πικρος/καμμενος καφές κάθε φορά
-
neil_young
πικρος/καμμενος καφές κάθε φορά
Γεια σας!
πηρα αυτη την μηχανή
http://www.skroutz.gr/s/6138656/Delonghi-EC151.html
η οποία έχει καλές κριτικές ,αλλα δεν εχω καταφέρει να φτιάξω καφε που να μην ειναι υπερβολικά πικρός και να μην εχει γευση καμμενου
γενικά κανω οτι λένε οι οδηγίες, βαζω να εκχυλιστει όταν αναψει το πρασινο φωτάκι του Ok
εχω δοκιμάσει να τρέχω λιγο ζεστο νερο πρώτα και μετα να βιδώνω το πορταφίλτερ
ετσι μειωνεται λίγο η μυρωδια καμμένου αλλα και πάλι μυρίζει
ακόμα και με φρέσκοκομμενο καφε απο coffee island, δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα απο το φτηνο καφε του σουπερμαρκετ
το αποτέλεσμα που βγάζω ακόμα και με προσθήκη ζάχαρης μου φαινεται εντονη η μυρωδιά σαν καμμένο
πηρα αυτη την μηχανή
http://www.skroutz.gr/s/6138656/Delonghi-EC151.html
η οποία έχει καλές κριτικές ,αλλα δεν εχω καταφέρει να φτιάξω καφε που να μην ειναι υπερβολικά πικρός και να μην εχει γευση καμμενου
γενικά κανω οτι λένε οι οδηγίες, βαζω να εκχυλιστει όταν αναψει το πρασινο φωτάκι του Ok
εχω δοκιμάσει να τρέχω λιγο ζεστο νερο πρώτα και μετα να βιδώνω το πορταφίλτερ
ετσι μειωνεται λίγο η μυρωδια καμμένου αλλα και πάλι μυρίζει
ακόμα και με φρέσκοκομμενο καφε απο coffee island, δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα απο το φτηνο καφε του σουπερμαρκετ
το αποτέλεσμα που βγάζω ακόμα και με προσθήκη ζάχαρης μου φαινεται εντονη η μυρωδιά σαν καμμένο
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Re: πικρος/καμμενος καφές κάθε φορά
η θερμοκρασία στον εσπρέσσο παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. η μηχανή σου είναι μια φθηνή μηχανή χωρίς ακρίβεια και θερμοκρασιακη σταθερότητα. δε νομιζω να περίμενες κάτι πολύ ανώτερο με 80 ευρώ μηχανή.
Τώρα για τις κριτικές.. τι να πω. δε νομιζω να τις γράφουν χρήστες
Τώρα για τις κριτικές.. τι να πω. δε νομιζω να τις γράφουν χρήστες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την Τετ Δεκ 02, 2015 1:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
When life throws you curves, aim for the apex
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
διάβασα τις κριτικές. τι απο αυτά σε έκανε να πιστέψεις οτι είναι καλή η μηχανή;
"δεν έχω καμία εμπειρία από καφετεριες,είναι η πρώτη μου και έκανα με την πρώτη καλό καφέ"
"Ζεσταίνει πολύ γρήγορα το νερό"
"Ζεσταίνετε πολύ γρήγορα κι έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις"
"το ακροφυσιο στα 15 bar" (???)
"είναι πολύ καλό αυτό σε περίπτωση που βιάζεσαι"
μόνο για τη βιασύνη λένε και οτι δεν εχουν εμπειρία απο μηχανές. αν το νουμερο ένα που ζητας απο έναν καφέ είναι να τον κανεις εύκολα και γρήγορα, μάλλον το φραπεδάκι είναι καλύτερη λύση
"δεν έχω καμία εμπειρία από καφετεριες,είναι η πρώτη μου και έκανα με την πρώτη καλό καφέ"
"Ζεσταίνει πολύ γρήγορα το νερό"
"Ζεσταίνετε πολύ γρήγορα κι έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις"
"το ακροφυσιο στα 15 bar" (???)
"είναι πολύ καλό αυτό σε περίπτωση που βιάζεσαι"
μόνο για τη βιασύνη λένε και οτι δεν εχουν εμπειρία απο μηχανές. αν το νουμερο ένα που ζητας απο έναν καφέ είναι να τον κανεις εύκολα και γρήγορα, μάλλον το φραπεδάκι είναι καλύτερη λύση
When life throws you curves, aim for the apex
-
neil_young
έχω χρονομετρήσει ότι το πράσινο φωτάκι του οκ ανάβει σε 1 λεπτό και 40 δεύτερολεπτα
αλλα το νερό εχει αρχίζει να κανει ηχο σαν να βράζει περίπου 20 δευτερα πριν
μήπως , αμα κάνω εκχυλιση καποια δευτερόλεπτα πριν το φωτάκι, πετυχω κάτι καλύτερο ?
αλλα το νερό εχει αρχίζει να κανει ηχο σαν να βράζει περίπου 20 δευτερα πριν
μήπως , αμα κάνω εκχυλιση καποια δευτερόλεπτα πριν το φωτάκι, πετυχω κάτι καλύτερο ?
