Προσοχή στο Dezcal

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Προσοχή στο Dezcal

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Μαρ 13, 2010 9:47 am

Δεν τρολάρεις καθόλου rancilio-man :lol: . Δεν ξέρω εάν γράφουν τίποτα οι οδηγίες στην συσκευασία με το χάρτινο κουτί, αλλά η Gaggia έπρεπε το αναφέρει σίγουρα στις δικές της. Έκανα λίγο googling και βρήκα κάποιον που θα πρέπει να είναι πιο στεναχωρημένος από εμένα γιατί του έκανε κηλίδες στο σώμα της μηχανής.
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 11675.html
Αυτό που λές για την ποιότητα της χρωμίωσης ίσως και να έχεις δίκαιο, γιατί το μπρίκι που συνέλεξε όλες τις εκπλύσεις δεν παρουσίασε μαύρισμα. Βέβαια αυτό ξεπλύθηκε με νερό αρκετές φορές σε αντίθεση με την σχάρα που οι σταγόνες έμειναν μέχρι εξάτμισης.
Πάντως εσύ, άμα το συνιστά η Rancilio, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός με την all-metal μηχανή σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Μαρ 13, 2010 10:32 am

Και για να τα κάνω τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την μηχανή μου που έχει αλουμινένιο boiler βρήκα και αυτό. Άμα όντως ισχύει θα ... :evil:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/190191

και εδώ
http://www.anothercoffee.co.uk/products/item400821.aspx
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

stv

Δημοσίευση από stv » Σάβ Μαρ 13, 2010 11:17 am

Christos έγραψε:Και για να τα κάνω τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την μηχανή μου που έχει αλουμινένιο boiler βρήκα και αυτό. Άμα όντως ισχύει θα ... :evil:

και εδώ
Χρήστο ο κατασκευαστείς δεν προτείνει κάποια συγκεκριμένα προϊόντα για την διαδικασία;; Αναφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;; :shock:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Μαρ 13, 2010 11:37 am

stv έγραψε:
Christos έγραψε:Και για να τα κάνω τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την μηχανή μου που έχει αλουμινένιο boiler βρήκα και αυτό. Άμα όντως ισχύει θα ... :evil:

και εδώ
Χρήστο ο κατασκευαστείς δεν προτείνει κάποια συγκεκριμένα προϊόντα για την διαδικασία;; Αναφέρει το συγκεκριμένο προϊόν;; :shock:
Ναι φυσικά. Τον "Gaggia Cleaner for best results". Ο οποίος δεν βρίσκεται πουθενά. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το Dezcal (από τα πιο επώνυμα προϊόντα) ήταν το προτεινόμενο από το Repair Service της Gaggia στην Ελλάδα (Eurogat). Χθες μάλιστα μίλησα επί τουτου με ένα τεχνικό τους, τους τόνισα και το θέμα του αλουμινένου boiler, και ήταν καταφατικός στην χρήση του Dezcal. Από άποψη χημική, το σχετικό προϊόν της Gaggia περιέχει ασθενέστερο οξύ από αυτό του Dezcal.

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Σάβ Μαρ 13, 2010 11:50 am

Χρήστο μη παρεξηγηθώ.
Δεν πάω να βγάλω την Silvia τέλεια και την Baby άχρηστη.
Προς πληροφόρηση σπάστηκα πολύ όταν ΜΟΛΙΣ την πήρα και πριν την πρωτοχρησιμοποιήσω, ξεβίδωσα το καπάκι για να δω τα σωθικά της, το boiler είχε δύο μεγάλες κηλίδες σκουριάς

Εικόνα
Εικόνα

και ακόμα όταν από τις πρώτες 2 μέρες ανακάλυψα ότι η πάνω θερμαινόμενη πλάκα χαράσετε "για πλάκα". Έχω υπόνοιες ότι κάνει γρατζουνιές ακόμα και αν το πανί με την οποία την καθαρίζω είναι με "μικρο-ίνες".
Και ακόμη μία "ήττα" έφαγα όταν πήγα να την καθαρίζω με ένα καθαριστικό για τα τζάμια που είχε η γυναίκα μου και έκανε κάτι θαμπάδες που ακόμα και τώρα δεν κατάφερα να αφαιρέσω 100%.
Μη νομίζεις, Made in Italia λένε οι μηχανές μας αλλά δεν θα ξαφνιαστώ αν ο προμηθευτής πρώτων υλών είναι σχιστομάτης. :evil:
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

