Διαβάζω αρκετό καιρό το φόρυ(όντας στο εξωτερικό). Έχω ασχοληθεί μόνο με επαγγελματικές μηχανές(Wega Myconcept & cimbali m100, ενω έχω πιάσει και το γκρουπ από μια Sanremo).
Νομίζω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρω και τη γεύση του σπιτικού καφέ. Θέλω να προσπαθήσω να φτιάξω σιγά σιγά(ελπίζοντας ότι και η αγορά θα επανέλθει λίγο στα ίσα της μέχρι τότε)έως τον Αύγουστο ένα ωραίο σποτάκι.
Και ενώ κατέλληξα στον grinder μου(σημειώσατε 2 μιας και μου αρέσει σαν νοοτροπία συνολικά Fellow)που ήμουν μεταξύ το Niche & του ODE(300£ περίπου), έχω μπλέξει τα μπούτια μου στη μηχανή.
Θα πάω κατευθείαν σε DB μηχανή(συνολικά το μπάτζετ μου θα ήθελα να είναι 1800£).
Οι μηχανές οι 4 που έχω δει και ψάχνω να δω τα θετικά και αρνητικά είναι:
Lelit Elizabeth (διαβάζω ετοιμάζεται καινούργια version)
ACS Minima (το μικρό αδερφάκι του τέρατος vesuvious)
Profitec pro 300 &
Vibiemme Domobar Junior 2B
Δεν θέλω να ασχοληθώ με HX αφού στα ίδια λεφτά, από τα review που διαβάζω οι παραπάνω μηχανές είναι αρκετά σταθερές στην απόδοσή τους.
Η αλήθεια είναι ότι είχα σκοπό να πάω για την Bianca. Το σκέφτηκα πολύ για να μπορώ να παίξω και με προφίλ αλλά όπως βλέπετε από τις επιλογές μου υπάρχει και θέμα με το χώρο(δεν έχω τεράστια κουζίνα), και το κόστος είναι κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο.
Μαζί με τα παραπάνω εξάλλου θα πρέπει να κινηθώ για motta & scale(hario σε περτιπτωση που στο μελλον ασχοληθώ και λίγο περισσότερο με φίλτρου),και ίσως ένα ωραίο tamper(οπότε όλα τα τοποθετώ γύρω στα 120£ περίπου).
Οποιαδήποτε προτροπή κυρίως για μηχανή από τις 4 η και αν έχετε κάποια DB που δεν έχω κοιτάξει(ή αν χρειάζομαι κάτι άλλο αρχικά)και τι +- θα σας ευγνομονούσα(στο μέλλον ίσως κοιτάξω ανάλογα με το χώρο μηχανηματάκι για όζμοση και ακόμα σε πιο βάθος ένα μικρό roasting machine-προφανώς για grams
Ευχαριστώ όλους που κατάφεραν και διάβασαν όλο το ποστ ελπίζω να περιέγραψα τα πάντα.