Niche zero

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
brego
Όνομα: Παντελής
Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
Μύλος:: Niche
2ος Μύλος:: Graef CM 702
Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)

Re: Niche zero

Δημοσίευση από brego » Κυρ Απρ 19, 2020 6:08 pm

Εχθές.....

posted by Martin Nicholson

Apr 18, 2020 • 4:03AM PDT
Update 80 - NFC Disk

Update on NFC disk delivery
If you have not received your NFC disk, we would very much like to apologise.
Unfortunately COVID19 has been causing us issues with shipping due to reduced flights, tighter custom controls and postal services shutting/slowing down.
We hope you can understand that this is completely out of our control, but rest assured we are doing all we can to get you your disks.
Replacements will be sent out if disks are lost in transit and we are constantly checking the tracking of your orders.
Your patience and understanding is greatly appreciated in this very difficult time and we hope you are all keeping safe and healthy. Please keep in mind that your grinder will continue to work absolutely fine without the disk.

Τίμιο ΟΚ απλά μου φαίνεται περίεργο, δεν το φτιάχνουν οι ίδιοι το NFC; Και στα μηνύματα το έχουν αντιμετωπίσει αρκετοί αγοραστές.
Καλά δεν χάθηκε και ο κόσμος θα το στείλουν. Αναμονή μέχρι τότε. Σε πόσο καιρό εσείς παραλάβατε τον μύλο;

odys2008
Όνομα: Οδυσσέας
Μηχανή:: ECM Classika PID
Μύλος:: Niche Zero

Δημοσίευση από odys2008 » Δευ Απρ 27, 2020 5:31 pm

Τον παράγγειλα σήμερα, μαύρο. Ιούνιο λέει παράδοση. Για να δούμε...

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas

Δημοσίευση από PublicDomain » Δευ Απρ 27, 2020 6:25 pm

odys2008 έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2020 5:31 pm
και καλά έκανες...οτιδήποτε και να σου συμβεί στο χώρο του καφέ είσαι καλυμμένος, από γαλλικό έως εσπρέσο και από gaggia έως decent espresso!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

odys2008

Δημοσίευση από odys2008 » Δευ Απρ 27, 2020 7:14 pm

PublicDomain έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2020 6:25 pm
odys2008 έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2020 5:31 pm
και καλά έκανες...οτιδήποτε και να σου συμβεί στο χώρο του καφέ είσαι καλυμμένος, από γαλλικό έως εσπρέσο και από gaggia έως decent espresso!
Ακριβώς αυτό! Με την μηχανή δεν έχω καταλήξει ακόμα σε τι τεχνολογία (sb, db, hx) να πάω μετά την Gaggia αλλά προς το παρόν η αναβάθμιση ήρθε στον μύλο. Θα έχει ενδιαφέρον τώρα να δω τι γίνεται σε σχέση με τον Super Jolly.

Άβαταρ μέλους
Batman
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj

Δημοσίευση από Batman » Δευ Απρ 27, 2020 9:05 pm

odys2008 έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2020 7:14 pm
Θα έχει ενδιαφέρον τώρα να δω τι γίνεται σε σχέση με τον Super Jolly.
Φιλε Οδυσσεα πραγματικα με ενδιαφερει πολυ το πορισμα που θα βγαλεις...θεωρω και πολλους αλλους μιας και αρκετοι φανταζομαι εχουν μπει σε σκεψη αν αξιζει η μεταβαση απο sj σε niche..

Άβαταρ μέλους
brego

Δημοσίευση από brego » Δευ Απρ 27, 2020 10:37 pm

Ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς έχω τον τελευταίο καιρό μιας και περιμένω τον niche. Αν και έχω καταλήξει σε Rocket η Expobar.

Βασικά θέλω να δω τι ακριβώς θα μου προσφέρει η αλλαγή μιας και θα είναι τεράστια η αλλαγή από τον υπάρχον μύλο.

Αλλά Κωνσταντίνε το σετ σου πρέπει να σκοτώνει λογικά και εσείς με έναν μύλο τέτοιου επιπέδου εάν είναι σε καλή κατάσταση πιστεύεις ότι αξίζει η αλλαγή;
Λογικά το πρόβλημα σου θα είναι θέμα θορύβου - κατακράτησης - hopper - όγκου? ένα από αυτά?

Και η Cimbaly m21 σου ένα λουλούδι είναι και λογικά θα έχεις άριστα αποτελέσματα με τον μύλο σου.

odys2008

Δημοσίευση από odys2008 » Δευ Απρ 27, 2020 11:09 pm

Η αλήθεια είναι ότι τον μύλο τον έχω δει από κοντά μια φορά και έχω φτιάξει 2 καφέδες. Τον έχει ένας φίλος μου που τον αγόρασε μετά από δική μου προτροπή.

Ο λόγος που τον πήρα είναι ο όγκος, η ευκολία με την μηδενική κατακράτηση (οκ σχεδον μηδενική) και ότι φοράει τα μαχαίρια του mazzer kony και προσωπικά μου αρέσει και σαν σχέδιο.

Από απόδοση θα δείξει. Πρέπει να αλέσει και μερικά κιλά καφέ για να στρώσουν τα μαχαίρια και να φτιάξω και νέα ρουτίνα.

Θα φτάσει στα όρια της την classic μου (η οποία έχει 2 pid γιατί έχω βάλει preheating thermoblock το οποίο ελέγχω και αυτό με pid) οπότε θα δούμε τι θα μπορέσει να δώσει γευστικά. Η μηχανή είναι αρκετά σταθερή θερμοκρασιακά (έχω μετρήσει περίπου 1 βαθμό πτώση στην έξοδο νερού σε 60ml νερό) και πιστεύω θα μπορέσει να αναδείξει τυχόν διαφορές.

