Bezzera Unica PID?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
giorgos.b
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Bianca
Μύλος:: Niche Zero

Re: Bezzera Unica PID?

Δημοσίευση από giorgos.b » Τετ Μαρ 04, 2020 9:06 am

(συνεχίζω να γράφω σε αυτό το thread μιας και είναι το πιο ενεργό χωρίς το ερώτημα να έχει σχέση με αγορά)

Αν και δεν έπινα συχνά καπουτσίνο, έχω αρχίσει να το κάνω και πειραματίζομαι με το αφρογαλα, νομίζω ότι έχω φτάσει σε καλό σημείο πια.
Ερώτηση σχετικά με τη μηχανή και τη λειτουργία ατμού:

Απ' όσο έχω καταλάβει, κατά τη λειτουργία ατμού, το boiler δεν ανατροφοδοτείται με νερό, οπότε λογικά αν πάω να φτιάξω αρκετά αφρογαλα στη σειρά (έχω δοκιμάσει μέχρι 2ο), κάποια στιγμή ο ατμός θα τελειώσει, σωστά; Εννοω απλά θα σταματήσει να βγάζει ατμό; Υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος;

Αν ισχύει αυτό που είπα, και θέλω να συνεχίσω με αφρογαλα, τότε τι θα πρέπει να κάνω ; Να γυρίσω σε coffee mode, να κάνω refill το boiler και μετά να ξαναπάω σε steam mode?

Είναι κάτι που σπάνια θα χρειαστεί, αλλά θα ήθελα να ξέρω

Rallakias
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s

Δημοσίευση από Rallakias » Τετ Μαρ 04, 2020 9:49 am

Εχω κάνει μέχρι 2 αφρόγαλα(τα) . Για να κάνεις 3ο στη σειρά σημαίνει οτι πρέπει να εχεις κάνει ήδη 3 εσπρέσσο να περιμενουν πράγμα δύσκολο γιατι ο πρώτος θα εχει κρυώσει πολύ.Πρακτικά μέχρι 2 εσπρέσσο γίνονται ,μετά 2 αφρόγαλα(τα) και μετά πάλι το ίδιο.
Για να σου φύγει η απορεία ,αφού φουσκώσεις 2 φορές το γάλα μετά θα προσθέσεις νερό στο μπόιλερ (οχι πολύ 5-8 sec λειτουργία της αντλίας) ενώ θα παραμένεις σε λειτουργία ατμού.Αυτό για να μην βγεί εκτός νερού η αντίσταση που ειναι μέσα στο μπόιλερ.

nkout
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica

Δημοσίευση από nkout » Τετ Μαρ 04, 2020 9:49 am

Σε ενα βίντεο που ειχα δει αλλα δεν μπορω να βρω, ειδα πως καθε 2-3 φορες που κάνεις αφρογαλα, ανοιγεις τον διακόπτη της αντλιας για να μπει νερο στο μποιλερ. Το άφηνε ανοικτό 3-4 δευτερόλεπτα νομιζω, αλλα δεν το δοκίμασα ποτέ.

nkout
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica

Δημοσίευση από nkout » Τετ Μαρ 04, 2020 9:50 am

Μαζι απαντήσαμε :)

giorgos.b
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Bianca

Δημοσίευση από giorgos.b » Τετ Μαρ 04, 2020 10:08 am

Ok thanks, όντως πιο λογικό είναι αυτό, να τραβήξω νερό ενώ είμαι σε ατμό

Όπως είπα δύσκολο να χρειαστεί αλλά καλό θα είναι να ξέρουμε (θα μπορούσε να π.χ. να μην σου βγει το αφρόγαλα όπως θες και να ξαναπροσπαθήσεις, ή ακόμη πιο απλά να θες να κάνεις πολλαπλές δοκιμές στη σειρά για να μάθεις 😉 )

hotcarver1

Δημοσίευση από hotcarver1 » Τετ Μαρ 04, 2020 6:45 pm

Έχω να πω τα καλύτερα για τον heavytamper,τον Τσέχο.
Πήρα πατητήρι 58.6 specialized για vst baskets και leveler.
Είναι λόγο ακριβός αλλά η ποιότητα άψογη και η συνομιλία άμεση.
Χρόνος παράδοσης 1 ημέρα.

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Πέμ Μαρ 05, 2020 1:16 pm

Με αφορμή πάντως την ερώτηση του giorgos.b μιας και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με sb μηχανές, ψάχνοντας τη λειτουργία της unica μου έκανε εντύπωση πως σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει ένα water level probe στο boiler. Δεν περίμενα από τόσο σοβαρή εταιρία να πετάει το μπαλάκι στον χρήστη ώστε να γεμίζει χειροκίνητα το boiler με κίνδυνο να κάψει την αντίσταση... :down:

Rallakias

Δημοσίευση από Rallakias » Πέμ Μαρ 05, 2020 1:26 pm

Τι water level probe στο boiler ειναι αυτό που αντέχει στους 150 βαθμούς θερμοκρασία , είναι στεγανό και πάνω απο όλα μακροχρόνια αξιόπιστο και οτι θα δουλεύει σωστά αλλά και δεν θα κάψει κανέναν κάτοχο απο διαρροή καυτού νερού?

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Πέμ Μαρ 05, 2020 1:45 pm

Σαν αυτό που υπάρχει σε πολλές μηχανές, πχ σε hx.
v_375_1.jpg
To ερώτημα είναι γιατί δεν το βάζουν και σε sb, απ' οτι διαβάζω ούτε η silvia έχει autofill.

Rallakias

Δημοσίευση από Rallakias » Πέμ Μαρ 05, 2020 1:59 pm

Αυτός ειναι ενας αισθητηρας που ''διαβάζει'' αν υπάρχει ή οχι νερό σε όλο του το μήκος.Μετά θα πρέπει όταν το νερό κατέβει κάτω απο τον αισθητήρα ,να έχει και ενα σύστημα που να παρακάμπτει το χειροκίνητο γέμισμα , και με κάποιο ''εγκεφαλάκι'' να ξεκινάει την αντλία και να την ξανασταματάει όταν γεμίσει το μπόιλερ με νερό (με βάση το σήμα απο άλλο αισθητήρα?) .
Αν δεν υπάρχει απλούστερη υλοποίηση απο αυτή που περιγράφω τότε προφανώς και ειναι θέμα κόστους.

Απάντηση