Αναζήτηση αγοράς μύλου και μηχανής
-
Spacof
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: Classika pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Αναζήτηση αγοράς μύλου και μηχανής
Ναι φαίνεται ότι είναι μπερδεμένο, απλά όλα κινούνται βάση τιμής δυνατοτήτων κτλ, δεν εστιάζω μόνο στο αν είναι hx ή μονού μπόιλερ.
Δηλαδή αν είχα την classika στην τιμή της unica δεν θα με πείραζε να
μείνω σε μονού μπόιλερ. Σίγουρα οι Hx προσφέρουν την ευκολία στον cappuccino αλλά το σκέφτομαι και δεν θέλω να δώσω +350 ευρώ (διαφορά classika me mechanika), για μία στο τόσο που μπορεί να χρειαστεί, προτιμώ να "ταλαιπωρηθώ" λίγο.
Αν όμως η διαφορά ήτανε στα 150€ τότε θα την επέλεγα σίγουρα και ας έβρισκα την classika ποιο φθηνά, εξάλλου αυτή η διαφορά τιμής για την mechanika θα ήταν μία έκπτωση της τάξεως του 12%. Γιαυτό είπα και ποιο πάνω ότι δεν ξέρω τι εκπτώσεις γίνονται π.χ στην black friday και αν γίνονται.
Από την άλλη υπάρχει και η Lelit mara x που τα έχει "όλα", αλλά δεν μου κάθετε καλά σε σύκριση με την Ecm, σύμφωνα και με καποιο σχόλιο ποιο πάνω, δηλαδή δεν θα ήθελα να θυσιάσω την "ποιότητα" απλά για να πάω σε Hx όπως αντίστοιχα θα μπορούσα να πάρω την Expobar Brewtus που είναι double boiler αλλά δεν την επιλέγω....
Η επικρατέστερες επιλογές είναι η classika και η unica αλλά δεν το έχω κλείσει, γιατί εχω καιρό μέχρι να έρθει ο μύλος και μπορεί να υπάρξει κάποια προσφορά...
Ναι το pid θα το ήθελα.
Δηλαδή αν είχα την classika στην τιμή της unica δεν θα με πείραζε να
μείνω σε μονού μπόιλερ. Σίγουρα οι Hx προσφέρουν την ευκολία στον cappuccino αλλά το σκέφτομαι και δεν θέλω να δώσω +350 ευρώ (διαφορά classika me mechanika), για μία στο τόσο που μπορεί να χρειαστεί, προτιμώ να "ταλαιπωρηθώ" λίγο.
Αν όμως η διαφορά ήτανε στα 150€ τότε θα την επέλεγα σίγουρα και ας έβρισκα την classika ποιο φθηνά, εξάλλου αυτή η διαφορά τιμής για την mechanika θα ήταν μία έκπτωση της τάξεως του 12%. Γιαυτό είπα και ποιο πάνω ότι δεν ξέρω τι εκπτώσεις γίνονται π.χ στην black friday και αν γίνονται.
Από την άλλη υπάρχει και η Lelit mara x που τα έχει "όλα", αλλά δεν μου κάθετε καλά σε σύκριση με την Ecm, σύμφωνα και με καποιο σχόλιο ποιο πάνω, δηλαδή δεν θα ήθελα να θυσιάσω την "ποιότητα" απλά για να πάω σε Hx όπως αντίστοιχα θα μπορούσα να πάρω την Expobar Brewtus που είναι double boiler αλλά δεν την επιλέγω....
Η επικρατέστερες επιλογές είναι η classika και η unica αλλά δεν το έχω κλείσει, γιατί εχω καιρό μέχρι να έρθει ο μύλος και μπορεί να υπάρξει κάποια προσφορά...
Ναι το pid θα το ήθελα.
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
γενικά πρέπει να συνεχίσεις να βλέπεις reviews. το κακό με αυτά είναι ότι συνήθως δε θα σου πουν τα προβλήματα. για το τελευταίο πρέπει να διαβάσεις πολύ σε φόρουμ ή να βοηθήσει κάποιος με αρκετή εμπειρία. είπαμε το πρόβλημα είναι ότι αν δώσεις λεφτά για μια μηχανή δύσκολα πας σε άλλη λόγω κόστους.
συνεπώς για μένα ξεκινάς με ένα καλό μύλο για μένα niche zero και άνω.
αν είσαι στο εσπρέσο και 1-2 μαξ καπουτσίνο ξεκινάς από Unica και πάνω με απλή λειτουργία και συντήρηση ώστε να μπορείς με το PID να έχεις τον έλεγχο για οποιαδήποτε ποικιλία καφέ.
αν θες παραπάνω εσπρέσο/καπουτσίνο και τα λεφτά είναι το πρόβλημα + μικρή εμπειρία θα πήγαινα σε MaraX με ότι αυτό συνεπάγεται σε ρίσκο.
