρικούς που ανέφερες καλύτερα να περιμένεις και να πας σε φθηνό χειρός προσωρινα. Απλά με τον φθηνό μύλο, είτε χειρός είτε ηλεκτρικό, σχεδόν σίγουρα δεν θα πάρεις ποτέ το προφίλ που θα γράφει η συσκευασία γτ πολύ απλά με τον φθηνό μύλο αν δεν πέσεις μέσα στο κοψιμο που απαιτεί ο κάθε καφές θα πρέπει να πειράζεις την ποσότητα στο καλαθάκ ή το πάτημα σου, τα οποία μόνο ιδανικά δεν είναι.

ThanasΒ

Δημοσίευση από ThanasΒ » Τετ Οκτ 21, 2020 3:43 pm

Σε Ευχαριστώ,
Θα τον κοιτάξω και αυτόν που προτείνεις. Νομίζω είχαμε την ίδια σκέψη. Σύντομα πιο πολλά λεφτά μάλλον δεν παίζει.
Με την Μηχανή είσαι ευχαριστημένος ?

stasta
Όνομα: Σταύρος

Δημοσίευση από stasta » Τετ Οκτ 21, 2020 6:16 pm

Είναι μηχανή που θα βρεις υπερβολικά μεγάλο όγκο πληροφορίας μέσα στο φόρουμ,μπορείς να διαβάσεις και να έχεις τη δική σου απόφαση αν θα προχωρήσεις σε αγορά ή όχι.Τα φόρουμ δεν είναι chat να ρωτάμε κάποιον ότι σκεφτόμαστε,ειδικά όταν κάτι έχει συζητηθεί τόσες φορές.
Καλοπροαίρετα στα λέω αυτά και ας σεβαστούμε όλοι την έλλειψη moderation μέχρι να βρεθεί μια λύση,όπως συζητείται σε άλλο θέμα

ThanasΒ

Δημοσίευση από ThanasΒ » Τετ Οκτ 21, 2020 9:36 pm

stasta έγραψε:
Τετ Οκτ 21, 2020 6:16 pm
Είναι μηχανή που θα βρεις υπερβολικά μεγάλο όγκο πληροφορίας μέσα στο φόρουμ,μπορείς να διαβάσεις και να έχεις τη δική σου απόφαση αν θα προχωρήσεις σε αγορά ή όχι.Τα φόρουμ δεν είναι chat να ρωτάμε κάποιον ότι σκεφτόμαστε,ειδικά όταν κάτι έχει συζητηθεί τόσες φορές.
Καλοπροαίρετα στα λέω αυτά και ας σεβαστούμε όλοι την έλλειψη moderation μέχρι να βρεθεί μια λύση,όπως συζητείται σε άλλο θέμα
Έχεις δίκιο. Δική μου παράλειψη

NiPi
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Kudu, Mr Bean, Mokka, Cafeistas

Δημοσίευση από NiPi » Τετ Οκτ 21, 2020 11:09 pm

Ειδικά αν κάνεις 4-5 καφέδες την ημέρα, πάρε έναν ascaso. Αμφιβάλω ότι με το χειροκίνητο θα έχεις καλύτερη ποιότητα αισθητή και μάλιστα τόσο που να δικαιολογεί το ξεχέριασμα.

Απάντηση