Bezzera Unica PID?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
xarris32
Όνομα: χαρης
Μηχανή:: bezzera unica
Μύλος:: ascaso i2

Re: Bezzera Unica PID?

Δημοσίευση από xarris32 » Πέμ Ιαν 23, 2020 1:02 am

Είναι αδικαιολόγητα παιδικά λάθη αυτά για μια τέτοια μηχανή έχει το λαμακι και καλά στη πρόσοψη με γωνια για να πέφτουν τα νερά που πιτσιλανε μέσα drip tray αλλά ....
Παλι καλά δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό
Στις αρχές σκεφτομουν με όλα αυτά μην έχει θεμα να στείλω στην αντιπροσωπεία είχα παρατηρήσει και το θέμα με τη θερμοκρασία που όταν κατεβάζεις ένα βαθμό από το pid η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα και είχα τρομάξει
Ακόμα τη πρώτη φορά την είχα συνδέσει σε ένα πολυμπριζο μαζί με των σταθερό υπολογιστή και η μηχανή με ηλεκτριζε είχε διαρροή μετά την έβαλα μόνη της σε άλλη πρίζα και όλα καλά

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas

Δημοσίευση από PublicDomain » Πέμ Ιαν 23, 2020 9:45 am

κοίτα είναι η πιο φτηνή μηχανή στη κατηγορία της

αμέσως επόμενη θεωρώ την ECM Classica PID αλλά τα έχει τα παραπάνω λεφτάκια της!

με το PID στο κάνει ακόμα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

xarris32

Δημοσίευση από xarris32 » Πέμ Ιαν 23, 2020 11:09 am

Ναι το κάνει είναι αυτό που περιγραφή ο ralakias μερικές σελίδες πιο πίσω λόγο καθυστέρησης του αισθητήρα βέβαια στο pid δεν φαίνεται φαίνεται σταθεροτατη
Το είχα παρατηρήσει όταν κάνω backflush με σκετο νερο ανέβαζα τη θερμοκρασία στους 98 και όταν τελειωνα την επανεφερα σε πιο χαμηλή θερμοκρασία και έβλεπα το pid ξαθνικα να γράφει 106 και είχα φρικαρει

Άβαταρ μέλους
PublicDomain

Δημοσίευση από PublicDomain » Πέμ Ιαν 23, 2020 11:31 am

εντάξει ο bezzera είναι λίγο ανορθόδοξος στις λύσεις του δεν πιστεύω όμως ότι είναι τόσο λάθος στο σχεδιασμό, έχουν σχεδιάσει τόσες μηχανές
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

xarris32

Δημοσίευση από xarris32 » Πέμ Ιαν 23, 2020 2:19 pm

Δε νομίζω ότι είναι θέμα σχεδιασμού ειναι για εμάς τους ψείρες μικρά σφάλματα παιδικά λάθη που μάλλον δε τους πολλοί νοιάζει στη bezzera αφού βγάζει καλό ποτήρι απλά με ένα οργανακι λίγο πιο ευαίσθητο η μία πιο καλή ρύθμιση στο pid δε θα είχαμε αυτά τα θεματακια

Άβαταρ μέλους
PublicDomain

Δημοσίευση από PublicDomain » Πέμ Ιαν 23, 2020 7:30 pm

το βλέπω πολύ δύσκολο σε αυτά τα λεφτά να υπάρχει real time απεικόνιση και ρύθμιση των πραγματικών δεδομένων.

θες θερμοκρασιακή σταθερότητα και σταθερότητα πίεσης; έχουν καθίσει και στα έχουν ρυθμίσει για την συγκεκριμένη αντλία και το συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης με το Ε61 κλπ. και όλο το βάρος είναι εκεί.

από κει και πέρα δεν μπορείς απλά πατώντας κουμπιά να κάνεις αλλαγές στην θερμοκρασία τόσων πραγμάτων ή στη πίεση κλπ εκτός και αν πάρεις εκείνη τη μηχανή από την decent espresso με το LCD display!

δηλαδή έβαλες όλα αυτά τα μέταλλα και το Ε61 να παίξει σε μια θερμοκρασία Α - μην περιμένεις ότι απλά κατεβάζοντας το PID μπορείς έτσι άμεσα να πας σε θερμοκρασία Β

και μάλιστα αν είναι προς τα επάνω κάτι γίνεται, αν είναι να κρυώσει άντε να το ρυθμίσεις

τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την πίεση που θα λάβεις στο group με το συγκεκριμένο μοτέρ που έχεις με τα πιθανά channeling κλπ κλπ
www.e-spresso.gr

Nimrodel
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ

Δημοσίευση από Nimrodel » Παρ Ιαν 24, 2020 8:50 am

Δεν έχει να κάνει με το αν θα αλλάξει η θερμοκρασία αμέσως. Προφανώς και αυτό χρειάζεται χρόνο, μιλάμε για τόσα μέταλλα. Αλλά εδώ έχει θέμα το Pid, δλδ η απεικόνιση των αλλαγών στη θερμοκρασία. Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο αυτό. Και οκ δεν μιλάμε για μηχανή που κάνει 200 ευρώ, σιγά το ακριβό πράγμα το pid.

Άβαταρ μέλους
PublicDomain

Δημοσίευση από PublicDomain » Παρ Ιαν 24, 2020 8:52 am

Να στείλουμε ένα μαιλ στην BEZZERA ?
www.e-spresso.gr

Άβαταρ μέλους
PublicDomain

Δημοσίευση από PublicDomain » Παρ Ιαν 24, 2020 10:14 pm

πάντως τώρα κοιτούσα κάτι βίντεο με θερμόμετρο πάνω στο Ε61 και η μηχανή τα πήγαινε μια χαρά!
www.e-spresso.gr

nkout
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica

Δημοσίευση από nkout » Δευ Ιαν 27, 2020 7:46 pm

Εγω εχω το εξης θεμα με την μηχανη:

Σε dark roast ειμαι γενικα καλα. Κραταω τη θερμοκρασια κοντα στους 89 κ το κοψιμο στον μυλο σε μετρια επιπεδα κ παιρνω κατι με ελαχιστη πικριλα που το θεωρω λογικο.

Ομως, σε medium roast που ειναι κ τα αγαπημενα μου, παιρνω ξυνιλες οσο κ αν ανεβασω τη θερμοκρασια (ως 97 εχω παει) κ οσο ψιλα αν κοψω. Επισης απο ενα σημειο στο κοψιμο αν παω πιο ψιλα, εχω θεματα στην εκχυλιση (ακουγεται να ζοριζεται η μηχανη κ νομιζω εχω channeling), αλλα κ παλι ξυνιλα.

Εχει κανεις παιξει με medium roast?
Μηπως φταινε τα 12 bar, που δεν βοηθανε να γινει μια αργη εκχυλιση?

Απάντηση