Πάντως το πρόβλημά μου με τον SJ και αυτό που προσπαθώ να λύσω είναι ότι λόγω single dosing έχω πολλά fines με αποτέλεσμα να μην τρέχει καφές από κάποιες τρύπες στο καλαθάκι ('εχω ims). Γενικότερα έχω inconsistency στο naked portafilter που ελπίζω να εξαλείψω.

niman
Όνομα: Nikos
Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
Μύλος:: Graef 702

Δημοσίευση από niman » Τρί Απρ 28, 2020 1:55 pm

odys2008 έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2020 11:09 pm
Η αλήθεια είναι ότι τον μύλο τον έχω δει από κοντά μια φορά και έχω φτιάξει 2 καφέδες. Τον έχει ένας φίλος μου που τον αγόρασε μετά από δική μου προτροπή.

Ο λόγος που τον πήρα είναι ο όγκος, η ευκολία με την μηδενική κατακράτηση (οκ σχεδον μηδενική) και ότι φοράει τα μαχαίρια του mazzer kony και προσωπικά μου αρέσει και σαν σχέδιο.

Από απόδοση θα δείξει. Πρέπει να αλέσει και μερικά κιλά καφέ για να στρώσουν τα μαχαίρια και να φτιάξω και νέα ρουτίνα.

Θα φτάσει στα όρια της την classic μου (η οποία έχει 2 pid γιατί έχω βάλει preheating thermoblock το οποίο ελέγχω και αυτό με pid) οπότε θα δούμε τι θα μπορέσει να δώσει γευστικά. Η μηχανή είναι αρκετά σταθερή θερμοκρασιακά (έχω μετρήσει περίπου 1 βαθμό πτώση στην έξοδο νερού σε 60ml νερό) και πιστεύω θα μπορέσει να αναδείξει τυχόν διαφορές.

Πάντως το πρόβλημά μου με τον SJ και αυτό που προσπαθώ να λύσω είναι ότι λόγω single dosing έχω πολλά fines με αποτέλεσμα να μην τρέχει καφές από κάποιες τρύπες στο καλαθάκι ('εχω ims). Γενικότερα έχω inconsistency στο naked portafilter που ελπίζω να εξαλείψω.
Καλησπέρα
Πραγματικά ο μύλος δείχνει πολύ ποιοτικός είναι βέβαια και ακριβός.
Ήθελα να ρωτήσω τρία πράγματα
1) Δεν σας απασχολεί ότι δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για κάτι τόσο ακριβό?
2) Έχω μια Gaggia classic 2014 αξίζει να της βάλω pid και αν ναι που να την πάω γιατί εγώ δεν μπορώ να το κάνω μόνος.Βλέπω πολλούς να έχουν αναβαθμίσει με pid αλλά δεν ξέρω πως το έκαναν.
3) Σκέφτομαι τoν Eureka mignon Specialita για αγορά λόγω τιμής, μικρής κατακράτησης single dosing,ποιότητας άλεσης και εμφάνισης.Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά.
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
brego

Δημοσίευση από brego » Τρί Απρ 28, 2020 2:00 pm

niman έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 1:55 pm

1) Δεν σας απασχολεί ότι δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για κάτι τόσο ακριβό?
2) Έχω μια Gaggia classic 2014 αξίζει να της βάλω pid και αν ναι που να την πάω γιατί εγώ δεν μπορώ να το κάνω μόνος.Βλέπω πολλούς να έχουν αναβαθμίσει με pid αλλά δεν ξέρω πως το έκαναν.
3) Σκέφτομαι τoν Eureka mignon Specialita για αγορά λόγω τιμής, μικρής κατακράτησης single dosing,ποιότητας άλεσης και εμφάνισης.Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά.
Ευχαριστώ
Όσο αφορά το 1.
Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις για να αλλάξεις το οτιδήποτε σε αυτόν τον μύλο. Και με κόστος ιδιαίτερα χαμηλό.

Διάβασε αυτό.

odys2008

Δημοσίευση από odys2008 » Τρί Απρ 28, 2020 3:49 pm

niman έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 1:55 pm
Καλησπέρα
Ευχαριστώ
Για το νο 1,κατοικώ στην Ολλανδία, αλλα και εδώ δεν έχει αντιπροσωπεία. Βασικά ο μύλος είναι σε μικρή παραγωγή και η εταιρία είναι μικρή. Από την άλλη είναι σχετικά απλό προιον και τα μαχαίρια είναι ηδη γνωστά. Σε περίπτωση που χρειαστεί όντως service για δεν μπορώ να το επισκευάσω μόνος μου θα πρέπει να πάει πίσω Αγγλία. Ειναι κάτι το οποίο γνωρίζω, αλλά είπαμε δεν υπάρχει τέλειος μυλος.

Τώρα για το 2 υπάρχει ξεχωριστό θέμα, μπορουμε να το συζητησουμε εκει για να μην βγουμε offtopic.

Για το 3, ο Eureka mignon Specialita έχει ισια μαχαίρια και όχι κωνικά οπότε πρέπει να έχεις καφέ στο hopper για να μην έχεις pop cornering. Είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που περιγράφω και με τον super jolly. Επίσης ο Eureka έχει 50mm μαχαίρια και ο SJ έχει 64mm.

Φυσικά αυτό είναι μικρότερο πρόβλημα με τον Eureka αφου μπορεις να ρυθμισεις τον χρονο κοπης και να έχεις καφέ στο χοπερ αλλά αν ζυγιζεις τους κοκκους και αλεθεις μονο αυτους θα εχεις το προβλημα με το pop cornering και θα εχεις ανομοιογενεια στην αλεση.

Απάντηση