stv

Δημοσίευση από stv » Σάβ Μαρ 13, 2010 12:08 pm

Alex_Under έγραψε:.
σπάστηκα πολύ όταν ΜΟΛΙΣ την πήρα και πριν την πρωτοχρησιμοποιήσω, ξεβίδωσα το καπάκι για να δω τα σωθικά της, το boiler είχε δύο μεγάλες κηλίδες σκουριάς
και ακόμα όταν από τις πρώτες 2 μέρες ανακάλυψα ότι η πάνω θερμαινόμενη πλάκα χαράσετε "για πλάκα". Έχω υπόνοιες ότι κάνει γρατζουνιές ακόμα και αν το πανί με την οποία την καθαρίζω είναι με "μικρο-ίνες".
Και ακόμη μία "ήττα" έφαγα όταν πήγα να την καθαρίζω με ένα καθαριστικό για τα τζάμια που είχε η γυναίκα μου και έκανε κάτι θαμπάδες που ακόμα και τώρα δεν κατάφερα να αφαιρέσω 100%.
Μη νομίζεις, Made in Italia λένε οι μηχανές μας αλλά δεν θα ξαφνιαστώ αν ο προμηθευτής πρώτων υλών είναι σχιστομάτης. :evil:
πάντως όταν πήγα να αγοράσω την delonghi από το κατάστημα στο hong kong που πουλούσε αποκλειστικά και gaggia ο πωλητής που φαινόταν σχετικός μου είπε πως πρέπει να προτιμήσω gaggia γιατί όλες οι υπόλοιπες είναι made in china. στο ΗΚ οι πωλητές εκτός από τον βασικό μισθό παίρνουν και κάποια ποσοστά από τις πωλήσεις που κάνουν, σκέφτηκα πως αυτός είναι ο πωλητής της gaggiα και για αυτό μου πρωτινέ gaggiα, ωστόσο η delonghi που εκείνος υποστήριζε πως είναι made in china γράφει made in italy... μήπως όμως είχε δίκαιο;.. :shock:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stv την Σάβ Μαρ 13, 2010 12:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Μαρ 13, 2010 12:13 pm

Όχι βρε Alex, δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης. Αλλά για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, αυτό που εξετάζουμε εδώ είναι κατά πόσο σε αλουμινένιο (όχι ανοξέιδωτο) boiler μπορεί να χρησιμοποιηθεί το dezcal χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης του. Μην πληρώνουμε για να το χαλάμε από μόνοι μας. Το σίγουρο είναι ότι το αντίστοιχο Gaggia προϊόν έχει σαν συστατικό του ασθενέστερο οξύ.

anepro

Δημοσίευση από anepro » Τρί Μαρ 22, 2011 11:01 pm

Σκέφτομαι να κάνω αφαλάτωση σε κανα μήνα στη Silvia, αλλά με αυτά που διάβασα παραπάνω...φοβάμαι για τα μεταλλικά μέρη της μηχανής. :a060:
Βέβαια έχω δει και το σχετικό video της Gail, (απο Espressocoffeegear) η οποία δεν παίρνει και ιδιαίτερες προφυλάξεις και η διαδικασία φαίνεται απλή εκ πρώτης όψεως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anepro την Τρί Μαρ 22, 2011 11:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Μαρ 22, 2011 11:16 pm

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δύο καλά δοχεία να έχεις ένα για κάτω από το group (να σημειώσω ότι ΔΕΝ βγάζεις την shower screen) και ένα για το νερό που θα βγαίνει από το ακροφύσιο όπως και ένα πρόχειρο νωπό vetex για καμιά σταγόνα που θα πέφτει έξω. Το Dezcal προσβάλει τις λεπτές χρωμιωμένες επιστρώσεις κυρίως.
Χαλαρά λοιπόν. :lol:

anepro

Δημοσίευση από anepro » Τρί Μαρ 22, 2011 11:25 pm

Δεν κινδυνεύει το shower screen απο διάβρωση αφού είναι κι αυτό μεταλλικό; Λεπτό, ξε-λεπτό...μπορεί να μου το "πληγώσει".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anepro την Τρί Μαρ 22, 2011 11:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση