Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές. Αυτό με τον μύλο και τις σταδιακές μειώσεις δεν το ήξερα. Να σαι καλά. Το κομμάτι του καθαρισμού από το διάβασμα που κάνω θέλει προσοχή καθώς βλέπω ότι πάρα πολλά άτομα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με μεταλλικά ρινίσματα και επιστρώσεις που φεύγουν είτε από το μπόιλερ είτε από το ακροφύσιο. Γενικά ως προς την αφαλάτωση έχω διακρίνει το πρόβλημα από το γραφόμενα και όχι από το back flash. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών την έχουν πάθει με το dezcal οπότε για το συγκεκριμένο πράγμα λέω να αγοράσω το puly caff και για backflush να παω στην πεπατημένη του cafiza. Το τελευταίο που έχω αρχίσει να ψάχνω τώρα είναι αν πρέπει να κάνω κάτι με φίλτρο νερού. Η αλήθεια είναι οτι έχω χαθεί με όλα αυτά που διαβάζω. Σκέφτομαι μήπως πάρω απλά μια κανάτα της Brita και απλά φιλτράρω το νερό πριν το ρίξω στο μπόιλερ της μηχανής. Είναι κρίμα και για την μηχανή αλλά και για την υγεία μας κυρίως να πίνουμε καφέ από ξεθωριασμένο μπόιλερ.todoornot έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2019 10:17 amΑφού πας κατ' ευθείαν σε καλό εξοπλισμό, κι επειδή αν κατάλαβα δεν έχεις εμπειρία χρήσης, 2-3 πραγματάκια για να μην γίνει καμιά ζημιά (υπάρχουν και αλλού, αλλά κακό δεν κάνει): Για τη μηχανή, σιγουρέψου ότι στον καθαρισμό - συντήρηση κάνεις αυτό που πρέπει για τον τύπο της (εγώ δεν τα ξέρω γιατί έχω τελείως άλλου τύπου αλλά υπάρχει υλικό για διάβασμα). Για τον μύλο, α) μην ξεχαστείς και τον ανάψεις με τα μαχαίρια κολλητά, β) όταν ρυθμίζεις πιο λεπτή τη ρύθμιση, να μην το κάνεις πολλούς βαθμούς με τη μία, αλλά μερικούς βαθμούς πρώτα - μετά λειτουργία ένα δευτερόλεπτο το μύλο, μερικούς βαθμούς πάλι, μέχρι να φτάσεις στη ρύθμιση που θες.
Ελπίζω να μην ξεχνάω τίποτα πολύ βασικό, με το καλό και καλό ταξίδι!
Αγορά μηχανής GAGIA 2019 ή LELIT PL 41 LEM
-
kchoriano
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Lelit PL41 Plus T
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Αγορά μηχανής GAGIA 2019 ή LELIT PL 41 LEM
-
kchoriano
Gespresso έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 29, 2019 10:05 pmΩς επιστέγασμα του νήματος, να σου πω ότι θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο με την παρασκευή του καφέ, αν θες να πίνεις φλυτζάνια με αξιώσεις. Μάλλον το έχεις ήδη αντιληφθεί, γιατί έψαξες και διάβασες μέχρι να καταλήξεις στο σετ μύλος - μηχανή και είδες ότι δεν είναι εύκολο (ούτε και πολύ δύσκολο όμως).
Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και τους προβληματισμούς σου!
Με το καλό να τα παραλάβεις!
Γιώργο θα τις έχεις τις εντυπώσεις.
Δώς μου λίγο χρόνο μέχρι τον Δεκέμβρη. Μέχρι τότε θα διαβάζω να επιμορφώνομαι και όταν πάρω το δώρο Χριστουγέννων θα κάνω στον εαυτό μου το δικό του δώρο
- anstelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Καλησπέρα,kchoriano έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2019 1:44 pmGespresso έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 29, 2019 10:05 pmΩς επιστέγασμα του νήματος, να σου πω ότι θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο με την παρασκευή του καφέ, αν θες να πίνεις φλυτζάνια με αξιώσεις. Μάλλον το έχεις ήδη αντιληφθεί, γιατί έψαξες και διάβασες μέχρι να καταλήξεις στο σετ μύλος - μηχανή και είδες ότι δεν είναι εύκολο (ούτε και πολύ δύσκολο όμως).
Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και τους προβληματισμούς σου!
Με το καλό να τα παραλάβεις!
Γιώργο θα τις έχεις τις εντυπώσεις.![]()
Δώς μου λίγο χρόνο μέχρι τον Δεκέμβρη. Μέχρι τότε θα διαβάζω να επιμορφώνομαι και όταν πάρω το δώρο Χριστουγέννων θα κάνω στον εαυτό μου το δικό του δώρο![]()
![]()
Προσωπικά περιμένω με αγωνία τα "αποτελέσματα" να το πω έτσι αυτού του νήματος, γιατί θα ήθελα πολύ να μάθω ποια είναι η γνώμη σου μετά από αυτό το τεράστιο άλμα που έκανες στο budget σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις σου, κι αν τελικά άξιζε/αξίζει αυτή η υπέρβαση!!
-
kchoriano
Η παραγγελία έχει δωθεί ήδη. Συνεννοήθηκα με Barista.gr να αγοράσω την μηχανή Παρασκευή 27 Νοέμβρη που είναι black Friday και θα μου δώσει και μια έκπτωση 10% στην αξία της μηχανής. Έχω βάλει στην αρχική παραγγελία naked pf, ims basket & vst basket τελικά (τα πήρα όλα εξ' αρχής. ΟΛΑ ΟΜΩΣ). Θα μου προσθέσουν μανόμετρο στην μηχανή και θα μου ρυθμίσουν την opv στα 9 Bar. Τέλος θα τους ζητήσω να μου μετρήσουν με Space το offset για να ξέρουμε σε αυτό το μοντέλο την πραγματική διαφορά από το boiler στο pf (αν και για να είμαι ειλικρινής με single boiler στα 250ml που σίγουρα θα υπάρχουν θερμοκρασιακές αποκλίσεις καθώς μπαίνει το νεράκι από το δοχείο μέσα στο μικρό boiler είναι λίγο αστείο να ψάχνουμε την ακριβή θερμοκρασία του offset. Aπό την άλλη όμως είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικός οπότε θα το κάνω).
Το μαλλί θα πάει λίγο ακριβά αλλά θα ξέρω ότι πήρα κάτι που θα μου μείνει και δεν θα μετανιώσω για τα χρήματα που έδωσα. Να ναι καλά όλα τα παιδιά εδω μέσα που με βοήθησαν και με καθοδήγησαν να μην κάνω τα λάθη που έχουν κάνει οι περισσότεροι που ξεκινάνε στο χώρο του καφέ.
Το μαλλί θα πάει λίγο ακριβά αλλά θα ξέρω ότι πήρα κάτι που θα μου μείνει και δεν θα μετανιώσω για τα χρήματα που έδωσα. Να ναι καλά όλα τα παιδιά εδω μέσα που με βοήθησαν και με καθοδήγησαν να μην κάνω τα λάθη που έχουν κάνει οι περισσότεροι που ξεκινάνε στο χώρο του καφέ.
- anstelios
Μπράβο τέλειες οι επιλογές σου, 300ml έχει η plust.
Αναμένω εγώ προσωπικά ωστόσο, τις εντυπώσεις σου μετά, αφου θα έχεις ξεκινήσει τις παρασκευές και θα έχεις εξοικειωθεί με τον εξοπλισμό σου.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει για εμένα προσωπικά, που είμαι στην ίδια φάση με εσένα και ψάχνω τι εξοπλισμό θα αγοράσω, αν αξίζει να εκτοξεύσω τόσο το budget.
Αναμένω εγώ προσωπικά ωστόσο, τις εντυπώσεις σου μετά, αφου θα έχεις ξεκινήσει τις παρασκευές και θα έχεις εξοικειωθεί με τον εξοπλισμό σου.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει για εμένα προσωπικά, που είμαι στην ίδια φάση με εσένα και ψάχνω τι εξοπλισμό θα αγοράσω, αν αξίζει να εκτοξεύσω τόσο το budget.
-
kchoriano
Πάντως μας φαίνονται αρκετά τα χρήματα αλλά η ουσία είναι ότι για κάποιον που έχει μπει στον χορό και χορεύει είναι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να δώσεις για έναν αξιοπρεπή καφέ. Οι περισσότεροι έχουν μηχανές πολύ ακριβότερες με dual boiler κτλ. Στην φάση που είμαι η συγκεκριμένη είναι ιδανική για μένα γιατί θέλω να πίνω ένα αξιοπρεπή καφεδάκι χωρίς να χρειάζεται να περιμένω με αναμμένη μηχανή κανά σαραντάλεπτο. Αν θες κοίτα και το μοντέλο Lelit PL91T Victoria που είναι η μετεξέλιξη της Plust με ενσωματομένο μανόμετρο. Προσωπικά το έκοψα από τις επιλογές μου για κάποιες σημαντικές λεπτομέρεις που με χάλαγαν.