αν έχεις εμπειρία και θες να αλλάζεις πολλούς καφέδες ίσως σε κάποια άλλη HX και μετά πας στο κόσμο των DB.
δηλαδή αναλύεις ποιος είσαι και που θες να πας στο καφέ! κάποιος άλλος σίγουρα μπορεί να επιλέξει άλλη διαδρομή.
συνεπώς για μένα ξεκινάς με ένα καλό μύλο για μένα niche zero και άνω.
αν είσαι στο εσπρέσο και 1-2 μαξ καπουτσίνο ξεκινάς από Unica και πάνω με απλή λειτουργία και συντήρηση ώστε να μπορείς με το PID να έχεις τον έλεγχο για οποιαδήποτε ποικιλία καφέ.
αν θες παραπάνω εσπρέσο/καπουτσίνο και τα λεφτά είναι το πρόβλημα + μικρή εμπειρία θα πήγαινα σε MaraX με ότι αυτό συνεπάγεται σε ρίσκο.
αν έχεις εμπειρία και θες να αλλάζεις πολλούς καφέδες ίσως σε κάποια άλλη HX και μετά πας στο κόσμο των DB.
δηλαδή αναλύεις ποιος είσαι και που θες να πας στο καφέ! κάποιος άλλος σίγουρα μπορεί να επιλέξει άλλη διαδρομή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
gtone:1
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: -
- Μύλος:: Mazzer Major
Άκη εδω εισαι νομιζω...viewtopic.php?f=17&t=6930 
-
giorgos.b
- Μηχανή:: Lelit Bianca
Δεν ξέρω αν απλά το εχεις παραλείψει ή όντως νομίζεις ότι ειναι διαφορετικα, αλλά και η ECM classika χρειάζεται manual refill μετά την παραγωγή ατμού, σε τρόπο λειτουργίας είναι ακριβώς ίδια με την unica
-
Spacof
Την είδα και το σκέφτομαι αρκετά για μεταχειρισμένη!!!
Ναι το είδα σε video, η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα δει εξ αρχής αλλά αν έχω καταλάβει αυτό συμβαίνει για να έχει χώρο ο ατμός, ουσιαστικά το auto refill στην classika είναι μόνο όταν φτιάχνεις espresso, αυτό που δεν έχω καταλάβει όμως είναι αν στην unica και στις δύο περιπτώσεις (ατμό, εκχύλιση) είναι manual?
-
giorgos.b
- Μηχανή:: Lelit Bianca
Όπως είπα, η λειτουργία τους είναι ίδια, δηλαδή και στις 2:
το manual refill χρειάζεται μετά την παραγωγή ατμού. Είναι λίγο σπαστικό αλλά το συνηθίζεις. Πριν ξεκινήσεις ατμό, όπως είπες, άδειαζεις λίγο νερό για να έχει χωρο ο ατμος. Όσο κανείς ατμό δεν γεμίζει το μποιλερ. Όταν τελειώσεις πρέπει να τον ξαναγεμίσεις για να είναι έτοιμος για εσπρέσσο.
Εννοείται ότι και στις 2, αν φτιάχνεις εσπρέσσο δεν σε απασχολεί κάτι, αυτόματα γεμίζει το boiler
το manual refill χρειάζεται μετά την παραγωγή ατμού. Είναι λίγο σπαστικό αλλά το συνηθίζεις. Πριν ξεκινήσεις ατμό, όπως είπες, άδειαζεις λίγο νερό για να έχει χωρο ο ατμος. Όσο κανείς ατμό δεν γεμίζει το μποιλερ. Όταν τελειώσεις πρέπει να τον ξαναγεμίσεις για να είναι έτοιμος για εσπρέσσο.
Εννοείται ότι και στις 2, αν φτιάχνεις εσπρέσσο δεν σε απασχολεί κάτι, αυτόματα γεμίζει το boiler
-
Spacof
Καλησπέρα,
το σετ ολοκληρώθηκε με την Ecm classika pid, Niche Zero
Τώρα ο στόχος είναι η εκμάθηση και η απόκτηση πείρας...
Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας!
το σετ ολοκληρώθηκε με την Ecm classika pid, Niche Zero
Τώρα ο στόχος είναι η εκμάθηση και η απόκτηση πείρας...
Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας!
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
πολύ καλή επιλογή, μπράβο! με λίγη εξάσκηση θα φέρεις τους καφέδες στα μέτρα σου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
panos1988
- Μηχανή:: Ecm classika pid
- Μύλος:: Rocket fausto
- Οι καφέδες μου:: espresso
Μπράβο για την επιλογή σου. Δε θα το μετανιώσεις. Αν χρειαστείς βοήθεια ή κάποια ερώτηση για τη μηχανή, μπορώ να σε βοηθάω βάση του ενός χρόνου συμβίωσης.
- geathana
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
Μπράβο... Κι εγώ εκεί θέλω να πάω και σε μύλο και σε μηχανή... Κάνω τώρα το αγροτικό μου και με βλέπω σε λίγο καιρό να...