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
Καλημερα σε ολους.Ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να ρωτησω για αυτην την ασχημη γευση καμενοπικριλας γιατι εδω και 1 εβδομαδα την νιωθω εντονα και εχω ξενερωσει.Εχω την GAGGIA CAREZZA DE LUXE και μυλο ascasso i2 mini εδω και τρια χρονια.Δεν ειχα τετοια θεματα εως τωρα ,και εχω εδω και μια εβδομαδα που γευομαι αυτο το ασχημο πραμα.Αλαξα 3 καφεδες απο το καφεκοπτειο που ψωνιζω μηπως υπηρχε προβλημα η στο ψησιμο η οτιδηποτε αλο αλα τιποτα.Οι καφεδες ειναι φρεσκοι 100%.
Απο οτι εχω διαβασει φταιει η θερμοκρασια που ειναι υψηλη αλα εχω 2 ερωτησεις α) Αν ηταν η θερμοκρασια υψηλη δεν θα επρεπε να εβγαινε και το κεικ απο κατω καμενο μαυρο?εμενα μονο καμενο δεν ειναι το κεκακι,εχει φυσιολογικο χρωμα και β) υπαρχει περιπτωση να φταιει ο μυλος η δεν εχει καμια σχεση στην καμενοπικριλα?Τον μυλο δεν τον εχω καθαρισει ποτε με καθαριστικα,μονο με βουρτσακι και τιναγμα να βγαινει συνεχεια η παρακρατιση που κανει?
Απο οτι εχω διαβασει φταιει η θερμοκρασια που ειναι υψηλη αλα εχω 2 ερωτησεις α) Αν ηταν η θερμοκρασια υψηλη δεν θα επρεπε να εβγαινε και το κεικ απο κατω καμενο μαυρο?εμενα μονο καμενο δεν ειναι το κεκακι,εχει φυσιολογικο χρωμα και β) υπαρχει περιπτωση να φταιει ο μυλος η δεν εχει καμια σχεση στην καμενοπικριλα?Τον μυλο δεν τον εχω καθαρισει ποτε με καθαριστικα,μονο με βουρτσακι και τιναγμα να βγαινει συνεχεια η παρακρατιση που κανει?
-
wowthodoris
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Δοκίμασε διαφορετικό κοψιμο να δεις αν παραμένει το πρόβλημα, ίσως να βελτιωθεί με λιγο πιο χοντρό κόψιμο. Μπορείς να δεις κ στο νήμα του μύλου για τον καθαρισμό του, ώστε να εξασφαλίσεις οτι εισαι καλά κ οτι το πρόβλημα δεν προέρχεται απο τον μύλο. Αν δεν κάνω λαθος πίκρος κ καμένος σημαίνει ´´υπερ εκχύλισή´´ ή υψηλή θερμοκρασία, ενώ ξινός σημαίνει ´´υπό εκχύλισή´´ ή χαμηλή θερμοκρασία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wowthodoris την Κυρ Ιαν 12, 2020 12:41 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
εχω δοκιμασει ποιο χοντρο,τιποταwowthodoris έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 12, 2020 12:33 pmΔοκίμασε διαφορετικό κοψιμο να δεις αν παραμένει το πρόβλημα, ίσως να βελτιωθεί με λιγο πιο χοντρό κόψιμο. Μπορείς να δεις κ στο νήμα του μύλου για τον καθαρισμό του, ώστε να εξασφαλίσεις οτι εισαι καλά.
λιγοτερα γρ.τιποτα
-
wowthodoris
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Χμμμμ πρέπει να ξεκινήσεις να τα ελέγχεις ένα ένα. Εννοω πρώτα απο όλα καφε απο αλλο καφεκοπτείο. Μετα δοκιμή τον μύλο με κάποιον που να μένει κοντά σου είτε τον δικο σου μυλο στην δικιά του μηχανή, είτε την δικιά του μηχανή στο δικο σου μύλο. Κ αν δεν ειναι ουτε ο μύλος τότε φταίει η μηχανή. Εγω θα έπαιρνα την μηχανή σε κάποιο τοπικό και μικρό καφε κ θα ζήταγα διαφορά κοψίματα στο καφε που χρησιμοποιούν με τον δικο τους μυλο.
Εννοείται οτι αν δεν έχεις κάνει αφαλατωση\ καθαρισμό στην μηχανή πρέπει να κανείς άμεσα.
Εννοείται οτι αν δεν έχεις κάνει αφαλατωση\ καθαρισμό στην μηχανή πρέπει να κανείς άμεσα.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Την έχεις εδώ και τρία χρόνια λες την μηχανή.
Συντήρηση της έχεις κάνει ;
Και όχι μόνο αφαλάτωση αλλά λύσιμο και καθάρισμα του γκρουπ από τα λάδια.
Επειδή μπορεί να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης τον αλλάζεις προληπτικά γιατί δεν είναι ακριβός.
Συντήρηση της έχεις κάνει ;
Και όχι μόνο αφαλάτωση αλλά λύσιμο και καθάρισμα του γκρουπ από τα λάδια.
Επειδή μπορεί να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης τον αλλάζεις προληπτικά γιατί δεν είναι ακριβός.
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
Η μονη συντηρηση που εχω κανει ειναι η αφαλατωση καθε 2 μηνες περιπου, εχω αλαξει το λαστιχακι (ΦΛΑΝΤΖΑ) στο γκρουπ και πριν εναμισυ χρονο ειχα αλαξει το γκρουπ που κουμπωνει το portafilter (μεσα στην εγγυηση ευτυχως) γιατι κατα την εκχειληση ξεκουμπωνε το portafilter κι επρεπε να το κραταω με το χερι μην φυγει