- anstelios
Επειδή ακριβώς όπως είπες η 91Τ είναι το άλλο μοντέλο που κοιτάω, θες να μου πεις ποιες λεπτομέρειες σε χάλασαν σε σχέση με την plust?
Το ότι δεν βλέπεις τις μεταβολές της θερμοκρασίας?
Το ότι δεν βλέπεις τις μεταβολές της θερμοκρασίας?
-
kchoriano
Δεν έχει το ίδιο pid με την plust. Έχει ένα σύστημα LCC της Lelit που απλά ρυθμίζεις την θερμοκρασία στο boiler. Όπως είπες αυτό είναι το σημαντικότερο που με χαλάει. Δείχνει μόνο την θερμοκρασία που του έχεις ορίσει και όχι τις αυξομειώσεις της για να καταλάβεις που ακριβώς βρίσκεσαι. Αν θες να κάνεις capuccino και μετά πάλι espresso δεν θα ξέρεις πότε θα έχει πέσει η θερμοκρασία. Μεγάλο foul αυτό. Επίσης δεν έχει διάφανη ένδειξη για να βλέπεις την στάθμη του νερού στο δοχείου. Απλά σε ενημερώνει η μηχανή στο καντράν ότι το νερό τελείωσε (τι να την κάνω την ενημέρωση όταν θα το καταλάβω και με τα μάτια μου?) Το θέμα είναι να το προλάβω πριν τελειώσει. Έχει ένα υποτυπώδες ρύθμισμα pre infusion που σε όποιο forum και αν έχω κοιτάξει κανείς δεν έχει γράψει ότι έχει πιει καλύτερο καφέ από αυτό. Όλοι λένε ότι το αποτέλεσμα είναι χειρότερο οπότε και δεν το χρησιμοποιούν. Είναι σίγουρα πιο όμορφη και πιο ωραίο ότι έχεις ηλεκτρονικές βλακειούλες περισσότερες αλλά αυτό δεν θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι όπως γράφουν αυτοί που την έχουν. Άρα για μένα η διαφορά τιμής της δεν είναι value for money με την plust. Παίρνω την plust δίνω και 60 ευρώ να της βάλω ένα μανόμετρο που μου λείπει και νομίζω καταλήγω καλύτερα και με λιγότερα χρήματα.
+ένα μεγάλο point της plust ότι είναι δοκιμασμένη από όλους εδώ και τόσα χρόνια οπότε παίζεις πιο safe
Απόψεις βέβαια είναι όλα τα παραπάνω. Σου λέω πως τα βλέπω εγώ. Αν ψάχνεσαι για ακόμα μεγαλύτερο update πάρε την Bezzera unica pid (80 Ευρώ διαφορά έχουν) που όποιος την έχει δεν την αλλάζει ποτέ (από ότι λένε). Την φέρνει το kudu.gr και από ότι έμαθα θα φέρει απόθεμα τα Χριστούγεννα.
+ένα μεγάλο point της plust ότι είναι δοκιμασμένη από όλους εδώ και τόσα χρόνια οπότε παίζεις πιο safe
Απόψεις βέβαια είναι όλα τα παραπάνω. Σου λέω πως τα βλέπω εγώ. Αν ψάχνεσαι για ακόμα μεγαλύτερο update πάρε την Bezzera unica pid (80 Ευρώ διαφορά έχουν) που όποιος την έχει δεν την αλλάζει ποτέ (από ότι λένε). Την φέρνει το kudu.gr και από ότι έμαθα θα φέρει απόθεμα τα Χριστούγεννα.
- anstelios
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Δες το τελευταίο μου post εδώ για να μην είμαστε και off topic, έχεις ψάξει τίποτα από αυτά που ρωτάω??
viewtopic.php?f=5&t=5569&start=90
Δες το τελευταίο μου post εδώ για να μην είμαστε και off topic, έχεις ψάξει τίποτα από αυτά που ρωτάω??
viewtopic.php?f=5&t=5569&start=90
-
kchoriano
Καλησπέρα παιδιά,
Έπειτα απο μήνες υπομονής και διαβάσματος έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ήρθε η ώρα να σας δείξω και γω το ολοκληρωμένο σετάκι μου. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και την βοήθεια που μου προσφέρατε. Τώρα ξεκινάει η περίοδος των δοκιμών
https://ibb.co/C6m45q9
https://ibb.co/dW9YPws
Έπειτα απο μήνες υπομονής και διαβάσματος έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ήρθε η ώρα να σας δείξω και γω το ολοκληρωμένο σετάκι μου. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και την βοήθεια που μου προσφέρατε. Τώρα ξεκινάει η περίοδος των δοκιμών
https://ibb.co/C6m45q9
https://ibb.co/dW9YPws